gikas

Ju fler kockar....

Publicerad 2011-05-13 23:19:20 i Allmänt

...desto sämre soppa heter det ju, men igår stämde det inte alls. Våra revisorer på KPMG bjöd oss på en fantastisk bokslutsmiddag på Wretman´s där vi fick laga vår egna 3-rättersmiddag med hjälp från två erfarna kockar som jobbat på flera fina restauranger både här i stan och utomlands. Jag hamnade i gruppen som fick i uppdrag att göra förrätten, som faktiskt var just en soppa.  

Vi började med att smaksätta brödkrutonger med flingsalt, vitlök och persiljeolja som vi sedan rostade i ugnen. Under tiden hackade vi scharlottenlök och blandade smör med vitlök och gräslök. När krutongerna var klara fick de svalna medan vi fräste lök och jätteräkor snabbt på hög värme i en rymlig kastrull. Sedan hällde man på vatten och rörde ner vitlökssmöret till en soppa med krämig konsistens. Smaksatte med salt, vitpeppar, citron och lite Tabasco. Så här såg anrättningen ut när den sedan serverades till våra hungriga kollegor:
 Fantastiskt gott!

Nästa gäng hade hand om varmrätten som bestod av laxfilé på en spegel av spenat, med en röra av oliver, soltorkad tomat, vitlök och ett pocherat ägg på toppen (som liknade en fluffig maräng), mycket läckert. (Tyvärr tog batteriet i kameran slut så jag kan inte visa uppläggningen). 

Till sist efterrätten som var en grym cheescake med digestivekex i botten och björnbärsmos med en udd av kardemumma i eftersmaken - SLURP! 

Är så himla glad att vi ska få recepten för den här menyn  bara måste göras här hemma när nya köket står klart för då ska vi lyxa till det ordentligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela