gikas

Mors dag

Publicerad 2011-05-29 23:15:54 i Allmänt

Jag fick två gråa ljus och en pizza från Nils, ängsblommor och underbara grattiskramar från tjejerna och en telefonhälsning från sonen i Stockholm på min Mors dag. Älskar er alla, tack för att ni finns! Puss puss. 

Tyvärr är det sällan jag får möjlighet att uppvakta min egen mor med mer mer än ett telefonsamtal eftersom hon bor så många mil bort. Egentligen skulle jag vilja ge henne en sån här och tala om hur mycket hon betyder för mig, min älskade vackra Mamma.  
   

Familjedag på Majskansen

Publicerad 2011-05-29 22:21:00 i Allmänt

I dag har vi haft några supermysiga timmar på Majskansen där det var ordnat med allt möjligt kul för barnen; frågeslinga, lotteri, ridning, får med lamm, kanin, vattenballongkastning, ansiktsmålning, minigrävskopa, traktor, polisbil, fiskdamm, varmkorv, fika och det stora dragplåstret - Clownen Daff Daff.

Ines var taggad till tusen när vi kom dit och till hennes stora glädje dök bästa polaren Elias också upp. Båda gullungarna hade visst stenkoll på att det var Mors dag för de plockade jättefina ängsblommor åt sina mammor. 
 
- Grattis på Mors dag Mamma!

Här kollar vi på några andra mödrar med sina (g)ulliga små.

Klockan två var det dags för mannen med den röda näsan som Ines pratat om ända sen vi blev utan biljetter när han var på Opalen sist.


- Haha, vilken rolig clown, tyckte Ines. Små barn måste vara en tacksam publik, de skrattar, gråter, applåderar och lever sig in på ett sätt som vi vuxna sällan gör.

Ines ville aldrig att föreställningen skulle ta slut så hon dröjde sig kvar när alla andra gått ut och då fick hon chansen att möta sin nya idol på riktigt nära håll.

Dagens Ines

Publicerad 2011-05-29 21:41:35 i Allmänt

Storasyster Andréa har fått en allergisk reaktion och klagar:

- Men åhh, vad det kliar i ögat!!!

Ines tittar på henne och säger förståndigt:

- Det kanske är en myra eller en liten nyckepiga..?

Studentbal

Publicerad 2011-05-28 22:44:42 i Allmänt

Stolt mamma fick följa sin dotters förvandling från osminkad i mysbrallor till en fantastiskt vacker prinsessa. Hon tillbringade tre timmar med Elin på salongen Äntligen Emma i Bergsåker.

Tur att Frasses låg nära så jag kunde utfodra gänget under tiden. Vi gjorde också några ärenden i Birsta för att korta ner väntetiden.   

När Andréa var klar kom pojkvännen André dit för att vi skulle få ta bilder av de båda. Snacka om stiligt par!
 

Ung kärlek


Min lilla flicka! Nu är hon på Södra Berget med alla andra glada studenter och jag hoppas att hon har en riktigt magisk kväll som hon kommer att minnas hela livet. Stolta mamman torkar en liten tår ur ögonvrån och önskar att hon hade kunnat förvandla sig till en fluga på väggen.... 

Rosa bubbel

Publicerad 2011-05-28 22:16:17 i Allmänt

På fredagskvällen fick jag äntligen en anledning att öppna den här som stått i kylskåpet alldeles för länge.
 

På väg till härliga Anette G på förfest innan vi gick på Stadshuset och hade supertrevligt ända tills stället stängde.

Full fart mot helg

Publicerad 2011-05-26 23:58:29 i Allmänt

Förutom att Nils åker bort hela helgen och jag fortfarande inte har matlagningsmöjligheter i köket så ska vi göra en hel del roliga saker som jag ser fram emot. I morgon blir det fredagsmys för då kommer Ella hem, på lördag åker vi med Andréa till frissan inför kvällens bal (måste komma ihåg att ladda kameran) och på söndag ska jag och Ines på familjedag på Majskansen.

Ines pratar mycket om att hon äntligen ska få se clownen Daff Daff som vi missade förra gången då han var på Opalen eftersom biljetterna tog slut. Hon blev så besviken då att jag ringde och försäkrade mig om att vi skulle få plats den här gången. Ines pratar fortfarande om när hon dansade med clowner på Lanzarote så just nu är de hennes stora idoler. Det återstår att se om hon blir besviken när farbror Daff Daff inte sjunger och dansar eller om hon tycker det är lika kul med trollleri. 

Bygget går vidare med gipsning av väggarna i vardagsrummet inför tapetseringen, som sedan ska spacklas i två omgångar. I köket ska de sista lådorna sättas på plats liksom alla handtag och högskåpet där ugn och micro ska byggas in. Får se hur mycket Nils hinner göra innan han åker. Själv hoppas jag kunna måla lite i helgen om jag får tid över.  

Mösspåtagning

Publicerad 2011-05-26 00:14:08 i Allmänt

Jag har ju glömt att berätta att vi har haft tjuvar på tomten. Nils cirkelsåg försvann häromdagen från altanen där han har förvarat gips-skivorna till renoveringen. Så typiskt för Nils brukar alltid plocka in sina verktyg på kvällen, men just den där dagen så fick den visst ligga ute lite för länge. Tillfället gör tjuven. Irriterande att man inte ska kunna få ha sina saker ifred!

Nu till något roligare: Andréna (André & Andréa) har haft mösspåtagning i dag, så nu har man studenter i huset igen. Det var inte så länge sedan Pontus stod där på Hedbergska trappen och sjöng. Då var det ju något längre sedan jag själv gick ut, men jag minns tydligt och klart hur kul det var. Önskar att jag fick vara en fluga på väggen när min vackra prinsessa ska på bal i helgen. Kul att man får vara med innan i alla fall.
 
"Sjung om studentens lyckliga dar..."
 

Tisdag

Publicerad 2011-05-25 00:33:45 i Allmänt

Så passande att min fina "svärson" håller på att utbilda sig till rörmokare, han har nämligen hjälpt oss att koppla in vattnet i köket idag. Såå skönt att ha rinnande vatten i kranen. Nils håller på med induktionshällen och fläkten så snart hoppas jag att vi även kan äta hemlagat igen och slippa micromat och pizza. Snacka om att det ska bli en riktigt festmåltid för alla inblandade när det här är klart! 

Själv sitter jag och kurar i soffan efter en hyfsad långprommis med hunden, skönt att få röra på sig och andas frisk luft för en gångs skull. Måste snart krypa i säng för jag är supertrött. Vi hade ett busfrö i våran säng redan vid halv fem-tiden i morse som vägrade somna om förrän det nästan var dags att kliva upp. Samtidigt som jag desperat ville sova mer så var det svårt att inte charmas av lilla fröken som log brett och hade så många lustiga kommentarer. 

Jag har förresten gjort några snabba fynd idag. Hittade två par pumps på Eurosko och Vero Moda hade tre plagg för tillsammans 120:- så där shoppade jag i första hand till tjejerna, men det blev i alla fall en tunika till mig själv. Det är alltid osäkert om ungarna ska gilla det man köper, men med tanke på de löjligt låga priserna så kunde jag chansa. För 90:- fick jag faktiskt mig själv att  vara lite "wild-and-crazy" och våga mig på ett par orangea dojjor som jag troligen hade fegat ur på i normala fall. De vita blir säkert användbara i sommar och även de var nästan gratis, bara 105:-.   
   
       

Bänkskivor på plats

Publicerad 2011-05-24 00:08:55 i Allmänt

Det blir bara snyggare och snyggare i det som är hemmets hjärta - köket. Idag kom bänkskivorna på plats och de är så vita och blanka att man kan spegla sig i dem. Säkert rätt känslig yta, men det praktiska fick stryka på foten till förmån för det estetiska den här gången. 
 

Hörnskåpet är stort nog att rymma hela Nils så där kommer det att få plats mycket prylar på vridbara hyll-karuseller. Insidan på den ledbara dörren visar bänkskåpens egentliga färg för där sitter det ingen skyddsplast.

I morgon ska spishällen och köksfläkten monteras. Fortsättning följer.....

Dagens Ines

Publicerad 2011-05-23 22:55:49 i Allmänt

Det börjar kännas gruvsamt att ta med Ines ut på affärer för hon pratar verkligen med allt och alla. Sist kommenterade hon ju en bastant dam´s rumpa och nu senast på ICA när det gick förbi tre grabbar i 20-års åldern så tittade hon storögt efter dem och ropade högt:

- MAMMA, KOLLA VILKEN FIN KILLE!!Tapeter i köket

Publicerad 2011-05-22 23:03:01 i Allmänt

När Nils kom hem körde vi en trevlig pizza-lunch/middag ute på altanen ihop med våra sköna grannar. De härliga timmarna i solen som jag fått idag räckte för att jag skulle bränna mig så nu ser jag ut som en kräfta i ansiktet och fram på bröstet, dumt att jag inte tänkte mig för.

Kvällen har gått åt till tapetsering i köket. Nu jäklar börjar det likna något! 


Det blir väldigt...mönstrat, men jag tror faktiskt att mitt inredningsöga säger mig att helheten blir kanon även om det känns ovant att gå ifrån lugna enfärgade väggar till det här. Undrar förresten vad det föreställer? Man får nästan intryck av maskrosfrön som sprids för vinden.
  

Gräsänka

Publicerad 2011-05-21 17:27:15 i Allmänt

Nils åkte på nöjesresa till Boda Borg med jobbet i morse och kommer inte hem förrän i morgon eftermiddag så nu är jag gräsänka. Det är inte så lätt att jobba med målning eller tapetsering på egen hand när man har sin påhittiga dotter runt benen, men jag ska kanske göra ett försök lite senare. Har jag tur så kanske hon har tålamod att sitta stilla med något pyssel eller kolla på tv en stund. Nyss satt vi ute på bron och myste i solen med det varsin skål såna här godingar:

 
- Mera mamma!

Det har inte bara varit mys idag för stackars Egon fick ett kraftigt epilepsi-anfall tidigare. Stackarn såg så olycklig ut när han krampade och tittade på mig. Åh, det är så svårt att veta hur han egentligen mår, om han lider, om han har ont. Han verkar tycka att själva anfallet är skrämmande eftersom han söker sig till oss, men med Pontus barnepilepsi som referens så tror jag knappast att det är någon fysisk smärta. Det är synd om honom i alla fall. 

Grrrrr, fick nyss ett samtal från en av Nils jaktpolare och tydligen ska min kära sambo till Jämtland tre dagar nästa helg! Jag vet att de brukar ha en arbetshelg under sommaren, men att det var just nu hade jag inte en aning om, det har han visst tänkt informera om i sista minuten som vanligt. Kul, han blir alltså borta två helger på raken mitt i kaoset här hemma! Ursäkta ironin, men just nu känner jag mig faktiskt ganska upprörd....eller rättare sagt VÄLDIGT upprörd!!! Han säger själv att det snart är dags att börja måla båten och ändå kan han inte hålla sig hemma så att vi får klart det här först, eller åtminstone planera lite bättre tillsammans med mig. Andreá har studentbal nästa helg så då ska jag skjutsa och hjälpa henne med förberedelserna, vem ska då ta hand om Ines?
    

Det löste sig

Publicerad 2011-05-21 00:05:14 i Allmänt

Vilken tur, Ikea hade ett smalare skåp på lager så nu kan vi sätta upp det tillsammans med en passbit så blir det bra trots att det beställda skåpet inte passade. Det enda som var lite synd är att det inte fanns utdragslådor i 50 cm bredd så nu fick vi nöja oss med en vanlig dörr och hyllplan. Dörren var beställningsvara, men jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan den kommer på plats. Det går sakta men säkert framåt, så här ser det ut just nu:

Skyddsplasten sitter kvar så färgerna stämmer inte ännu. Ines är gärna med och jobbar hon också.

I morgon står "bygget" still för då ska Nils på bus med jobbet. Han åker redan i morgon bitti och blir borta ända tills på söndag. Han förtjänar visserligen en paus, men  det är ändå typiskt att det blir sånt just nu när jag är helg-ledig och vi hade kunnat få mycket gjort. Nåja, jag får hitta på något annat. Skulle Ines visa sig vara lite medgörlig så kanske det åtminstone går att göra lite målningsjobb.

Pinsamt!

Publicerad 2011-05-19 00:14:41 i Allmänt

Ines följde pappa och handlade mjölk efter dagis och blev helt stum och stirrande länge när hon plötsligt stod bredvid en kvinna modell större på Ica. Nils gick några meter framför och hör plötsligt sin dotter säga riktigt högt:

- Pappa titta, den där tanten har en jättestor stjärt! 

Behöver jag säga att Nils önskat att han gått upp i rök just då. Det är rart med barn.

Saknas 2 mm

Publicerad 2011-05-19 00:00:54 i Allmänt

Vi gjorde en liten chansning när vi ritade köket för det gick inte se exakt mått förrän allt var rivet. Jag klämde in ett 60 cm skåp mot hallen, men nu visar det sig att det felar på ett par ynka millimeter så vi måste byta till ett 50 cm skåp och en passbit. Måtte Ikea ha en sån stomme hemma för annars blir det en extremt jobbig väntan på leveransen. Håll tummarna stenhårt!

För övrigt har vi äntligen fått iväg det gamla köket till tippen så nu ser det i alla fall lite bättre ut på tomten. Bara Nils är klar med alla kapningar av tak och gips på altanen så ska jag göra sommarfint där ute. Längtar grymt mycket efter semester, det ska bli såå skönt. Den här veckan har jag nya arbetsuppgifter i stället för en annan tjej som har semester, plus det jag normalt gör så det är verkligen fullt upp både där och hemma. Fast jag gillar nya arbetsuppgifter, det är kul med utmaningar. 

Nu sitter alltså alla skåp utom ett på plats, men det är fortfarande en massa Ikea-kartonger kvar överallt. Nu börjar pysslet med hyllor, lådor, skåpdörrar, täcksidor, handtag och socklar. Nils har det han gör i morgon.       

Överskåpen på plats

Publicerad 2011-05-18 00:02:39 i Allmänt

Jag har haft en stressig dag och var så spänd när jag kom hem och skulle hjälpa Nils att sätta upp det första av köksskåpen, men det var en härlig känsla när det äntligen satt på plats. Det kommer att bli sååå bra!
 

Nu är taket bytt, golvet hämtat (det gjorde vi också idag) och väggskåpen sitter där de ska. Mest troligt sitter även underskåpen fast när jag kommer hem i morgon för nu är Nils taggad till tusen att få det här klart så han sätta igång och måla båten. (Det sitter skyddsplast på skåpdörren så det blir inget blått kök om ni trodde det). 

Nytt till Ines

Publicerad 2011-05-16 22:46:54 i Allmänt

Kikade in på Pirum Parum´s hemsida igår kväll och hittade Molo´s regnbågsjacka i tunn sommarvariant på rea. Ines var så himla fin i sin vinteroverall med samma färger så nu kunde jag inte låta bli att klicka hem den här:

Köpte också en tunn Nova star-mössa för det växlar fortfarande kraftigt i utetemperaturen så vissa dagar behövs det lite värme för öronen, särskilt för Ines som inte har så mycket hår.  


Lyckan var fullkomlig för skruttan fick också hem ett paket från Lekmer.se där jag handlat några små saker som jag vet att hon älskar, man kan aldrig få för mycket accessoarer, eller hur tjejer?  

 

Hahaha

Publicerad 2011-05-16 22:02:05 i Allmänt

I går morse fick vi oss ett riktigt gott skratt: 

Ines har nämligen lite svårt att skilja på fram och bak i de nedre regionerna så när hon fick syn på sin far´s "paket" i kallingarna utbrast hon förskräckt:

- Meen pappa, har du bajsat på dig?!

Pappan skrattade och nekade bestämt så hon sneglade dit igen och sa med lite mer bestämd stämma:

- Joo pappa, du HAR faktiskt bajsat på dig!

Grattis Ella!

Publicerad 2011-05-15 21:54:46 i Allmänt

Har fått en ny tonårig i huset. Världens finaste Ella fyller nämligen 13 år idag - Grattis sötnos!
 
Eftersom vi saknar kök så blev det inget hembakat på fikabordet, men en prinsess-rulltårta dög bra som stand-in för tårtan. 
 
Ella fick många fina presenter av sina gratulanter, bl a röda converse från oss och nagellack med graffitti-effekt som testades direkt. Man målade först med valfri nyans som grund, lät torka 4 min och penslade över med det svarta graffitti-lacket som krackelerade efter 30 sekunder och skapade en kul effekt. Ines ville också vara lika cool som syrran så vi gjorde på henne också.  

För att Ines inte skulle kladda nagllack överallt så fick hon hålla i kameran en stund och då fick motivet liksom sikta in sig där man kunde gissa att bilden skulle knäppas.  

Mina två älskade "sladdisar". Tänk att den ena har hunnit bli tonåring. (Hmm, det måste ju betyda att jag själv är jäkligt gammal)
 
Nu kollar vi på VM-finalen i hockey som är riktigt spännande, 1-1 just nu.....

Just ja, så här ser det ut i köket just nu (nu har det vänt till det bättre):

Utelek

Publicerad 2011-05-15 01:42:53 i Allmänt

Ines har laddat med massor av roliga uteleksaker till sandlådan, glassstrutar, kakformar och självklart hink och spade. Nu fattas bara sanden så vi får hoppas att pappa kan slita sig från köksbygget och fylla sandlådan någon dag till veckan. De fina sakerna hittade vi på Ikea´s barnavdelning.  

Ju fler kockar....

Publicerad 2011-05-13 23:19:20 i Allmänt

...desto sämre soppa heter det ju, men igår stämde det inte alls. Våra revisorer på KPMG bjöd oss på en fantastisk bokslutsmiddag på Wretman´s där vi fick laga vår egna 3-rättersmiddag med hjälp från två erfarna kockar som jobbat på flera fina restauranger både här i stan och utomlands. Jag hamnade i gruppen som fick i uppdrag att göra förrätten, som faktiskt var just en soppa.  

Vi började med att smaksätta brödkrutonger med flingsalt, vitlök och persiljeolja som vi sedan rostade i ugnen. Under tiden hackade vi scharlottenlök och blandade smör med vitlök och gräslök. När krutongerna var klara fick de svalna medan vi fräste lök och jätteräkor snabbt på hög värme i en rymlig kastrull. Sedan hällde man på vatten och rörde ner vitlökssmöret till en soppa med krämig konsistens. Smaksatte med salt, vitpeppar, citron och lite Tabasco. Så här såg anrättningen ut när den sedan serverades till våra hungriga kollegor:
 Fantastiskt gott!

Nästa gäng hade hand om varmrätten som bestod av laxfilé på en spegel av spenat, med en röra av oliver, soltorkad tomat, vitlök och ett pocherat ägg på toppen (som liknade en fluffig maräng), mycket läckert. (Tyvärr tog batteriet i kameran slut så jag kan inte visa uppläggningen). 

Till sist efterrätten som var en grym cheescake med digestivekex i botten och björnbärsmos med en udd av kardemumma i eftersmaken - SLURP! 

Är så himla glad att vi ska få recepten för den här menyn  bara måste göras här hemma när nya köket står klart för då ska vi lyxa till det ordentligt!

Lyxig egentid

Publicerad 2011-05-13 21:51:37 i Allmänt

I onsdags hade jag och Annika N en riktig höjdarkväll som startade med tjejsnack över ett glas vin...eller faktiskt två....på 1891. Sedan fick vi skjuts till Äntligen Emma i Bergsåker där en lite annorlunda mode- smink- och frisyrvisning i folkdanstakt stod för underhållningen. Efteråt fick vi mingla med dryck och en jättegod paj samtidigt som man kunde shoppa hårprodukter, smycken, smink och hudvård till rabatterat pris. 

Emma har även fått en ny hyresgäst i huset som ska jobba med hudvård och div behandlingar. Jag blev jättesugen att boka tid för förstärkning av naglarna eftersom mina egna är ovanligt fina just nu så jag kan dra nytta av det och slippa konstgjorda förlängningar. Vi fick också prova några av Bioline´s hudvårdsprodukter som kändes helt underbara. Dyra naturligtvis, men med tanke på kvalitet och dryghet så vete sjutton om det inte är rätt prisvärt ändå i slutändan.

Jag fick med mig en broschyr hem som jag ska lusläsa innan det eventuellt kan bli en investering. I min ålder börjar det trots allt krävas lite värre grejjer om man ska hålla sig fin, haha.  
      

Kaninunge

Publicerad 2011-05-10 21:42:45 i Allmänt

Efter dagis åkte Ines och jag och hälsade på en jobb-kollega som nyss skaffat en kaninunge. Den såg ut som en liten mörkgrå dunboll och var otroligt lugn och klapp-vänlig. Klantigt av mig att
glömma kameran hemma, men jag hittade en kanin på nätet som är väldigt lik "Skutt" som han så passande döpts till. Som ni förstår så var det lite svårt att se vad som var fram och bak på den lilla tussen.  

Sitter och slötittar på semin till Eurovision song contest och de flesta låtarna är så fruktansvärt dåliga. Ska det låta så här hela vägen så har nog baske mig Snygg-Saade chansen att sopa hem alltihop...om det inte blir Norge förstås.

Pepp behövs

Publicerad 2011-05-09 21:53:37 i Allmänt

Nils har varit lite frustrerad de senaste dagarna för det går inte framåt så mycket som han vill i renoveringen. Först fick vi vänta på elektrikern och nu på elprylarna. Jag är också less på att det går sakta, men försöker se framåt och tänka att det egentligen inte är så speciellt mycket tid som gått till spillo. Det jag tror stressar allra mest är att Nils vill börja med båten. Som tur är har han snart frivecka och då räknar han med att hinna ganska långt med köket. Bara elen kommer på plats så kan uppbyggnaden ta fart och då börjar det garanterat bli roligare igen.   

The Moniker

Publicerad 2011-05-08 21:40:22 i Allmänt

I dag kom en av Ines favoriter från Melodifestivalen till Birsta så självklart åkte vi dit. The Moniker körde en aukustisk variant av "I´m in love" plus några låtar från den kommande skivan som också var riktigt bra.


Efteråt handlade vi mat av storasyster som gjorde söndagsskiftet på "Donken"

....och shoppade nya sommarkläder till skruttan i härliga färger.

Själv hittade jag ingenting så jag får allt gå i mina mörka, dystra vinterplagg ett tag till även om det bär emot.

Dolt nummer

Publicerad 2011-05-08 11:01:31 i Allmänt

När jag precis hade klivit upp så ringde det en kille från dolt nummer:

- Hej Erica, hur mår du?
- Jo det är bra...
- Vad gör du då?
- Inget särskilt (Vem sjutton är det? tänkte jag och letade i huvudet efter alla bekanta)
- Vad ska du göra sen då?
- Det har jag inte bestämt än, vi får se. (Började bli misstänksam men möjligen att det kunde vara en försäljare som vill skapa en personlig relation)
- Är du ensam, det är så tyst omkring dig...?
- Nä, det är full fart här (Blev genast tvärsäker på vad det var för typ som ringde så därför ljög jag)
- Aha, är gubben hemma också?
- Jajamen (Jag ljög igen och undrade vad jubelidioten skulle fråga härnäst..)
"KLICK"

Han la på! Undrar om han blev rädd för Nils eller om det var för att hans lilla ärta till hjärna plötsligt insett att det inte var någon liten oskuld han hade i andra änden av luren. Lessen att behöva göra dig besviken grabben, men kunde du inte ha sagt något lite snuskigt i alla fall? Hahaha

(Egentligen borde man kanske känna lite olust eftersom han har mitt nummer och därigenom vet var jag bor, men jag är inte ett dugg oroligt eftersom fegisen la på så snabbt. Däremot ringde jag och varnade flickorna så att de vet hur en sån person kan gå till väga. Nästa gång kanske jag inte svarar när det ringer från dolt nummer, men jag är ju så himla nyiken så det är svårt att låta bli)    

Fredag

Publicerad 2011-05-07 01:51:20 i Allmänt

Var på mitt gamla jobb idag och fick hjälp med vilka elprylar vi behöver till renoveringen. Det var kul att träffa allihop och det blev en hel del surr. Ibland saknar jag gänget, det är liksom en annan jargong på en mansdominerad arbetsplats. Grabbar hetsar inte upp sig på småsaker, de ältar inte, det är inget tillsel och tassel, de har en skön humor och avslappnad stil. Däremot kan man verkligen tröttna på allt sportsnack, de kan vara rätt slarviga och bryr sig inte alltid om följa rutiner som man ska. Jag gillar båda världar i det avseendet, tjejer är bra på sitt sätt.  

Hur som helst så blev det en rejäl långlunch och ännu mer minus på flexen. Shit, jag har typ en hel dag att jobba igen. Fast det får bli så nu när allt ska beställas och fixas. I dag blev det inte så mycket gjort vad gäller renoveringen, vi var för trötta båda två. I helgen jobbar Nisse långskift så jag och Ines får hitta på saker på egen hand. Får se vad det blir.  

Ny inredningsbutik

Publicerad 2011-05-06 00:11:09 i Allmänt

Idag öppnade en ny butik på nedre delen av Storgatan, perfekt gångavstånd från mitt jobb så jag gjorde ett besök på lunchen. Butiken heter L&Co och i mitt tycke så var den riktigt trevlig. Det fanns mycket fint för både inom- och utomhusmiljö. Jag köpte flytande värmeljushållare i glas och små plast-plantor som jag tänkte lägga i badkaret när vi har gäster hemma och man vill göra det lilla extra. Man kan ju även lägga dem i ett vattenbad utomhus en vindstilla sommarkväll. Trillade faktiskt dit på Maria Montessami-trenden med "tassel´s" och köpte tre tofsar som ska hänga någonstans i tv-rummet, vi får se var det blir när det är dags att piffa där nere. Visar bilder en annan dag för jag hittar inte kameran just nu.  

Idag kom förresten elektrikern förbi och visade Nils hur han kan förbereda för eldragningen, så nu känns det som att det vänder. Uppbyggnaden kan börja.....  

Var tog elektrikern vägen?

Publicerad 2011-05-04 23:48:44 i Allmänt

Vi skulle riva köket och sedan ringa elektrikern vilket jag gjorde i går morse. Han lovade komma samma dag kl 16 men dök aldrig upp. Samtidigt var det en stor olycka på E4:an här i närheten så vi blev rädda att han eller någon av hans anhöriga var inblandade. Det verkar dock inte så, men jag vågar inte ringa för även om det inte handlar om en olycka så är det lite märkligt att han varken kom som avtalat eller har hört av sig. Jag testade ett sms, men fick inget svar på det heller. Vad ska man tro, är det "hantverkarfasoner" tro? I morgon måste jag ringa för nu står köksbygget nästan stilla och det har vi varken tid eller lust med. 

Ett annat bakslag är salvan som skulle hjälpa mot mina rödkantade ögon - den funkar inte - läget är oförändrat och jag börjar misströsta rejält. Undrar om jag borde försöka få en remiss till ögonkliniken på sjukhuset? 

Nu till något betydligt roligare: I kväll var vi på dagis för Ines utvecklingssamtal. Vi fick höra så mycket fint om vår dotter så det var två mycket stolta föräldrar som gick därifrån. Att hon är en riktig glädjespridare visste vi redan, men att hon kan skala sin egen potatis hade vi inte en aning om, haha. 
    

Vårt hem just nu

Publicerad 2011-05-03 00:16:53 i Allmänt

Fick nästan panikkänslor när jag kom hem idag för vi lever verkligen i ett enormt kaos just nu. Så här ser det ut:

Väggen där köksskåpen satt när jag åkte till jobbet i morse.

Vardagsrummet

Den här synen möter eventuella besökare i entrén. Stackars Ines som ska leka i röran.

I hallen och våra sovrum har vi alla köksprylar och hänger all tvätt

Matplats och skafferi har vi i källaren och diskar gör vi i badrummet (vilket känns skitäckligt så i morgon ska jag skaffa engångstallrikar, muggar och bestick)

....och så här ser det ut på framsidan av huset.  

Måtte det vara över snart, för annars vet jag inte hur jag ska stå ut. Måste hela tiden intala mig att "den som väntar på något gott"......Hoppas att jag snart kan visa betydligt trevligare bilder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela