gikas

Äntligen dax

Publicerad 2012-04-29 14:14:48 i Allmänt

Solen skiner, älgen och vildsvinet ligger i marinaden och montering pågår. Äntligen ska det bli av - årets första grillning!

Shopping med familjen

Publicerad 2012-04-28 18:06:43 i Allmänt

Vi var inte direkt ensamma i Birsta, en löningsdag som denna. Tycker ändå att det blev en ganska effektiv shopping, mycket beroende på en tös med sprillans nya och väldigt snabba springskor på. Kom i alla fall hem med allt vi skulle: fler Höganäs kaffekoppar från Ittala (nappade på erbjudandet om en fin stekpanna på köpet), skor till Nils och Ines, Penseer, godsaker och starka drycker till morgondagens grillning.

Långhelg

Publicerad 2012-04-27 22:10:47 i Allmänt

Fyra lediga dagar känns väldig välkomna efter en rätt trist vecka. En kul grej hände i alla fall igår då jag fick ett mail från Synoptik. Jag svarade på en kundenkät efter köpet av terminalglasögonen och vann utlottningen av ett presentkort på inte mindre än 1000 kr! Supernajs, känns som att man kan unna sig ett par snuskigt dyra solbrillor i år. Tjohoo!

På gång

Publicerad 2012-04-24 21:23:46 i Allmänt

Har nyss kommit hem från en rejäl långpromenad på nästa en och en halv timme. Känner mig mycket nöjd trots stumma ben och risken att knappt kunna gå alls imorgon. Har haft stegräknare på i några dagar och en vanlig dag blir det inte mer än 2-3000 steg för mig om jag inte medvetet lägger lite extra rörelse. Med tanke på att rekommendationen ligger på 10-12000 steg/dag så är det många steg kvar att gå när arbetsdagen är slut. Några dagar återstår innan tävlingen börjar på jobbet så nu måste jag lära mig vad som krävs för att nå upp till ett bra resultat. Hur många vändor till kopiatorn måste jag göra? Jag vill ju inte svika laget och vägrar ligga sist. Går man dessutom ner några kilo på kuppen innan sommaren så är det ren bonus. I dag när jag kom hem hade jag ca 4800 steg, men då ingick ett lunchärende till stan som gav ungefär 2200 steg. På det blev det som sagt en långprommis och kan jag få det här resultatet ett antal ggr i veckan så borde jag inte ligga sist i alla fall:

Ny hund

Publicerad 2012-04-22 17:42:35 i Allmänt

Egon blir en helt annan hund som nyklippt. Inte bara utseendemässigt utan även till sättet. Gladare, keligare och mer lekfull. Tror han känner sig lätt och cool i sin nya frisyr. Har t o m lekt med Ines utan alltför mycket protester. Jag kom förresten på ett knep: i stället för att fya honom när han morrar åt henne så ger jag honom beröm med glatt röstläge. Nu har han blivit mycket mer tolerant och kan t o m uppskatta hennes uppmärksamhet. Vi har också låtit dem gömma godis, en lek som båda gillar.

Älskarinnan lockade

Publicerad 2012-04-21 19:27:22 i Allmänt

Tur jag fick en ordentligt dejt igår, för nu kommer älskarinnan att uppta mycket av min kära sambos tid igen. Ful som stryk är hon, men till sommaren ska hon "kläs" i vitt så då kommer hennes skönhet fram säger Nils. Just nu gör han i ordning ett lastbilssläp åt henne för 9-10 ton flyttar man inte hur som helst.

På dejt

Publicerad 2012-04-21 14:43:32 i Allmänt

Direkt efter jobbet gick jag till Invito där en snygg kille väntade på mig med ett glas rött vin, mycket najs. Vi åt buffé, pratade, sippade vin och hade riktigt trevligt. Kvällen avslutades på puben Bishop Arms med en värmande Irish Coffe. Tack älskling, ser redan fram emot nästa dejt.

Modevisning

Publicerad 2012-04-18 19:39:20 i Allmänt

Borde kanske ha kollat lite bättre vilka butiker som skulle deltaga i gårdagens modevisning på Aveny. Då hade nog jag och Annika insett i förväg att vi skulle vara bland de yngsta i publiken - vilket i o f s var kul eftersom det inte inträffar särskilt ofta numera :)

Mat, vin, mode, lotterivinst (i form av fotvård), en fin goodiebag och trevligt sällskap var verkligen ett toppenbra sätt att avsluta dagen på, oavsett en stor dos tantvarning.

Snöar

Publicerad 2012-04-17 07:40:35 i Allmänt

Så blev det vitt igen. Tråkigt för nu längtar man verkligen efter några såna där strålande vårdagar då man kan känna en förnimmelse av sommarvärme. Nya grillen står fortfarande oanvänd och vänder inte det här, så lär den ligga i sin låda ett tag till.

Jag ska på modevisning med mat och mingel ikväll så
det ser jag verkligen fram emot, men först en arbetsdag.

Tavlan till mor

Publicerad 2012-04-15 17:17:45 i Allmänt

Fick en fråga om tavlan från Andrea. Hon har köpt den på Gallerix.

Rita

Publicerad 2012-04-14 22:27:35 i Allmänt

När jag var barn så producerades teckningar på löpande band, jag älskade att rita. Därför kändes det rimligt att åtminstone någon av ungarna skulle ärva "konstnärsgenen", men efter att ha klämt ur mig tre kids och mer eller mindre fått tvinga dem att rita en streckgubbe så trodde jag att det var kört....tills 4:an kom vill säga. Nu är det faktiskt en som sitter med papper och penna mest hela tiden och stolt visar upp sina verk. Heja säger mamsen :)

Fredag den 13:e

Publicerad 2012-04-13 19:58:33 i Allmänt

Nu firar vi med tårta igen. Den här gången är det Frida som fyllt 17 år, precis det antal ljus som fanns. Släkten på hennes sida är här och fikar med oss , men jag håller mig lite på sidan eftersom jag plötsligt har blivit dunderförkyld.

Rumble

Publicerad 2012-04-11 22:39:52 i Allmänt

Efter Wordfeud är det Rumble som gäller i mobilen. Jag är helt fast, en riktig "junkie" som vill spela hela tiden och blir stressad när jag inte kan. Det går ut på att hitta så många ord som möjligt under två minuter, vilket har visat sig vara svårare än man tror. I snitt klarar man kanske 20-30 ord av minst 240 möjliga och det är ruskigt frustrerande. Någon som vill utmana?

Syrran hemma

Publicerad 2012-04-10 20:27:50 i Allmänt

Vilken lycka att storasyster kom hem från Kanarieöarna med värsta drömklänningen!

Främmen'

Publicerad 2012-04-07 17:31:16 i Allmänt

Tjohoo, ikväll finns det anledning att fira! Skellefteå Hockey slog AIK och hela familjen Hedman jublar. Mamma, pappa och brorsan är här och ska äta påskmiddag med oss. Jag gjorde något som jag faktiskt aldrig gjort förut och känner mig rätt nöjd med resultatet. Återstår att se hur den smakar.

Långfredag

Publicerad 2012-04-06 12:49:07 i Allmänt

Alla har surrat om att det skulle bli så dåligt väder i påsk så det var över förväntan att solen skiner idag. Jag är annars inte den som håller koll på väderleksrapporter, det blir som det blir liksom. Nu är det i alla fall blå himmel, Nils gör årets premiär på båtbygget medan jag och Ines har det gott i solskenet här hemma. Vem vet, kanske vi får främmande sen....

Glad påsk

Publicerad 2012-04-05 21:05:16 i Allmänt

Fyra dagar ledigt efter en ganska intensiv, men kul vecka på jobbet. Jag har påbörjat ett projekt och fått ytterligare en ny arbetsuppgift. Mycket att göra, men det gillas.

Fast nu släpper jag jobbet och myser med familjen, får se vad vi hittar på. Risk för snö sägs det, men vi håller tummarna att det är fel för då vågar sig kanske Mor & Far ut på vägarna norrut. Vi sågs sist i jul så de är efterlängtade.

Måste visa vad som hände i ett obevakat ögonblick, vi fick nämligen en katt i huset...eller är det en godisråtta?

Vill ha vårsol

Publicerad 2012-04-03 23:28:40 i Allmänt

De senaste dagarna har det varit ganska kallt ute, men snart hoppas jag att vårsolen är här för att stanna. Det blev ingen invigning av nya grillen förra helgen, men nu när påsken är i antågande så borde det hinnas med att ta den i bruk. Helst hade jag velat åka någonstans när det är långhelg, men tyvärr jobbar Nisse. Vi får vara hemma och vårstäda istället....eller nåt'. Blir det riktigt varmt så kanske Ines får nytta av sin nya "träningsdress" med härligt glassiga färger som jag köpte på Stadium idag. Jacka 245:- byxa 199:- men p g a jubileum så var det 25% rabatt på allt nu i dagarna.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela