gikas

Önskelistor

Publicerad 2009-11-30 15:49:58 i Allmänt

Nu har Tomten fått allas önskelistor.

När barnen var små var det så enkelt att handla julklappar, allt är jätteintressant oavsett prislapp och det finns hur mycket som helst att välja mellan. Ska bli kul att se Ines i år då hon kan öppna sina klappar själv. De större barnens önskelistor blir allt kortare och allt dyrare att följa för varje år. De har kommit på att ju mindre de skriver upp desto större är chansen att de får det de helst vill ha. Varje år säger vi att det inte får bli så dyrt, men det drar lätt i väg i alla fall. 5 barn kostar - inte minst till jul. Jag lider med de som verkligen inte har råd med några julklappar överhuvudtaget, det är en tuff tid för många. 

 

    

Fotomodell i miniformat

Publicerad 2009-11-27 18:36:06 i Allmänt

Ines dagisbilder var en katastrof, hon ser drogad ut. De åker tillbaka allihop. Dessutom är det ett barn som vänder sig bort på gruppbilden så jag är inte alls nöjd med Mima den här gången. Eftersom det är första "riktiga" bilderna vi har på Ines så känns det viktigt att hon i alla fall är sig lik liksom. Som tur var fanns det en annan utväg. Naturbegåvningen Linnea Svedin, min kompis dotter som går fotoprogrammet på Mediaskolan (eller vad den heter). Hon bokade genast in oss i skolans studio dit vi åkte idag.

Vår dotters signum verkar vara "blyg i 30 sekunder sen går det över" så lagom tills Linnea plockade fram kameran så var hon redo att le som ett proffs. De glesa "Tore Wrethammar-tänderna" syntes redan på första bilden tror jag och sen körde hon alla poser man kan tänka sig...och kameran smattrade. Jag kan inte tänka mig annat än att det blev många kanonbilder att välja mellan. 

Här kollar tjejerna resultatet: 

I can´t wait to see them

 

Julklappsinslagning

Publicerad 2009-11-26 13:59:58 i Allmänt

Nu har jag börjat få ihop en liten hög med julklappar. Köksbordet fick vara inslagningsbänk och jag passade på när det inte var någon annan hemma. Här är resultatet:

Snart ska adventssakerna fram så det blir lite mer julstämning här hemma.

Sälj & köp

Publicerad 2009-11-25 23:26:16 i Allmänt

Sent i går kväll fick jag låna datorn av Andréa och skrev ett rätt långt inlägg som precis var klart för publicering när Blogg.se plötsligt la ner servern för åtgärder. Typiskt - allt bara försvann! Jag gör ett nytt försök...

Jag tänkte i a f berätta att jag var på ett seminarium igår på Trygghetsrådet där en kvinna berättade om sin resa som säljare. Hon tog också upp en del om säljteknik som var rätt intressant även om jag hört det mesta redan genom internutbildningar på jobbet. Jätteskönt att komma hemifrån och se lite folk en dag. Efteråt gjorde jag en snabb stadsrunda innan det var dags att hämta Inesgumman på dagis. Jag kände mig inte färdig med affärerna och det skulle inte vara någon annan hemma på länge så jag valde att vända tillbaka mot stan och Birsta City. 

Köpte chokladkalendrar till kidsen och lite annat smått och gott på ÖB innan vi gick vidare till lite andra affärer. Slog till på leggings och strumpor till mig själv och en söt festklänning till Andréa som jag hittade på Bik bok. Otroligt prisvärd för de kostade bara 199:-, men såg betydligt mer påkostade ut. Andréa:s svarta var dessutom den sista i den färgen så den var nersatt med 50%! Blankt tyg, vid kjol med tyll under, rynkade lite formsydda kupor i överdelen, smock i ryggen och ett band att knyta under bysten, avtagbara tunna axelband. Fanns i svart, rött, grått och lila. Tyvärr är kamerna urladdad så jag har ingen bild att visa. 

Jag och Ines åt en sen middag på en av resturangerna. Jag var tvungen att smaka en grekisk-inspirerad hamburgare och snuttan tryckte i sig massor av pannkaka. Sen fixade vi några ballonger som fick följa med hem. (Jättelätt att sätta fast ett barn med tre stora ballonger som hon vägrar släppa i en bilstol...men det gick till sist)  

I kväll har jag haft smyckesparty här hemma och för att slippa skämmas så ägnade jag nästan hela dagen åt att städa och snygga till innan. Nu känns det lite roligare att göra advent till helgen, även om det finns lite mer kvar att göra innan jag känner mig riktigt nöjd. Det var i alla fall Dag & Natt smyckeskollektion vi fick kolla på och det fanns en hel del fint. Jag beställde en jättegullig väska (egentligen ett smyckesskrin) som Ines ska få i julklapp och ett armband till mig själv. Tyckte lite synd om säljaren bara för trots att alla handlade så var det så låga priser att slutsumman=förtjänsten inte blev så hög. Kul för oss dock :)

Tvärstopp på flera plan

Publicerad 2009-11-22 23:55:07 i Allmänt

Jag vet inte om man ska kalla det otursdag, jantelag eller bara vanligt missflyt. Nu slutade nästa dator att fungera och man blir bara så ställd - har ingen aning om hur man ska göra nu så om jag inte bloggar på ett par dagar så vet ni varför. (Nu ikväll fick jag låna Andréa:s).

Efter det började dagen ändå rätt bra med en vända på stan där jag köpte ett par höga stövlar, eller två kan man säga eftersom jag bytte de jag tidigare köpt till en mindre storlek också. Det sved verkligen i plånboken, men jag tycker att skorna är så pass viktiga att jag unnade mig den lyxen med både vardagsstövlar och lite högre klackar till fest. De här kan man ha antingen som på bilden eller uppvikta med en "rosett" baktill, finns på Scorett till extrapris just nu.

De andra, knähöga stövlarna har en bekväm höjd på klacken och de hittade jag hos Nilson. Lite väl många detaljer kanske, men de var var mjuka, sköna och snygga på. Jag har dessutom letat överallt och inte kunnat hitta några jag gillade bättre i den prisklassen så det fick bli dem. Tror att de får stanna men jag ska prova dem hemma några gånger innan jag bestämmer definitivt.  

När jag packade in Ines och vagnen i bilen för att åka hem så kände jag mig lite knepig, loj liksom. I går kväll hade jag ganska ont i halsen så jag anade redan då att det kunde vara något på gång. Jag hade nog feber när jag kom hem för jag la mig på soffan under en filt och somnade direkt. Nils fick ta hand om Ines och lägga henne. Sedan dess har han jobbat med avloppet som satt igen sig i källaren. Jag önskar nästan att jag varit lite snuvig så jag inte skulle känna den vidriga doften lika bra som nu, urk. Fast här uppe är det ju ingenting mot hur det luktar på nedervåningen där Nils har tillbringat en hel del tid med att lösa upp proppen. Vilken hjälte han är som fixar allt sånt där äckligt.

Just nu känner jag mig lite bättre, så jag vet inte om det är Ines som smittat mig med "snabb-febern" hon hade förra veckan eller om det blir något mer av det här, hoppas inte för till veckan har jag en hel del inplanerat.  

Lyslördag

Publicerad 2009-11-21 23:32:35 i Allmänt

Alla har pratat om "lyslördag" de senaste dagarna och jag hade ingen aning om vad det var för något. Tydligen skulle julljusen tändas upp i stan med lite cermonier i kring. Jag och Nils började dagen med lite fönsterputsning (lämpligt då det är plusgrader ute) men sen gjorde vi oss i ordning och åkte in för att kolla på festligheterna. Det var mycket folk och det mesta var avklarat då vi kom, men vi hann i alla fall höra ett tal av Sven Wolterns, höra körerna sjunga, se facklorna och se ljuset på Norra Berget tändas som sista punkt i programmet. Det var mysigt och stämningsfullt.


Efteråt åkte vi ut på Alnö och tog en pizza innan vi åkte vidare och uppvaktade Nils jaktkompis Hasse som fyller år idag. Man kan säga att vi åt tills vi sprack...igen. Nu måste jag dra åt tumskruvarna på frosseri-fronten! Ines hittade en ny gosig kompis som var betydligt tåligare än Egon att leka med. 
  

Skivinspelning

Publicerad 2009-11-20 00:16:34 i Allmänt

I dag har jag varit med om något som mest troligt är en "one of a lifetime" upplevelse. Jag och Ines åkte först till Mc´Donalds för att äta lunch med alla dagisbarnen på Mac & Mulle. 
 
Perfekt med långbord till alla hungriga små vargar som åt med god aptit. Konstigt att just "skräpmat" går hem hos alla barn. Efter maten var det samling i stan utanför Sidelake studios där div kända artister har spelat spelat/producerat sina skivor, bl a Petter, Timbaktu, Takida.  
 


Här skulle ungarna få spela in sin alldeles egna skiva med julsånger. Jag vet inte vilka som tyckte det var mest spännande att få vara där, vi vuxna eller barnen. Knappar, sladdar och mikrofoner överallt. Jag och Dagbladets tidning förevigade det hela med våra kameror.

Ungarna var lite försiktiga och i otakt med sången från början, men efter några gånger så fick de till ett hyfsat slutresultat tror jag. Jag tänkte smita ut och lyssna vid kontrollbordet, men när dottern protesterade så fick jag vackert sitta med och sjunga. Ines har inte riktigt kommit på det där med att sjunga än, men hon dansade glatt i stället och tyckte det var jättekul. Här är skivans producent och mannen som gjorde detta möjligt, Jordan och Elle´s pappa - tillika vår granne - Patrik Collén (berättade att han f n jobbar med Petters nya skiva som släpps nästa år).
 
Efteråt bjöds vi på fika och ungarna fick leka av sig lite efter att ha varit så duktiga och suttit stilla så länge.

Ines var supertrött, men orkade hålla ut ett tag till. Fick go´kramen från lilla Moa.

Nu väntar vi med spänning på slutresultatet. Collén avslöjade att skivan kommer att innehålla några alldeles speciella hälsningar till barnen...

Spännande dag...

Publicerad 2009-11-19 09:04:09 i Allmänt

Nu ska jag och Ines iväg på något kul med dagisgänget som jag ska berätta mer om senare. Hinner vi så ska jag också ta mig iväg till vaccinationscentralen i Bergsåker och få min spruta. Nils står i kön just nu och han säger att det går ganska fort framåt. Jag vet inte när små barn som Ines kan bli vaccinerade, men Ella är i alla fall klar och de större tjejerna på gång. Jag  var ju tveksam tidigare, men nu har jag läst på mer kring vaccinet och alla myter som cirkulerar så nu känns det helt lugnt.  

Nu blir det hopp in i duschen, för man vill ju se lite popstjärneaktig ut i dag med tanke på vad vi ska göra....hi hi

Filformatseländet

Publicerad 2009-11-18 16:56:33 i Allmänt

P g a att våran dator inte går att komma in i, så kommer jag inte åt mitt cv och var därför tvungen att skiva ett nytt i en av barnens datorer. Där fanns ett annat ordbehandlingsprogram än vad jag är van vid så när jag sparade dokumenten så blev det visst ett knepigt filformat. Mottagaren kunde inte öppna min bifogade ansökan. Jag sparade om, men insåg efter att ha skickat det att layouten måste ha sett annorlunda ut än orginalet. Gaaaaah, dessa datorer!!!! Fast efter ett tredje försök tror jag att det blev bra och ska man tänka positivt så fick jag ju lära mig en del nyttigt om filformat på köpet. Hoppas bara att allt strul inte påverkar mina chanser vid gallringen.

Nu är det föräldramöte på dagis om en halvtimme så jag måste lägga på ett kol och kamma till mig lite. Hoppas vi får fika för jag hinner inte äta middag innan.

Åh neeej!

Publicerad 2009-11-17 15:05:58 i Allmänt

Snacka om beroende. Vad gör man när datorn vägar starta?!? Varken Nils eller jag är några datasnillen så jag hoppas vi kan få hjälp från någon vänlig själ. Håller tummarna att inte hårddisken kraschat för då går det ju en del förlorat, bl a de nyare bilderna och dokument som bara finns på datorn. De flesta foton är tack och lov överförda till en extern hårddisk så de är i alla fall räddade. Så typiskt att man inte gör det oftare eftersom man aldrig kan veta när sånt här händer.

Inte nog med att datorn strejkar....två timmar efter att vi lämnat en stålande glad och gung-sugen tjej på dagis så ringde de och sa att hon hade feber. Bara det inte är influensan eller magsjukan som går just nu. När jag hämtat hem Ines så somnade hon på en gång, men nu när hon vaknat igen så verkar hon hur pigg som helst, åt t om riktigt bra. Fast det kan ju vara något på gång ändå så vi tar det lite lugnt för säkerhets skull.

Tag 3 betala 2

Publicerad 2009-11-16 10:32:24 i Allmänt


Fr o m idag så har Gangstar erbjudandet att om du beställer 3 plagg så betalar du bara för 2 - superbra med andra ord! Passa på och handla snygga julkläder eller klappar till alla coola kids.

Nu börjar bokningarna till våren 2010 att droppa in, var med från början du också!

Lite "skvaller"; Till våren utökas storlekarna till 140 cl och nästa höst kommer Gangstar med ytterkläder i funktionsmaterial. Det blir verkligen något att se fram emot tycker jag.  

Ett skamligt förslag

Publicerad 2009-11-15 17:41:22 i Allmänt

I går kväll satt vi på förfest med några vänner i stan innan vi gick till Stadshuset och den vackra spegelsalen. No Comments spelade live och med tanke på att de kör mest partycovers så var stämningen hög både på dansgolvet och runt omkring. Jag och Nils har för det mesta väldigt kul tillsammans när vi är ute för vi är rätt lika - vi vågar släppa loss och ser till att ha kul. Det gäller oavsett alkoholintag, jag dansar faktiskt lika gärna nykter :)

Plötsligt när vi stod där och dansade, så kom en kille och åmade sig tätt emot mig så jag hamnade mellan honom och Nisse, sen sa han med munnen mot mitt öra "det här har du aldrig varit med om förut va?". Jag förstod att han syftade på en trekant, men blev så paff att jag inte hann reagera innan han såg Nils blick och dröp av illa kvickt. Vilken fräck typ!     
  
  

  

Vissa får gå själv till dopfunten

Publicerad 2009-11-14 17:35:46 i Allmänt

Frida ska konfirmera sig till våren, men det får hon inte göra utan att först vara döpt så därför blev det dop idag i G A kyrkan.

Vi smålog i bänkraderna när prästen läst upp trosbekännelsen och frågade ungdomarna om de ville döpas in i den tron. Alla fyra skruvade på sig och det hördes bara några svaga "Njaaa...". Man kunde ana en viss tvekan så prästen fick ta om det igen. (Vad gör man inte för några presenter, ha ha)


Ines såg till att skruva upp tempot på hela tillställningen.

Äntligen är det pinsamma över ser Frida ut att tänka.

Äntligen kom han hem

Publicerad 2009-11-14 16:52:01 i Allmänt

Pontus ringde plötsligt och sa att han var på väg hem på besök från Stockholm. Äntligen! Vi har inte setts på ca tre månader och det är den längsta tiden vi varit från varandra sedan han föddes. Hans farfar var snäll nog och stod för transporten och med sista-minuten-biljett på flyget så gick det snabbt att få hem honom. Det blev hans favvo-rätt till middag och sen dukade vi upp en massa gott och kollade på Idol allihop (utom Andréa). Sååå mysigt att (nästan) alla var samlade igen. Synd att en helg går så fort och att alla andra också vill träffa honom....men han kommer ju till jul igen så vi får ses igen.

En bild från i somras på min älskade son.

Boka vårens party

Publicerad 2009-11-13 13:09:42 i Allmänt


Boka in ditt vårparty som ska hållas under febr-mars före den 13:e december, så får du ta del av ett extra bra värdinneerbjudande. Förutom den vanliga rabatten så får du även köpa 3 plagg, men bara betala för 2. I praktiken innebär ju det 2 gratisplagg! Hur bra som helst med andra ord :-)

Bokar du tidigt så finns det ju dessustom mer att välja mellan, så var snabb nu - kolla in kalendern för 2010 och hör av dig till mig.     

Dåliga nyheter på mobilen

Publicerad 2009-11-12 23:04:20 i Allmänt

Nu har jag börjat med julklapparna. Lika bra eftersom jag ändå skulle leverera Gangstar in till stan, så då passade jag på och shoppade lite också. Precis när jag stod i en leksaksbutik och hade fullt upp med Ines så ringde de från Kontorsfixarna angående jobbet som de tänkt förmedla åt mig. Dessvärre hade arbetsgivaren backat och ville rekrytera själva via en annons.

Synd att jag inte ens hann träffa dem och visa vem jag är, men loppet är ju inte kört än eftersom de uppenbarligen tänker nyanställa. När jag lagt på luren så insåg jag att de förmodligen gör så här av två skäl, antingen blev det för dyrt att gå via Kontorsfixarna eller också har någon med kontakter på företaget redan blivit lovad jobbet och därför kringår de rekryteringsföretaget. Vilket som betyder troligen att det är kört för min del eftersom de säkert tvingas betala ändå om de skulle anställa mig eftersom förmedlingen redan är gjord. Lite tråkigt eftersom det lät ganska lovande, men det går ju fler tåg (...och jag har ju inget att förlora på att avlägga ett besök i alla fall för att få veta lite mer redan innan annonsen kommer ut). Har också hittat ett jobb i Kvissleby sm jag är väldigt intresserad av så det ska jag också söka.

I går gick vi och la oss ovanligt tidigt (för att vara vi) och det blir likadant i kväll. "Piggelina" hade fullt röj i sängen i morse så det är bara att inse att vi hädanefter måste komma i säng i vettig tid för att orka med vår allt mer morgonpigga dotter. Sov så gott alla goda vänner!  

Middagstips

Publicerad 2009-11-11 14:36:08 i Allmänt

Det här receptet har vi fått från Johan & Emma och det blev bara så vansinnigt gott att jag måste lägga in det här på bloggen:

Bryn fläsk-kotletter (eller liknande) tills de får en fin färg och lägg sedan över dem i en ugnsform. Rör ihop 2,5 dl grädde, 2 dl cremé fraishe, 1,5 dl soja och 2 tsk sambal olek och häll över köttet. Låt det tillagas i ugn på ca 200-225gr tills köttet är mört och färdigt, ca 30-45 min. Serveras med kokta grönsaker och ris, potatis eller strips om man så vill. Skyn som blir över runt kotletterna blir en underbar sås (sila den gärna så ser den finare ut). 

Det var inte sista gången vi gör den här rätten kan jag lova - MUMS!!!

Egentligen borde man ju lägga upp maten snyggt på en tallrik om man ska fota en lockande bild till receptet, men ni får tyvärr hålla tillgodo med den här och låssas att ni känner den härliga doften: 

Vi är så många som ska äta så vi gjorde dubbelt av allt och tog turkiskt yoghurt i stället för cremé fraishe (kan vara därför såsen skar sig en aning, men det var gjorde ingenting för den goda smaken skull).  

Vaccination eller ej

Publicerad 2009-11-10 21:58:10 i Allmänt

Beslutet att vaccinera hela familjen eller ej känns inte så lätt. Kan vaccinet i sig självt vara farligt? Blir influensan värre med tiden så man blir ännu sjukare om man blir smittad eller blir det inte värre än några dagars feber? Jag är lite kluven, å ena sidan så har jag absolut ingen sprut-skräck och litar fullt ut på att sjukvården vet bäst i det här läget, å andra sidan så tillhör jag dem som tror på kroppens förmåga att självläka den här typen av sjukdom och skapa ett naturligt försvar i stället för ett som framtagits på konstgjord väg. För att skydda andra kan jag absolut tänka mig att ta sprutan om man inte hinner bli smittad innan förstås, det verkar nämligen som att sjukdomen redan nu finns i omgivningarna.

Det cirkulerar mycket rykten kring vaccinet att det ska innehålla ämnen som kan vara farliga för människor. Senast idag kom ett mail med text av en kritiker som heter Torbjörn Sassersson. Det låter väldigt seriöst och välformulerat det han skriver, men googlar man på honom så känns han inte fullt så trovärdig längre. Han påstår bl a att han kom i kontakt med paranormala fenomen av en slump år 2000 då hans medvetande lämnade kroppen för att dyka upp som en gråaktig kopia av sig själv flera kilometer bort...eh...ok. Synd att såna som han dessutom får hjälp från media att skrämma upp folk. 

Jag tycker faktiskt att tidningarna borde ta ett större ansvar och ta reda på fakta innan de skriver rubriker som "Han dog av vaccinationen". Läser man inte hela artikeln så ser man inte att det mer troligt var en annan dödsorsak, men man väntar inte på besked utan väljer att sprida tveksamma rykten som gör människor rädda i onödan.  

Vi gör inget speciellt för att skydda oss förutom att vi är noga med att alla i familjen tvättar händerna när de kommer hem (ingen handsprit, utan bara vanlig tvål och vatten). Om en dryg vecka ska ungarna få sina sprutor i skolan och sen får vi se när det blir vår tur.       

Ny vecka

Publicerad 2009-11-09 21:59:28 i Allmänt


Knappt 3 veckor kvar till första advent. Superfärska skumtomtar gav en försmak av julen, mums. 

Jag brukar faktiskt vara ute i ganska god tid vad gäller julklappar, men än så länge har jag inte börjat. Jo förresten, två stycken ligger undangömda men det är ju hemligt ;) När man ser alla julsaker i affärerna så känns det väldigt främmande att det snart är dags att plocka fram sina egna, men det är bara att acceptera att veckorna fram till advent brukar gå fort. Jag ska börja med att begära in några önskelistor tror jag...

I dag har det varit superlugnt, en hemmadag med bus och mys. Ines älskar verkligen ballonger och när det visade sig att även hunden Egon gillade leken så hade de jättekul tillsammans. Ines kastade upp dem i luften och Egon hoppade och puttade till ballongerna med nosen. Ines skrattade så hon kiknade. En sån gång önskar jag att man hade en filmkamera till hands. Jag väntade bara på smällen, för ballongerna utsattes för en hel del hårdhänt behandling men det gick bra. 
   

Ines pappa

Publicerad 2009-11-08 18:56:35 i Allmänt

Ines hyllar sin underbara, älskade pappa på Fars dag - KRAM!




Till min älskade pappa!

Publicerad 2009-11-08 18:26:59 i Allmänt


Långt ifrån men ändå så nära
i hjärtat ni bor, alla mina kära

Särskilt du min far
ett eget rum har

Där står dörren öppen på glänt,
kan kika in när helst jag saknad känt

För på så vis kan vi ofta ses
behöver ej vänta när tillfälle ges

Just nu så tittar jag in ett tag
ger dig en kram för det är ju fars dag

Att uppmärksamma dig det är viktigt
hoppas vi kan träffas snart på riktigt


/Din dotter



Hoppsan då

Publicerad 2009-11-08 10:58:11 i Allmänt

Det var först meningen att jag spontant skulle gå på puben med Annika L och Thomas igår, men då de valde att gå på Casinot så fick jag i stället sällskap av Andréa s pojkväns mamma Magdalena. Vi har mer eller mindre bara hört talas om varandra så det var kul att få träffas. Ingen av oss var spelintresserade så vi gick på Biscops Finger och tog en öl. Där stötte vi på ett större gäng glada födelsedagsfirare (som jag är bekant med sedan tidigare) och den lugna pubsvängen tog en helt annan vändning då vi ganska snart sveptes med i den höga stämningen. Vi kom hem med varsin sån här t-shirt på oss:
 
Jag fick hjälp att tejpa över det sista för säkerhets skull, ha ha. Tackade nej till drinken på efterfesten och det var jag innerligt glad för när Ines väckte mig i morse.  

Måste liva upp mig lite!

Publicerad 2009-11-07 18:59:23 i Allmänt

Jag lär få hem en urvriden trasa till karl snart när han kommer från jobbet. Han gjorde sig nämligen en helkväll igår och har jobbat 12 timmar på det så något större sällskap är knappast att räkna med. Trist väder hela dagen och inget att göra har fått mig att klättra på väggarna här hemma så när jag fick höra att några kompisar ska ta en pubrunda så överväger jag att hänga med. Skönt att bara få komma ut och träffa lite folk i avslappnad miljö. Har fixat till mig lite i alla fall så nu ska jag väl bara vänta in "partyprissen" så får vi se vad som händer. Gillar min nya korta jacka från MQ. Ha en fortsatt trevlig helg alla vänner!

Fredagkväll

Publicerad 2009-11-06 14:57:41 i Allmänt

Usch vad tråkigt, jag hade helt glömt bort att Nils ska ut med jobbet ikväll och i stället tänkt att vi skulle få en myskväll för oss själva när Ines somnat. De andra barnen växlar nämligen boende ikväll. Sedan jobbar han hela helgen så det hade ju inte varit helt fel att hinna umgås lite. Nu på dagen åkte han dessutom iväg för att spela rinkbandy och eftersom han inte hinner hem mellan aktiviteterna så kan man säga att vi inte ses förrän på lördag kväll när han kommer från jobbet runt 20-tiden. Kul för honom, men trist för mig....fast jag är inte bitter......jo liiite kanske, BLÄ ha ha.

Nu blir det alltså till att roa sig på egen hand och vad ska jag hitta på då? Kanske åker jag till Annika L och kollar på Idol och surrar lite, det är ju alltid trevligt. Eller också kör jag min specialare när jag blir ensam hemma en fredagskväll; grillad kyckling, minitomater, ostkrokar och lite godis. Jag "tröstäter" i skenet från tv:n och några tända ljus. Inte alls så tragiskt som det låter, för ibland kan det vara riktigt lugnt och skönt att vara själv. Fast nu när jag är så mycket ensam hemma ändå så har jag självklart ett större behov av sällskap, så jag tror att det lutar åt att Annika får ett besök ikväll. 
      

Hel- eller halv?

Publicerad 2009-11-06 13:31:38 i Allmänt

Vi var precis varit hos vår personliga bankman...kvinna, för en översyn av lån och övrig personlig ekonomi. Allt såg helt ok ut förutom möjligen kostnaden för min bil som just nu är helförsäkrad. Det är gränsfall om en 98:a s Toyota Carina som gått över 18000 mil verkligen ska få vara så dyr eller om jag ska gå ner på halv- eller kanske bara trafikförsäkring...? Nils tyckte det var självklart, men jag har nog gör mycket "jantelagstänk" i mig och inbillar mig att om det inte hänt något förr så händer det bergis nu om jag ändrar villkoren. Bara byta en ruta kostar ju åtskilliga tusen utan försäkring. Svårt sånt där, man vill ju gardera sig men samtidigt spara pengar. Bank-tjejen skulle räkna på fler av våra försäkringar för det där är ju ett område som man helst skulle se över en gång per år men som aldrig blir av för det känns så krångligt. Ines somnade nästan när vi pratade försäkringsbrev, så tråkigt var det med alla villkor hit och dit. 

Apropå ekonomi så har jag inte hört något mer om jobbet än, men det blir väl till veckan vi kan träffas i stället. Nu har det också dykt upp ett jobb på hemmaplan som jag blev väldigt intresserad av att söka, så vi får se vad som händer.     

This is it

Publicerad 2009-11-06 00:14:23 i Allmänt

Har nyss sett biofilmen som baserar på förberedelserna och repetionerna inför Michael Jackson´s come back med showen "This is it". Man slogs av vilken perfektionist han var, vilken otroligt musikalisk och kreativ människa! Han var fantastisk som artist och låtarna är lika bra då som nu. Det är såååå sorgligt att han inte ens fick göra premiärshowen. Man insåg vilket mastodont jobb som läggs ner på en show av det där slaget och tänker på alla de som arbetade omkring MJ. Enormt många människor som gjorde sitt allra yttersta och som så nära premiären plötsligt får beskedet att de 50 planerade showerna inte blir av. En sak är säker - Michael Jackson gick bort alldeles för tidigt för han hade mycket kvar att ge sin publik. Vi får trösta oss med att hans musik förblir odödlig. 
  

Nu åker overallen på...

Publicerad 2009-11-05 12:55:18 i Allmänt

Idag plockade jag fram Ines nya vinteroverall för det är inte långt tills snön kommer. Det haglade faktiskt är vi gick till dagis och enligt Nils så blev det lite vitt på marken i natt när han jobbade. Det var en sån här färgglad liten tjej som traskade i väg för att "dunga" (gunga) i morse. Det är hennes absoluta favoritsysselsättning på dagis så det är det första ord hon säger när det kommer på tal att vi ska dit. Apropå tal så börjar det komma hela meningar med åtminstone tre ord i följd och hon blir så nöjd över att kunna göra sig förstådd.  

Vilken "lyxig" dag!

Publicerad 2009-11-05 12:36:16 i Allmänt

Vad är lyx för er? För mig handlar lyx om att man känner sig riktigt nöjd med någonting, kallar det lika gärna lycka. Kan vara att man blir ompysslad, att man får en stund för sig själv, att man får vara i en trivsam miljö eller kanske att man har möjlighet att köpa något man gärna vill ha.

Den allra största rikedomen är nog ändå att få vara frisk, att ha en familj med mycket kärlek, att få känna sig tillfreds med livet. Gör man inte det så spelar det ingen roll om man bor i ett slott, kör ferarri eller bär en Prada-väska på armen, då blir allt sånt obetydligt.  

Lyx kan vara något så enkelt som att slippa stressa...att få lägga alla "måsten" åt sidan en stund.

Nils har jobbat natt och kom hem lagom till när Ines och jag vaknade. Vi stannade kvar i sängen med Ines mellan oss och pratade och busade, vi valde själva att komma sent till dagis för det var så mysigt. När Nils skulle sova så klev vi upp och gjorde oss i ordning i vår egen takt och promenerade lugnt till dagis. Efter det tog jag en uppfriskande långprommis med min trevliga granne, och när jag kom hem blev det lunch och kaffe i lugn och ro. Jag hittade samtidigt ett jobb här i Kvissleby som jag ska söka om inte det andra blir av. (Tänk vad perfekt att kunna gå till jobbet!). Snart ska jag väcka stora älsklingen, hämta hem lilla älsklingen från dagis och i kväll ska jag gå på bio med äldsta dottern och hennes pojkvän. Jag mig väldigt lyckligt lottad precis här och nu! :D      

Äntligen

Publicerad 2009-11-04 13:01:44 i Allmänt

Vilken tur jag hade som fick tid så snabbt hos frissan nu när håret var ett totalt katastrofområde. En utväxt på 4-5 cm och riktigt slitna toppar. Typiskt att jag alltid glömmer att boka en ny tid direkt och sen väntar alldeles för länge med att ta mig iväg. Goda nyheter fick jag i alla fall; jag hade inte så mycket gråa strån som jag trodde utan det handlade mer om att min ursprungliga hårfärg har mörknat. Inte så konstigt egentligen eftersom båda mina föräldrar är brunhåriga. Hur jag har kunnat vara ljusblond så länge är en gåta, men min mosters hår liknar mitt så det finns väl en sån gen på mammas sida trots allt. 

Egentligen är det ingen större vits att visa bild för några större förändringar är det inte, nyansering som ger lite mer djup i färgen (=håret ser aningen tjockare ut) och de slitna topparna är borta, men annars behöll jag längden och frisyren som den var, trots att jag egentligen är sugen på en kortare och betydligt tuffare stil. Mitt hår växer ju inte precis ut på ett ögonblick, så när det väl har kommit så här långt så känner jag att jag vill behålla det ett tag. Det går t o m att sätta upp en hästsvans....även om den snarare blir tunn som en råttsvans, ha ha. 
  Puss & kram!   

En händelserik dag

Publicerad 2009-11-04 00:08:45 i Allmänt

När jag lämnat i från mig gosnuttan Ines på dagis så snyggade jag till morgonfrillan så gott det gick och stämde träff med Annika N på stan (efter några Gangstarleveranser som jag lovat först).

Vi gick på skosafari på jakt efter "de perfekta höga stövlarna" som kan funka i alla lägen, men dessvärre verkade andra ha hunnit före eftersom vi inte hittade några snygga i vår storlek. De rackarna är ju så pass dyra att man helt enkelt inte nöjer sig med några halvbra. I stället för skor blev det en ny svea-mössa till Ella, fanns på Kharma för 199:-. 
 
Sen tog vi en lunchpaus på "Tant Anki & Fröken Sara" och det stället kan jag varmt rekomendera. Vi valde dagens soppa med hembakat bröd till, supergott. Alltid trevligt att få sitta och surra av sig lite med en god vän :) Efteråt hann vi med en snabbis till "Butik Annelie" där jag köpte lite gröna dekorationer som ska bidra till julkänslan här hemma lite längre fram. Tjocka kransen 125:-, lilla kransen 79:- och mosshjärtat 59:-.  
  
Efter min härliga, rogivande stadstur så skulle Ines hämtas, maten handlas, frisörtid bokas, paket hämtas, kaka bakas och middag lagas innan alla i familjen skulle åt olika håll igen. Frida utv.samtal + träning, Nils båtkurs, Ella ridning och jag var caféansvarig på ridklubben. Som tur var så stannade Andréa hemma och tog hand om Ines som skulle ha varit alldeles för trött för att orka följa med mig i tre timmar. 

Ja, idag har det verkligen varit full fart från morgon till kväll, men jag känner mig glad för det har varit en givande dag tillsammans med vänner och familj....kanske ett nytt jobb på gång (se tidigare inlägg). Hade t o m sån tur att jag fick klipptid redan i morgon bitti :-D     

Ett jobb på gång

Publicerad 2009-11-03 23:14:29 i Allmänt

I dag ringde Kontorsfixarna igen. De har fått in ett jobb som eventuellt kan passa mig. Jag ska får träffa dem redan nu i veckan och se om vi matchar varandra. När hon beskrev företaget och arbetsuppgifterna så kändes det riktigt lovande eftersom det liknar det jag haft tidigare. Det enda som oroar lite är vilken grad av ekonomikunskaper de efterfrågar för där känner jag mig lite ringrostig eftersom jag inte jobbat på ett tag. Det lät dock som att det inte var på någon avancerad nivå så jag får hoppas mina kunskaper räcker till (för att lära mig snabbt om inte annat). Det känns spännande och lite nervöst, men jätteroligt att de plockat ut just mig för det betyder att man har ett attraktionsvärde på arbetsmarknaden och att mitt nya jobb kanske inte är så långt borta. Fortsättning följer.....   

Världens vackraste kisse

Publicerad 2009-11-02 23:45:01 i Allmänt

Ikväll fick jag chansen att hålla min drömkatt i famnen, en äkta brunmaskad birma, så otroligt vacker med sina blåa ögon. För er som undrar så ser rasen ut så här:

Om inte Andréa vore allergisk så skulle jag definitivt ha minst en sån här kisse hemma.

Trista måndag

Publicerad 2009-11-02 16:15:54 i Allmänt

Blä, i morse ville jag knappt kliva upp. Gråtrist väder, kalla vindar och så där dystert mörkt trots att det var en ny dag. Det enda inplanerade är ett möte med utvecklingsgruppen (dagis) ikväll, så det fanns inget speciellt kul att se fram emot heller som annars kan göra att man har lättare att komma ur sängen en morgon som denna.

Nils och Ines har åkt iväg med det sista från garagestädningen och jag har kollat mail och pysslat lite med Gangstar, men nu vet jag inte vad jag ska hitta på....en lång skön dusch....eller kanske ett bad - det var ju länge sen jag tog mig tid med det. Ska bara ringa och boka in en massagetid först för nu behövs det verkligen. Jag är inte bara stel och öm som vanligt, utan nu har jag även träningsvärk efter dansen i helgen. Nils och jag vågade oss på lite bugg på slutet så jag tror det är det som känns i kroppen fortfarande. Snacka om att man är otränad!!! 

I morgon ska Ines på dagis igen efter att ha varit ledig under lovet förra veckan. Jag tror inte det kommer att göra någon skillnad att hon varit hemma ett tag, utan hon vinkar säkert av oss lika lättsamt som hon gjort tidigare. Fast jag väntar på bakslaget - den dagen då hon inte vill vara på dagis utan klamrar sig fast och skriker förtvivlat...kanske kommer det...kanske inte. Jag minns hur det var periodvis med de andra barnen, det är ju inte kul att bända loss de små armarna och försöka vinka glatt när man helst bara vill ta tillbaka sin unge, torka tårarna och åka hem igen. Alla instinkter säger att man ska vara tillsammans när barnen är små, men samhället och arbetsmarknaden vill motsatsen. Jag har alltid tyckt att varje familj borde få välja själva vad som är bäst för dem. Ändå har vi ju det bra i Sverige som har en så pass lång föräldraledighet enligt lag så man ska nog vara tacksam för den tiden i alla fall.      

Ett stort, härligt gäng

Publicerad 2009-11-01 21:43:52 i Allmänt

När vi kom hem från dansen i natt så satt alla barnen (+deras övernattande kompisar) och spelade spel! Det innebar att alla sov extra länge i morse. Vi började dagen med en rejäl "gröt-frunch" med mycket skratt runt bordet, 9 personer som rymdes precis. Ungarna kommenterade att "så här många är vi bara kring jul annars". Superfint väder ute så vi bestämde oss snabbt för att göra en allemanut-runda allihop direkt efter måltiden.


Gott med grillad korv och fika efteråt. Det är alltid en hård kamp om vem som har flest antal rätt och trots att jag tyckte mig ha hysad koll i dag så blev det torsk och vissa gliringar från Nils.

När vi kom hem fördelade vi ut lite arbetsuppgifter och alla drog sitt stå till stacken. Jag och Nils städade ur och snyggade till i garaget, så nu har vi ännu mer skräp att köra till tippen. Men såååå skönt att det är gjort. Nu vet vi exakt vad som finns där inne och allt står inte bara huller om buller. Man kan t o m köra in bilen nu om man vill :)
När alla varit så duktiga så belönade vi oss med två stora familjepizzor och en riktigt lugn kväll i soffan. Vilken underbar familj jag har!

Bergeforsparken

Publicerad 2009-11-01 20:45:24 i Allmänt

I går kväll blev det äntligen lite styrdans igen. (Fick jag bestämma så skulle det vara minst en gång i veckan). Nils hade fixat skjuts till Bergeforsens Folkets hus av en tatuerad ung man i en pimpad golf med baslåda som fick hjärtat att nästan hoppa ur kroppen...fick faktiskt vissa flashbacks från tidigare liv, ha ha. Vi anlände ståndsmässigt, men förvånades över hur ovanligt lite folk det var trots en sån bra orkester. Var det kanske konkurrensen med Ladies Night, Stadshuset och Mementos samma kväll som gjorde det? Fast för min del så gjorde det detsamma, för golvet var ändå fullt av dansanta killar. En riktigt lyckad danskväll kommer man hem med blåsor under fötterna....och det hade jag. Sista dansen fick såklart min Nils, tack för en underbar kväll älskling!     

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela