gikas

Ledig fredag

Publicerad 2010-04-30 13:01:28 i Allmänt

Satt uppe alldeles för länge igår kväll när jag kom hem så jag fattade knappt vem jag var när Ines tyckte att det dags att kliva upp och fixa välling. Hade varit mysigt med en liiiite längre sovmorgon, men samtidigt hade jag saknat min lilla skrutta så mycket att det inte gjorde så mycket att hon propsade på att börja dagen. Vi hinner ju knappt ses nu på vardagarna då jag jobbar så idag på förmiddagen har vi tagit igen lite förlorad mor/dotter-tid. 

Först kram-bus, sen pärl-pyssel och efter det lekte vi med lera ända fram till lunch. 

När det blev dags för mat så hjälptes vi åt, Ines började med att skala lök. 

Sedan gjorde hon mig mäkta imponerad för då hällde hon upp majs och broccoli i skålar och tinade dem alldeles på egen hand i mikron, några hamnade utanför men förutom det så gjorde hon allt perfekt och tryckte t o m igång mikron själv. Gissa om maten smakade extra gott. 

På tal om gott; har ni smakat gele-älgarna från Ikea? Supergoda!
 
....fast jag skäms lite för nu har jag nästan klämt i mig hela påsen själv - FYYY Erica!!!

Trista revisorer..?

Publicerad 2010-04-30 01:22:33 i Allmänt

Varje fredag är det någon av mina nya kollegor som ordnar brak-frukost direkt på morgonen. Fast eftersom vi är lediga i morgon (hurra!) så blev det idag i stället. Några timmar senare åt vi lunch på Rest Arena i stan, sedan bjöds det winerbröd från nya tjejen (som också är Kontorsfixare som jag). Efter ytterligare några timmars jobb på eftermiddagen så bjöds vi till våra revisorers lokaler i "nya fryshuset" (hamnen) där vi fick champagne och snittar i samband med ett möte. Lite konstig känsla att jag får vara med på deras interna möten som "inhyrd", men det kan man ju tolka som att de räknar med att ha mig kvar längre eller också förlitar de sig helt på min tystnadsplikt. Skönt att få förtroendet.  

När mötet var klart så åkte vi och bowlade. Jag spelade faktiskt bättre än någonsin trots min skadade arm, lite ojämna poäng men så är man ju inget proffs direkt. Totalt sett så vann vårt lag så det var ju kul. Fick en termosmugg som pris. 
 
Efter matchen så bjöds vi på en 2-rätters middag på O´Learyls. Snacka om jätteportion! Först nachochips med dipp till förrätt och sedan en stooor köttbit på stooora pommes och lite grönsaker. Gott, men jag blev nästan läbbigt mätt. Efter den här dagens frossande så blir jag inte förvånad om vågen är tillbaka där jag började, urk. 

Måste bara få säga; Glöm det där med trista revisorer som man brukar höra talas om! De var både snygga och trevliga :)

27:e maj

Publicerad 2010-04-28 23:41:39 i Allmänt

Åååååh, då är det premiär på nya Sex And The City-filmen som jag absolut tänker gå och se.  Kanske man skulle göra en grej av det och klä upp sig i riktigt höga klackar och gå på något tjusigt ställe och sippa på en Cosmopolitan före bion...Någon som hakar på?

Evolutionen

Publicerad 2010-04-28 23:04:11 i Allmänt



             Vad blir nästa steg i utvecklingen tro...?

En lång dag

Publicerad 2010-04-28 22:41:06 i Allmänt

Det var en mäkta mallig tjej som fick följa pappa och köpa en röd trehjuling som vi hittade på Blocket. Den var nästan i nyskick så det var en riktigt bra affär. När jag slutade på jobbet så åkte vi direkt ut till Birsta för att köpa en cykelhjälm och en madrass till Ines säng. Hon behövde också överdragskläder att ha på dagis och då hittade vi dessa på Lindex, kul med grönt som omväxling. 

Det är inte ofta vi har papsen med oss på shopping, men nu var det så nära stängning så han stod ut bra den här gången, ha ha. 

Ines somnade direkt på hemvägen och jag känner att mina ögonlock är tunga också. Fast innan vi kryper i säng så ska Nils bjuda på te och knäckebröd med gravad lax som nog var hans bästa inköp från Ikea. Mums! 

Ser fram emot morgondagen då det säkert blir en trevlig dag på jobbet. Först är det en av tjejerna som bjuder på frukost, sedan är det "ekonomilunch" - vilket betyder att alla på ekonomiavdelningen åker ut till ett matställe och äter tillsammans - vid halv fyra är det möte hos våra revisorer som efteråt bjuder på middag och bowling. Där emellan ska vi väl försöka hinna klämma in lite jobb också. Hoppas jag orkar med bowlingkloten trots att jag fortfarande har ont i högerarmen då jag överansträngde mig när jag skottade bort snöhögen på altanen för säkert en hel månad.    

  

Ny eller begagnad cykel?

Publicerad 2010-04-26 20:53:54 i Allmänt

Har inte cyklat särskilt mycket på många år, fast å andra sidan har jag inte haft något vettigt att trampa på heller. Min gamla bike känns instabil och osäker så jag vill definitivt inte ha Ines på pakethållaren. Har börjat kolla efter en bättre begagnad, men frågan är om jag inte ska satsa på en helt ny. Då har jag en cykel som hänger med i minst 10 år, det kanske det är värt även om de är ruskigt dyra i inköp.

Helst vill jag ha en gammal hederlig mormors-modell som man kan åka ganska upprätt på, bred sadel, mjukt rundade ramar och en stor cykelkorg. Det här är en Skeppshult, men det finns liknande i flera andra märken.  

Tanken är jag ska kunna cykla till jobbet i sommar, inte jämt men kanske ett par gånger i veckan om det är bra väder. Det är ju ett sätt att både få motion och frisk luft trots att jag ska sitta inomhus mest hela sommaren utan semester. Ska hålla koll på Blocket ett tag, men dyker inte den rätta pärlan upp där så kanske jag ska ta en koll på stan´s cykelaffärer under tiden.  

Jag slutar med Gangstar

Publicerad 2010-04-25 12:53:37 i Allmänt

Efter fjärde säsongen som Gangstar-säljare har jag bestämt mig för att sluta. Främst beroende på en ändrad strategi från Gangstar som innebär att vi måste  sälja via egen firma. Det blir gynnsammare för alla, vi får bättre förtjänst och kunderna slipper kryssade ordersedlar och får sina plagg direkt.  

Jag hade nog också hoppat på tåget om det inte varit för att jag inte vet hur det blir med jobb till hösten. Om jag ska gå på a-kassa igen så är jag förhindrad att starta eget även om det blir i liten skala. Knäppa regler kan man tycka, men det är ju tyvärr  bara att rätta sig efter dem. Skulle det vara så att jag får fortsätta på nuvarande jobb, eller hittar ett annat så kan jag ändå känna att det blir för lite tid över att kunna hålla på med Gangstar så därför känns det faktiskt rätt att lägga av. 

Kommer att sakna alla trevliga kunder, men hoppas att vi ses i andra sammanhang i stället.

Fram tills dess är det vår/sommar säsongen som gäller och den sträcker sig ända fram till midsommar så varmt välkommna att höra av er om ni vill beställa kläder, boka en visning eller reservera visningsplagg. 
 
Ines har fått sin "Bernadotte" t-shirt nu och den är riktigt cool med sina söta figurer. Undrar om ankan är präst eller best man åt apan och björnen som gifter sig...?

Ny säng till Ines

Publicerad 2010-04-25 12:25:55 i Allmänt

Ines ligger fortfarande i spjälsäng, men nu börjar det bli dags att byta känner vi. Hon skulle egentligen ha fått en ny säng på 2-årsdagen, men det kan ju vara skönt att veta var man har henne på nätterna (eftersom hon inte har kommit på idén att klättra ur) så vi har avvaktat lite.

Å andra sidan så är det ju bra om hon kan komma in till oss när hon vill och slippa skrika som hon gör nu då hon väcker alla utom sin far. Nils sover så otroligt hårt att han inte hör henne på nätterna och det känns lite otryggt särskilt de gånger inte jag är hemma. Dessutom tror jag att hon vaknar ibland bara för att hon fastnar med benen mellan spjälorna också, den börjar helt enkelt kännas för trång åt stumpan.   

Vi har kikat på en Hensvik på Ikea och nu blev jag så glad för jag hittade precis en sån på Blocket, utan madrass  och för sig, men det kan man ju köpa till senare. Känns ju fräschast med nya eftersom det säkert inträffat en del "läckage" i begagnade sängar för barn i förskoleålder. Ska i alla fall åka och kolla på den ikväll när Nils slutat. Är den i fint skick så slår vi till direkt.  
 
Undrar om jag ska åka och köpa madrasser redan i eftermiddag...? Det blir senare i så fall för nu när Ines vaknar ska vi först luncha och sen gå ut i solen ett tag. Nu är det verkligen vår på allvar och t o m växterna är på "G".

Borta blä, men hemma bäst

Publicerad 2010-04-25 01:24:57 i Allmänt

Efter optikern idag så mötte jag och Ines upp Annika N och hennes två minsta kids för lite shopping på stan. Jag och A funkar kanon som shoppingsällskap åt varandra för vi har ungefär samma smak och kan gå hur länge som helst i affärer. Insåg dock rätt snart att det inte gäller när barnen är med för det gick nog bara 20 minuter innan den första hade tröttnat och hans pappa fick hämta honom. Min Ines som brukar vara på strålande humör och heja glatt på alla som passerar var inte heller på humör för att vara på stan, tvärtom så var hon värre än någonsin och gnällde nästan hela tiden. Jag antar att det var den envisa förkylningen som gjorde att hon tappade orken så fort. Jag gjorde ett tappert försök att prova lite kläder medan hon sov, men naturligtvis vaknade hon precis när jag skulle in i provhytten och ställde till med ett himla liv. Stackars liten, det var till sist bara att tacka för sällskapet och vända hemåt. Två fynd kom med hem i alla fall. En sailor-randig topp från Gina Triocot för 49:- och ett skitsnyggt armband som jag hittade på Scorett för 149:-  


Väl hemma så tog vi en utomhusfika i det underbara vädret, lekte med Egon och mumsade lite "rester" från fredagsmyset. Ines mungipor vände genast uppåt.  

Ines har på sig mössa från Busmonster, skinnjacka Gangstar, topp från Molo, tyllkjol Gangstar, tights från KappAhl och skor Vincent. 

Efter den friska luften så blev det lite inomhus-bus i väntan på att pappa skulle komma hem från jobbet. 
 
Kolla in ärmarna på Ines Molo-topp, är de inte underbara så säg. Mjuk spets med små vita hjärtan - I love it, även om jag inte är någon spets och putti-nutt-människa annars så tycker jag denna är superfin. 


En lång, men härlig dag är slut och jag ska se om jag kan varva ner och sova nu efter den intensiva action-rullen "Die Hard 4.0" med Bruce Willis som jag och Nils kollade på när Ines lagt sig.  

Dags för "skärpning"

Publicerad 2010-04-25 01:00:03 i Allmänt

Först blir man gammal nog att börja gå på toaletten, sen gammal nog att börja skolan, sen gammal nog att köra moppe, sen gammal nog att köra bil och gå på systemet, sen gammal nog att skaffa barn och köpa hus, sen gammal nog att börja köpa anti rynkcreme´......där är jag. Fast i dag upptäckte jag faktiskt nästa steg i livet - glasögonbehov, inte p g a ett medfött synfel utan helt enkelt p g a ålder. Nu handlar det i och för sig "bara" om terminalglasögon, men ändå, det börjar gå utför.  

Men jag tänker positivt, är nämligen rätt snygg i brillor...tycker Nils i alla fall. Fråga mig inte varför, men han får något särskilt i blicken de gånger jag testat andras glasögon, ha ha ha.  

Det fanns en miljard modeller att välja mellan, men jag som nyss lagt ut tusentals kronor på Ines glasögon valde ett par ur den billigaste kategorin, de fick duga med tanke på att jag bara ska ha dem på jobbet och möjligen vid läsning. Notan gick på över tusen kronor ändå, så jag undrar vad de skulle ha kostat om jag valt en märkesvariant. Jag ser lika bra utan, men den stora skillnaden är att jag slipper anstränga mig för att ställa in skärpan. Tydligen kan det påverka spänningar i nacke och axlar enligt nya rön. Jag hade även en lätt översynthet, men det trodde inte optikern att jag skulle få problem med förrän om många år till, så det var ju bra i alla fall.   

 

Snornos

Publicerad 2010-04-22 21:32:33 i Allmänt

Ines vaknade i natt med feber och eftersom Nils jobbade och skulle behöva sova under dagen så var jag rädd att jag skulle bli tvungen att vabba redan efter en och en halv veckas jobb. Som tur var så kunde svärmor ställa upp med kort varsel så det löste sig. Lill-stumpan är inte direkt jättesjuk, men ordentligt förkyld och absolut inte kapabel att gå på dagis så hon blir hemma i morgon också. Då är Nils ledig så det är inga problem. Skönt med helg sen, jag längtar efter att få vara lite mer med Ines som jag knappt hinner se mer än en stund på morgonen och en stund efter middagen. Fast jag ska inte klaga, det är ju faktiskt tack vare min arbetslöshet som jag fick möjlighet att vara hemma längre med henne än vad jag skulle ha fått vara annars. "Inget ont som inte har något gott med sig" sägs det ju.  

Vadslagningen

Publicerad 2010-04-21 23:58:35 i Allmänt

Känner mig urusel, jag har helt tappat focus på tävlingen sedan påsk. Ännu värre sedan jag börjat jobba då jag är helt slut när jag kommer hem. Blä, det här går ju inte!!! Jag står visserligen still på vågen, har varken gått upp eller ner. Nils är rätt lat han också, men jag känner när jag kramar honom att det lilla extrahullet har minskat så jag är rädd att han drar ifrån om jag inte skärper till mig rejält med början i morgon.

Fast just nu ska jag tvärtom dra ner på tempot för jag ska stupa i säng - sov gott!
     

Konsert

Publicerad 2010-04-21 23:28:04 i Allmänt

I kväll var vi på pianokonsert i Kulturskolan. Frida var en av de ungdomar som spelade för oss och jag måste säga att de var förvånandsvärt duktiga allihop, en liten kille - i ca Ella´s ålder - spelade ett helt underbart vacker och avancerad musik, han såg ut som värsta popstjärnan bakom flygeln. Jag har inte heller hört Frida träna på länge så hon var många gånger bättre än vad jag hade föreställt mig. Ines skrek "BRAA FRIDA" och apploderade ivrigt när storasyster var klar. "Nu kommer en till låt" och "Klappa mamma" var annat som hördes klart från en viss liten person i publiken (som faktiskt skötte sig fint genom nästan hela konserten. Mot slutet blev hon dock lite väl högljudd så vi fick smyga oss ut).

Det var synd att Nils lyckades glömma kameran för det hade varit fint att få en bild på Frida bakom den stora blanka flygeln, ett riktigt vackert instrument.   
 

   

Min tid

Publicerad 2010-04-19 21:15:51 i Allmänt

Tog mig lite egentid på stan efter jobbet idag och det var visst ett lyckodrag. Hittade nämligen äntligen en bra varje-dags-klocka som jag gillade, stilren, ganska stor men inte klumpig...och till halva priset dessutom! Det gäller även silverringen som ligger bredvid. Båda är dock mycket snyggare i verkligheten än vad de blev på bild, sååå nöjd!  
 
Gick vidare till Hemtex och hittade lite limegrön vårfeeling till sovrummet, det var tag 3 betala 2 på rean 398:- för alltihop.

Sista minuten på Esprit så fastnade jag för den här toppen från EDC för 199:-. Turkost blir fint till solbrännan i sommar och jag älskar draperingar av det här slaget i halsringningar, det är alltid klädsamt.

Baksmällan

Publicerad 2010-04-18 22:46:03 i Allmänt

Jag behöver ingen eyemakeup-remover ikväll när jag ska lägga mig. Det fixade skratt-tårarna under filmen "Baksmällan" eller "The Hangover" som vi nyss sett klart. Hade inga som helst förväntningar på att den skulle vara varken sevärd eller speciellt kul, men både jag, Nils och tjejerna fick många sköna skratt från början till slut - vilken helgalen story! Har du också lite knäpp humor? Se den!  
   

Hundvård

Publicerad 2010-04-18 16:54:40 i Allmänt

Nu är "golvmoppen" Egon mer lik en microtrasa i skinnet. Jag har nämligen klippt honom i en sval vårfrisyr, d v s nästan snagg. Av svansen blev det bara kvar ett snöre, så sött så. Nu fattas bara ett bad så luktar han vår också.
 
Barn och hundar måste vara det absolut svåraste att fotografera, vet inte hur många försök jag gjorde innan den här bilden togs.

På tu man hand

Publicerad 2010-04-18 15:52:05 i Allmänt

Efter gårdagens forum-möte på dagis så gjorde Nils en underbar vinkokt älggryta till middag. Vi har inte setts så mycket under veckan som gått eftersom han jobbade eftermiddagar, så jag föreslog att vi skulle ta bussen till stan och sätta oss på en pub och mysa lite efter maten. Frida hade inga problem med att passa Ines så då gjorde vi slag i saken och åkte. (Tack söta granne för skjutsen till bussen så vi slapp springa :)

Vi hade en riktigt trevlig kväll på Bichop, jätteskönt att få sitta i lugn och ro och prata om sånt som man kanske inte har tid eller möjlighet att prata om annars. Jag tror att det är viktigt att man skaffar sig tillfällen att se varandra i ögonen och bara må gott på tu man hand. När vi klev upp för att gå märkte jag att två av damerna vid bordet bredvid satt med halvöppna munnar och stirrade på oss. Med tanke på att öronen verkade stora som tefat så gissar jag att de tjuvlyssnat på oss, men vad sjutton - det bjuder vi på :)



   

 

Slut på veckan

Publicerad 2010-04-17 00:09:55 i Allmänt

En intensiv första arbetsvecka är till ända och jag känner mig helt urlakad. Har dessutom sovit lite för kort de sista dygnen så det är inte så konstigt att ögonlocken känns tunga. Åkte direkt från jobbet till frissan och när jag satt där med mina aluminiumpapilljotter på skallen så hade jag säkert kunnat somna om det inte varit för tidningarna och teet jag fick under tiden som färgen skulle verka. 1425:- fattigare gick jag därifrån med en uppfräschad frisyr och en flaska hårspray. Skönt att ha det gjort, men galet vad dyrt det blev att typ klippa topparna och bli av med utväxten, suck.   
   
Lite extra rufsig efter hundpromenaden men inga större förändringar som ni ser.

Kvällen har vi tillbringat i soffan med en massa gott på bordet men nu börjar jag längta i säng. Håller tummarna att Ines tar en liten sovmorgon så vi får sova ut en aning i morgon bitti. Det vore inte helt fel så att vi orkar med forum-möte på föräldrakooperativet i några timmar mitt på dagen. Jag hoppas också kunna klämma in en ordentlig vårstädning i helgen. En sån där man städar på ställen som sällan eller aldrig städas annars. Tänk om jag kan få med mig hela familjen i idén, då skulle det säkert gå både snabbt och effektivt. Ska ta upp det i morgon men de lär knappast jubla...... 

Otrogen

Publicerad 2010-04-16 07:30:31 i Allmänt

Det märks inte minst på bloggen att man har börjat jobba heltid, jag har inte tid att uppdatera varje dag längre. Nu slängde jag fram datorn en snabbis innan jag sticker. Hoppar över frukosten idag för de har tydligen fredagsfika på Life så då äter alla tillsammans - trevligt.

Efter jobbet ska jag vara otrogen.....men inte mot Nils utan snarare alla frisörer jag känner. Gick nämligen förbi Jess när jag var på stan en snabbsväng igår och stod och kollade på några produkter när expediten frågade om jag ville ha hjälp. - Ja, egentligen...med tanke på utväxten, svarade jag och log snett. -Jag har fått in ett återbud i morgon kl 17 vill du boka redan då så får du. - Oj, det vore ju faktiskt toppen då är jag fin till helgen - Kör, sa jag. Så fick det bli även om jag känner mig lite som en svikare. Fast jag vet ju att alla "mina" frisörer är upptagna långt fram de tider som skulle funka med mitt jobb så jag var bara tvungen att gripa chansen. 

Nä, nu måste jag sticka. Hörs vi inte senare så önskar jag alla en riktigt trevlig helg! Jag ska i alla fall njuta av lite ledighet för det har varit en intensiv vecka. Kramizar! 

Jobbigt att jobba

Publicerad 2010-04-13 21:22:11 i Allmänt

Jag är helt slut i hjärnan efter två intensiva inlärningsdagar på Life´s ekonomiavdelning som ligger i fantastiskt ljusa och trevliga lokaler med utsikt över Sundsvallsfjärden. Det är kul, men ovant att vara på en arbetsplats igen med allt vad det innebär. I går som var första dagen skulle jag lämna Ines på dagis och det är nog det värsta med kontorstider - att behöva väcka sitt barn och skynda iväg till dagis med så mycket prylar under armarna att man knappt får med sig själva ungen. Jag avskyr verkligen att stressiga morgnar och ändå blir dom alltid det på ett eller annat vis oavsett hur tidigt man kliver upp. Om det bara var förenligt med Nils skiftgång så skulle jag mycket hellre jobba oregelbundna tider som det känns nu. 

Ta bara en sån sak som att boka tid hos frisören, hur lätt är det när man jobbar alla vardagar och har svårt att komma ifrån? Jag ser verkligen hemsk ut i håret nu och vill snart inte visa mig ute bland folk. Så himla typiskt att jag inte fick "ändan ur" och bokade då jag hade all tid i världen! Finns en viss risk att jag får gå och se ut lite som en raggsocka hela sommaren.  

Nils får i alla fall ta ett betydligt större ansvar här hemma nu än vad han vant sig vid de senaste åren. Morgnar och dagar då han är ledig så blir det han som tar hand om Ines och hemmet och det passar ju bra eftersom lill-snuttan är värsta pappa-grisen just nu. De här två dagarna har det varit underbart att få komma hem till dukat bord och tre som är väldigt glada att se mig. Hunden var nog ändå den som saknat mig mest tror jag - han blev som galen. Många pussar blev det. 
  

Jobbar i morgon

Publicerad 2010-04-11 22:42:01 i Allmänt

Lite spännande är det allt att stega in på en ny arbetsplats efter över 20 år på samma ställe. Fast just nu är jag mest orolig för att inte ha något lämpligt att ersätta hemmamysplaggen med och för att väckarklockan inte gör sitt jobb i morgon. Tänk om jag skulle försova mig! Kan inte tänka mig något mer pinsamt.

I dag har jag packat Gangstar-kläder för fulla muggar eftersom jag hade två kartonger med leveranser. I princip alla restade plagg kom så det känns jätteskönt att få iväg dem till sina rättmätiga ägare. Efter det satt jag i telefon jättelänge med en problemtyngd vän medan Ines sov. När hon vaknat packade vi snabbt in oss i bilen och åkte till Birsta för att kolla på några av Ines stora favoriter just nu, Bananer i pyjamas. 
 
Ines gjorde stora ögon och verkade tycka att det var jättespännande. 
  
Efteråt blev det käk på Mc´Donalds och där stötte vi ihop med Ulrika, Line, Emelie och Viggo som gjorde oss sällskap. Jag skulle egentligen ha behövt kolla på lite lämpliga jobb-kläder, men Ines springer alltid runt och morsar på alla när vi är i Birsta så jag vågar inte slappna av och släppa henne ur sikte. Det är ruskigt svårt att kombinera det med klädprovning, men jag lyckades i alla fall få med mig ett par byxor hem. Nu ska jag försöka komma i säng i vettig tid så det går att tänka klart i morgon. Hoppas att hjärnan hittar alla kunskaper som ligger arkiverade sedan två år tillbaka då jag jobbade sist. God natt vänner, wish me luck!

Gangstar nyheter!

Publicerad 2010-04-10 19:07:44 i Allmänt

Yipeee, nu är det klart att vi får nyheter att sälja ändå! De var först tänkta till butikerna eftersom det är begränsad upplaga, men nu får vi säljare också ta med dessa snyggingar. Var snabb om du vill beställa!

  
  

  
 ...och sist men inte minst:

Gangstar´s egen hyllning till sommarens stora kungliga bröllop - supercool!

Kampanj April:
Vid köp av valfritt plagg för ord.pris får du 25% rabatt på en överdel, i stl 5-8 år har du även 25% rabatt på en underdel. (Gäller ej accecoarer eller hemliga plagg). Som värdinna får du 5% av partyts totala försäljning i rabatt på ditt egna köp - utöver den vanliga värdinnerabatten och ev nyttjande av kampanjen - Bra va!

Saker jag skulle vilja lära hunden

Publicerad 2010-04-10 14:18:43 i Allmänt

Hundar kan ju vara riktigt bra hjälpredor till oss människor och det finns några saker som jag skulle vilja att vår lilla tuss kunde lära sig:

* Att leta reda på nappar, strumpor och nycklar
* Att alla tikar inte ligger på hans ansvar att betäcka
* Att putsa skor
* Att inte svälja köttbullar hela (för de fastnar i halsen varje gång) 
* Att kissa på Nils båttidningar om han låter de ligga och drälla överallt
* Att spåra och eliminera äckliga kryp inomhus
* Att diska (utan att använda tungan) 
* Att morra om jag försöker äta för mycket snacks
* Att jaga bort myror

- Fixar du det Egon? (Nyklippt i vårfrippa förutom öronen som vi tar en annan dag)

Pölar inne

Publicerad 2010-04-10 13:26:01 i Allmänt

Hm, jag tror inte vi ska förvänta oss att våran senaste lilla skrutta ska bli blöjfri än på ett tag. Så fort jag gör ett försök utan blöja så hinner jag bara vända ryggen till så kissar hon på golvet. Värsta vårfloden. Hon är inte alls som Andréa när hon var liten - blev helt hysterisk av att det rann efter benen - hon blev torr både tidigt och snabbt.
 
Jag har börjat fråga Ines om hon vill kissa på toaletten (med Babybjörn sits), men så länge hon säger nej så slipper hon. Direkt efter dagens jättepöl på badrumsgolvet så antog jag att det var färdigkissat på ett tag så då tog jag på henne småbyxor och lät henne leka utan blöja, men det gick inte länge så var hon blöt igen. Suck! Fast vi har ju i alla fall börjat plantera "tänket" och det gav faktiskt frukt redan efter lunchen då hon faktiskt blev riktigt ivrig och gick med på att prova toaletten. Glada i hågen traskade vi dit, la på sitsen och.....- Neej, INTE sitta där!! Tvärnit mamsen, bättre lycka nästa gång.

Till sommaren, tänker jag...då kan man springa naken ute, inga pölar på golvet i alla fall. 
  

      

Jag har fått jobb!

Publicerad 2010-04-09 16:25:24 i Allmänt

Nu är det klart - jag börjar jobba på måndag! Visserligen bara ett semestervik på 4 månader, men det är ju klart bättre än ingenting. Jag ska sitta på ekonomiavdelningen som sköter Life-butikerna i Sverige och Norge och ta hand om leverantösfakturor. Det var först aktuellt med ett graviditetsvik på 1 1/2 år, men det gick till en tjej som jobbat där tidigare så jag får vara nöjd med att de omvandlade det kortare vik:et till heltid och inte del som det först var tal om. Då hade jag blivit mer eller mindre tvingad att tacka nej med tanke på att man inte har rätt att stämpla upp en anställning via bemanningsföretag. Reglerna kring arbetslöshet är helcrazy, de bromsar snarare upp än lockar folk att ta arbeten som faktiskt finns.

Jag satt förresten en hel timme i telefon i morse för att hinna få svar på några enkla villkorsfrågor gällande a-kassan innan jag vågade tacka definitivt ja till jobbet. Efter lång väntan i telefonkö kom jag (båda gångerna jag försökte) fram till två olika växeltelefonister som varken kunde svara på mina frågor eller skicka mig vidare till handläggare utan att jag skulle få vänta till sent på dagen innan de kunde ringa upp. Problemet var att jag behövde svar omgående. Provade därför med nästa telefonkö till facket för att försöka få besked där. Det gick inte heller, a-kassans regler kan visst bara a-kassan (och förhoppningsvis regeringen). Jag lider med de stackarna som sitter och ska ta emot samtalen från alla arbetslösa för man kan nästan inte bli annat än upprörd i många lägen. 

Nä, nu är det fredag och mest troligt min sista lediga vardag på 4 månader så resten av dagen ska jag ägna åt Ines - som börjar heltid på dagis efter helgen - och kanske fira lite extra senare i kväll. Är sugen att dansa på Casinot, det är Arvingarna som spelar, men då behöver jag passning åt Ines eftersom Nils ska iväg och jobba natt halv tio. Vi får se om det går att lösa annars är jag hemma och bara myser med något riktigt gott ikväll. 
      

Jackan har kommit

Publicerad 2010-04-09 15:48:30 i Allmänt

Nu är äntligen Gangstar´s coola vårjacka Saga här! Jag gillar den verkligen och är helnöjd att den kom i en storlek som passar Ines i höst eller nästa vår. Ines själv verkar vilja ha den redan nu för hon går omkring med den inomhus och vägrar ta av sig den. Den här våren väntar vi annars bara på att det ska bli milt nog att plocka fram skinnjackan Vince som hon fick på 2-årsdagen, den är också poppis. 
  
  
(Varför är svart så svårt att fota och få snyggt? Den ser mycket bättre ut i verkligheten)

Riktigt nära nu....

Publicerad 2010-04-08 22:58:20 i Allmänt

Har fått veta att jobbintervjun gav frukt och att arbetsgivaren vill anställa mig så nu ska jag bara kolla upp en del formaliteter (i o m att det handlar om tidsbegränsad anställning via bemanningsföretag) innan vi träffas och skriver kontrakt. Går allt vägen så börjar jag troligen redan till veckan. Det blir verkligen en plötslig omställnning för hela familjen. Jag måste gräva fram gamla, vilande kunskaper, Ines måste gå heltid på dagis och Nils måste räkna med att vara hemma mer, men det ska nog gå bra.    

Grattis Frida!

Publicerad 2010-04-08 22:41:48 i Allmänt

I dag fyller min underbara bonusdotter Frida 15 år. Skönt att slippa bli kallad "fjortis" kan man ana. Det har ju blivit ett slags skällsord för unga tjejer som tuperar håret jättestort, går i likadana Adidas-pants och sminkar sig överdrivet mycket. Frida är så långt ifrån dessa tjejer som man kan komma, en smart och mycket ambitiös tjej som vet vad hon vill med framtiden. 

När Nils och jag träffades så fanns det en liten oro för hur Frida som var ensambarn hos både mamma och pappa skulle trivas i en storfamilj som vår. Det har gått helt fantastiskt bra. Frida ligger precis mitt emellan mina stora tjejer i ålder och funkar som vilket syskon som helst. De frågar efter varandra och umgås på ett suveränt sätt, sällan eller aldrig några sura miner. Nu har hon dessutom fått en "riktigt" liten syster som älskar henne. Grattis tjejen!    

Den lilla blå

Publicerad 2010-04-06 16:15:12 i Allmänt

Jag har äntligen skaffat mig en ny dator, en Acer Aspire! Skärmen är i minsta laget - 11,6" - men prestandan är bra och den känns toppen i övrigt. Jag är lite tveksam till storleken men det sägs ju att "hellre liten och rapp än stor och slapp" så det blir nog bra det här bara jag får tid att vänja mig. Den är ju väldigt lättsam att bära med sig i alla fall.

Så här ser den ut (fast i en snygg blå färg - I like):
 

Visar humör

Publicerad 2010-04-06 14:49:58 i Allmänt

Lill-pluttan är fortfarande förkyld och lite hängig vilket märks främst på humöret och den dåliga matlusten. Ines som nästan alltid är glad annars. Nu skriker hon ilsket och skäller ut oss när vi inte gör som hon vill inom två sekunder. En glimt av tonåren kanske, ha ha. Tur att hon är söt när hon är arg också.

Foto: Linnea Svedin http://linneasvediin.blogg.se/

Påskharen förstörde allt

Publicerad 2010-04-05 18:53:56 i Allmänt

Shit också, jag ledde ganska klart i min och Nils vadslagning innan påsk. Jag hade bara 2,4 kg kvar till målvikten medan Nils vikt var i stort sett oförändrad från starten. Nu blev det en ny vägning i går och efter allt påstgodis kunde man bara konstatera att nuförtiden fastar det fort - jag hade gått upp TVÅ kilo!!! Nils hade helt otippat blivit av med ett så nu hamnade vi betydligt närmare varandra igen. Dessvärre är det en hel del snacks kvar i skåpet och jag litar inte riktigt på min förmåga att kunna låta bli det. Måste nog vara taktisk och plocka fram det då barnen är hemma så det inte bara är jag som äter, det måste ta slut fort. I morgon är det vardag igen och då ska jag sköta mig bättre, vägrar förlora! 

Påsk-skoteråkning

Publicerad 2010-04-05 18:30:32 i Allmänt

Vi fick några underbara skoterdagar där i Jämtland. "Nya" skotern gick som ett skållat troll med Nils bakom styret och han såg mer än nöjd ut. I går var det dessutom strålande sol så man kunde inte annat än att mysa i fulla drag.



Jag är ingen storfiskare direkt, men provade faktiskt lite pimpling för första gången sedan jag var barn. Killarna skrattade åt mig då jag fick upp första fisken och skrek på hjälp. En ganska fin aborre blev det i alla fall.  

  

Hur härligt som helst!

After skoter i stugan, älggryta a´la Nisse.

Utomhusfest i Sidsjö

Publicerad 2010-04-05 17:27:21 i Allmänt

Fredag morgon startade vi tidigt från Stockholm och stannade bara till hemma för att packa in barnen och det vi skulle ha med oss till stugan. Vi kom fram lagom till middagen som Magnus bjöd på utomhus, där han och Fredrik värmt badtunnan och byggt en snö-bar. Det bjöds på nystyckat, murrikka-stekt lammkött i pitabröd - supergott.

Emma, Henrik och Fredrik njöt i full drag. Efter maten underhöll Magnus på gitarr och Fredde på munspel.  



Kokt jämte stod visst också på menyn för den som ville, ha ha.


Studentlya

Publicerad 2010-04-05 17:02:20 i Allmänt

1:a april glömde jag helt bort att luras för då hade vi fullt upp hela dagen med Pontus flytt från Älvsjö till Kista. Han har varken mycket möbler eller saker, men det blev ändå en hel del att packa i bil och släp. Jag är sååå glad att vi hade Nils till hjälp för han är grym på att köra i Stockholm och bangar inte lite tunga lyft. Allt skulle in genom den här porten och sedan fraktas 8 våningar upp med hiss.  

Vi hade riktig tur och hittade skrivbord och soffa på Blocket som vi åkte och hämtade samma dag. Det blev också en vända till Ikea då det fattades några småsaker.

Efter mycket om och men under en låååång dag så tyckte nog både Pontus och vi att det blev riktigt bra i den lilla 1:an.
  
Det är inte stort precis, men det nödvändigaste gick ju in utan att man fick någon klaustrofobi-känsla där inne. Badrummet var riktigt ljust och fräscht. Fattas bara annat med en hyra på över 4000:-.
  
Nära till skolan fick han i alla fall, bara att gå från Kista Gallerian under lägenheterna och över bron till KTH.

Trötta men nöjda avslutade vi med en sen middag på O´Learys där även brorsan slöt upp.

Födelsedagsmiddag hos mor & far

Publicerad 2010-04-05 16:21:43 i Allmänt

Väl nere i Stockholm så blev vi bjudna på en härlig påsk buffé hemma hos mamma och pappa, en slags födelsedagsmiddag för både Pontus och mig eftersom vi fyllt år båda två. 
 

Tack mamma och pappa för den underbara middagen och alla presenter!

  

Krupp

Publicerad 2010-04-05 16:07:57 i Allmänt

Stackars lilla Ines fick sitt första (och troligen inte sitt sista) kruppanfall natten innan vi skulle åka till Stockholm och hjälpa Pontus med flytten. Jag känner igen symptomen från när Ella var liten och hade samma problem. Egentligen heter tillståndet "falsk krupp" och kännetecknas av en väsande andning och skrällande hosta. Jag minns att vi fick åka med Ella till sjukhus ett par gånger då hon hade riktigt jobbigt att andas, men för Ines släppte det ganska bra när vi höll henne upprätt ett tag. 

Det är ganska vanligt att barn får krupp alldeles innan de blir förkylda och mycket riktigt fick Ines snuva och feber efter bara några timmar. Det blev en orolig natt men vi bestämde oss ändå för att åka då snuttan var vid gott humör ändå och Pontus verkligen behövde vår hjälp.
   

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela