gikas

Vårens byxor och kjolar

Publicerad 2010-02-28 15:08:25 i Allmänt

Det är lite konstigt att man oftast bara vågar sätta färg på överdelen och sedan har jeans, svarta, gråa eller beigea byxor till. Nu i vår verkar modeskaparna vilja ändra på det för nu ska även benen synas ordentligt. Det kommer klara, härliga färger på både jeans och chinos. Gangstar hänger naturligtvis med i trenden med dessa klargula stuprörsjeans i mjuk stretch och korallröda chinos. De sistnämnda betällde jag genast till Ines. 

 
Cerise, gult och varför inte blått - här är några andra härliga kombinationer fast med kjolar:

Har man en riktigt tuffing där hemma så skulle jag rekomendera dessa:

Kolla in jeansen Leon i ursnygg tvätt, med sliningar och låga fickor med stjärnor bak:

Det här var bara några av de nederdelar som finns att välja mellan, man får inte glömma den populära Southbaggy, mjukisbyxorna och shortsen.
 

Klokt sagt

Publicerad 2010-02-28 14:00:43 i Allmänt

Såg en dokumentär om en tonårs-kille med en dödlig sjukdom som bryter ner musklerna i kroppen. En otroligt snygg kille egentligen, med fantastiskt vackra ögon. Dessutom smart för han lyckades komma in på universitetet med toppbetyg. En sån´kille som säkerligen skulle ha det väldigt bra förspänt både vad gäller flickvänner och framtid om han bara hade varit frisk. Med en långt gången sjukdom var han otrolig mager och satt i permobil. Trots vetskapen att han inte hade långt kvar så pluggade han och drömde om att förlora oskulden. Vid ett tillfälle, när han för ovanlighets skull var på krogen med några kompisar i samma situation, sa han några väldigt tänkvärda ord; "Man måste lära sig acceptera de förutsättningarna man redan har i livet och inte sukta efter det man inte har, annars blir man aldrig riktigt lycklig."

Party i Stadshuset

Publicerad 2010-02-27 23:06:33 i Allmänt

I går skjutsade Nils in mig till Stadshuset på vägen till jobbet. Annika x 2 och Märta stod redan i kön när jag kom medan Vanja och hennes sällskap redan var inne eftersom de bokat bord. Klokt av dem för vi andra fick nämligen stå ute och frysa i minst 40 minuter. Supertrist, man hinner tappa fart liksom. Till slut kom vi i alla fall in och träffade som vanligt ganska många jag kände. Det var lite synd att inte båda våningarna var öppna, jag gillar spegelsalen och hoppas innerligt att de börjar med styrdans där uppe så man kan variera. Jag hade tur och blev infångad av sundsvalls skickligaste (?) danskille så det blev ändå en kul foxtrot, dock till discodunk den här gången, men det funkar det också. Hade en toppenkväll som avslutades mycket sent. Väl hemma hann jag precis se Sverige ta os-guld i curling innan jag slockande.           

André & Andréa

Publicerad 2010-02-26 00:57:30 i Allmänt

Vad är oddsen för att två personer med så lika namn träffas och blir ett par? Vi kallar dem "Andréna", min dotter och hennes nye pojkvän. (Min bror heter också André så han får väl haka på samlingsnamnet när han kommer hit, hi hi).  


Kylan börjar ge sig

Publicerad 2010-02-26 00:37:34 i Allmänt

Fortfarande kallt, men inte så där bitande som det varit de senaste dagarna. Såg den här snygga snöformationen när jag var ute med Egon förut. Naturen kan verkligen skapa konst på egen hand.

Shopping-torsdag

Publicerad 2010-02-26 00:32:45 i Allmänt

I dag tog jag chansen att få en heldag för mig själv eftersom Nils kunde hämta Ines efter dagis. Målet var lämpliga kläder till skidåkningen och det lyckades jag hitta på Stadium´s vinterrea, där det även blev träningsskor för inomhusbruk och nya täckisar till Ella. Nu kan jag inte skylla på att det saknas utrustning för träning i alla fall.  

Efter det upptäckte jag att bokrean startat så då fyndade jag lite där också, några barnböcker till Ines, några "ge-bort" och "Familjens projektledare säger upp sig" som jag velat läsa länge. Det är kul med böcker och jag hoppas kunna skapa ett intresse hos Ines för man lär sig så otroligt mycket när man läser. Mina andra ungar har jag läst massor för, men ändå inte lyckats få dem att vilja läsa på egen hand, det är så mycket annat som lockar mer. Nils Frida däremot plöjer böcker på löpande band så förhoppningsvis smittar det av sig på lillasyster.     
 
Dagens fynd tog inte slut där för jag hittade även två söta klänningar, en till mig och en till Ines. Min är mörkblå i silkigt tyg med chiffong i samma nyans som knyts i halterneck över bysten. (Den är inte tvåfärgad som det ser ut på bilden). En riktigt snygg fest-klänning som blev min för en ynka 100-lapp på butiken "Rut m fl". Ines klänning är Fix från Lindex och kostade faktiskt lite mer än min 149:-. 


Förresten, under eftermiddagen pep det i telefonen och det var från DHL - de restade kläderna från Gangstar har kommit! Ska snabba mig och hämta dem i morgon för jag är såå nyfiken....Hoppas Majken chinos kommer i Ines storlek (fast sån´tur kan man väl inte ha?).

Smärta

Publicerad 2010-02-25 00:31:01 i Allmänt

Stackars älsklingen verkar ha fått ryggskott och ojar sig högljutt så fort han rör sig här hemma. Jag har fått liknande i nacken ett par ggr och vet hur smärtsamt det är. Man blir snabbast bra igen om man rör på sig, men helst vill man ju bara ligga alldeles stilla i den position som känns bäst för annars gör det så himla ont. Jag tycker att Nils ska gå till naprapaten i morgon eftersom han ska jobba fyra nätter på raken - ibland kan det hjälpa. 
   

Tebax igen...

Publicerad 2010-02-24 21:09:20 i Allmänt

Halloj, jag har inte bloggat på ett par dagar för jag har haft ganska fullt upp, mycket med Gangstar men även en del annat. I förrgår fick vi i alla fall lekfrämmande av grannarna. Det är jättekul att Ines och Elias har börjat leka med varandra nu när de träffas.

Tröjan vi beställde från Simply Colours har fått ligga på tillväxt i byrålådan, men trots att den fortfarande är väldigt stor så fick Ines ha den på dagis. Vi kan ju hoppas att den krymper en aning i tvätten.

Nu är det så där isande kallt ute igen. Hunden haltar eller hoppar på tre ben i taget de gånger vi tvingar ut honom. Helst ligger han inne och myser vid brasan, djur är kloka de.  

Jag hade faktiskt tänkt åka till stan idag efter att ha lämnat Ines på dagis, men jag ångrade mig när jag såg hur kallt det var. Vi gick inte ens på dagis utan stannade hemma och bakade/lekte i stället. Ett tag försvann Ines, jag letade överallt och hörde inte ett pip. Var helt övertygad om att Snuttan somnat någonstans...men var??? Till slut hittade jag henne, i Ellas garderob (där jag inte trodde att man kunde få in något mer överhuvudtaget). Där satt hon tyst som en mus med stängd dörr och tyckte det var jättekul när jag letade, Busfia. Sen kom hon med ett riktigt fynd, massor av små pärlor. Hon var så nöjd att jag hade inte hjärta att ta dem av henne trots att jag visste att hela köksgolvet skulle vara pärlbestrött inom kort. 
 
Hon pysslade länge och väl. Jag hann både laga mat och baka kladdkaka, hallongrottor och bröd-bullar i lugn och ro. Medan brödet jäste så hjälpte jag henne att fixa några arm- och halsband som hon blev jättestolt över.

Hi hi, jag känner igen det där sneda flinet, Nils gör precis likadant när han känner sig lite extra snygg i en ny skjorta eller nåt´.

Sommarlängtan

Publicerad 2010-02-22 00:03:16 i Allmänt

Satt och kollade lite på mina favvosidor där de har kläder och skor till Ines, bl a skobutiken Vincent´s hemsida.
Hittade minst tre modeller som jag blev jätteförtjust i - kolla här vilka snyggingar:

Någon av dessa kommer mycket troligt att sitta på sötisens fossingar i sommar. Vår-skorna hade jag tur och hittade på rean i samma butik, så såna har hon redan. Om ett par månader är det förhoppningsvis dags att inviga dem, fast det känns som om snön aldrig kommer att försvinna. Det är dessutom över 20 grader kallt ikväll, brrr.   

Lördagskvällen

Publicerad 2010-02-21 18:47:19 i Allmänt

När jag kom hem från partyt så gjorde vi i ordning för middagsgäster från Alnö, Hans och Maria. Nils fixade älgkött med murkelsås och hemmagjord klyftpotatis, medan gästerna hade med sig en jättegod laxpaj. Vi kollade naturligtvis på Melodifestivalen också. Jag tyckte det var en svårtippad omgång för alla låtarna var hyfsade, men det blev nog ändå rätt bidrag som gick vidare (även om Darin blev helt nerröstad av de andra i sällskapet).

Herrarnas kombinationslopp blev ju en riktig rysare, vi satt här och hoppade i soffan. Superkul med både ett guld och ett brons. Grattis Marcus & Johan!  

Party party

Publicerad 2010-02-21 17:57:10 i Allmänt

Nu är det fullt upp med Gangstar-partyn, ett i stan igår och idag var jag i Stöde. Gruvade mig lite för att köra så långt eftersom det var lite snörök och så, men det gick riktigt bra och faktiskt snabbare än jag trodde. I morgon ska jag ut på Alnö och på tisdag är kör jag dubbla partyn med ett på dagen och ett på kvällen. Roligt, men lite tråkigt att vara borta mycket från familjen. Fast det är ju bara en kort period, kring kollektionssläpp, sedan brukar det lugna ner sig med bokningar. Hoppas hoppas att Kineserna har firat klart sitt nyår nu så att vi får de saknade jeansplaggen i början av veckan. Tydligen har hela landet stått i princip still p g a festligheterna, i alla fall exporten. Jag är såå nyfiken på snygg-brallorna och jackan......

Arg som ett bi

Publicerad 2010-02-19 11:49:21 i Allmänt

Jag som brukar säga att Ines alltid är glad. I dag tror jag minsann att hon vaknade helt på fel sida, har varit klängig och gnällig hela förmiddagen. Ändå verkar hon inte sjuk på något sätt utan bara på dålig humör. Får se om en rejäl lunch och sovstund kan göra skillnad. Annars kommer hon garanterat att bli glad igen då resten av familjen börjar droppa in. Det märks att hon längtat efter sina syskon när de varit borta mycket, fast jag har ju också längtat efter dem så det är ju inte så konstigt. I kväll blir det självklart fredagsmys med hela gänget.

Utflykt till backen

Publicerad 2010-02-18 16:49:10 i Allmänt

Idag har jag och Ines varit på heldagsutflykt med Mac & Mulle till Nolby Alpinas slalombacke. Vi hade riktigt tur med vädret för just i dag så var det bara några enstaka snöflingor och mestadels sol. Aningen kallt om kinderna, men för övrigt hur härligt som helst.

Jag var tokladdad att få åka tefat (ja, jag är barnslig) men Ines var inte alls på humör för något sånt. Hon skrek i högan sky så fort vi satte oss och skulle iväg, ville helst gå in i klubbstugan hela tiden så det blev inte många åk.
 
Ute på verandan serverades grillade hamburgarare av "Dj Collén" och dagisfröken Lena. (Synd att han inte hade någon musik med sig för då hade man nog fått en riktig fjällen-feeling). Ines var visst hungrig för hon åt nästan upp hela sin burgare.    
 
Efter maten fick ungarna ännu mer spring i benen, Ines och Moa lekte jagis inne i klubbstugan och sprang så fort att det var omöjligt att få någon skärpa, hi h.
  
Det var en väldigt trött liten tjej som somnade direkt när jag la henne i vagnen för att gå hem. Tänk förresten vilken lyx att ha gångavstånd till en sådan bra skidanläggning. Egentligen borde vi vara där oftare, åtminstone de år då vi inte åker till mor & fars andelsstuga i Björnrike. Ska i alla fall följa med Ella någon dag och kolla då hon ska åka snowboard för det har jag lovat. I morgon är det ett evenemang med musik och nattåkning i backen så jag gissar att då lär det vara mycket folk. 

Nu ska vi äta middag och efter det blir det dagis igen, styrelsemöte den här gången. Jag har en svag aning om att jag kommer att väljas in som sekreterare i verkställande utskottet....
 
    

Urk på burk

Publicerad 2010-02-17 13:20:37 i Allmänt

Nils tillverkar snus igen och det stinker i hela huset! I går kväll tände jag doftljus vid spisen och tyckte att det funkade rätt bra, men i morse var lukten mycket starkare så min taktik funkar inte längre. Om det inte varit mer eller mindre snöstormen ute så hade jag nog helst flytt iväg någonstans, men det bär också emot med tanke på vädret. Hoppas det slutar snöa till i kväll då jag ska på Gangstar-visning i Matfors.

Det är hemska 36 timmar då han ska fylla på sitt snusförråd, men man får väl härda ut och tänka på förtjänsten helt enkelt. Hoppas bara att inte ångorna påverkar Ines på något sätt. Jag tror inte det för hon leker som vanligt och verkar inte besvärad. (Jo, hon fick vara hemma från dagis i dag också som en ren säkerhetsåtgärd :)

Nu ska jag snart ta och ringa mina föräldrar som säkert sitter och kollar på vinter-OS, galet sportintresserade båda två. De kollar inte bara på sporten på tv utan har långa karriärer som aktiva själva. Om jag minns rätt så har båda åkt skidor, spelat fotboll och badminton. Nu mera är det golf som gäller. De tvingade ut mig i skidspåren ibland också, men det är först på senare år som jag gör det frivilligt. Annars var det fotboll och lite badminton som gällde för mig under uppväxten. Fotbollskarriären gick ganska bra, jag blev uttagen i distriktslag och fick tidigt spela med damlaget på Alnö som då var i högsta divisionen. Några år senare värvades jag till Sundsvalls DFF (SDFF) och var aktiv där tills jag var gravid i tredje månaden med äldsta sonen. Valde då att trappa ner, fick ett barn till och spelade några år med Svartviks IF, men med två små barn och mycket både hemma och på jobbet så blev det till sist ohållbart att fortsätta. Kände mig väldigt less på fotboll just då så det var inget svårt beslut att lägga av.  

Sedan dess har jag bara tränat sporadiskt, alldeles för lite om sanningen ska fram. Ett tag, när jag var runt 27-30 år så dansade jag ganska mycket och det var toppen för både kropp och själ, men sen har det sakta men säkert gått utför. Nu har latmasken har tagit över totalt tror jag. Blir så arg på mig själv, för när jag väl kommer iväg så gillar jag ju att träna och mår toppen efteråt. Tänk vad härligt det vore att få lite muskler och kondition igen. Kanske ska slänga mig ner på golvet och köra lite situps här och nu?! Nä just ja, skulle ju ringa mor och far, träningen får vänta... 

   




  

Fettisdag

Publicerad 2010-02-16 23:51:54 i Allmänt

Nä, nu får vi hoppas att magsjukebacillerna har gjort sitt på Mac & Mulle snart. Jag ringde och kollade i morse eftersom Ines egentligen skulle dit idag, men då det tagit om för några familjer som varit sjuka i helgen så åkte vi till öppna förskolan i stället där det var mycket folk idag.  

Efteråt blev det lunchsamling på Järnvägskondiset som vanligt med några av mammorna. Jag kunde inte låta bli att köpa med mig det här underbara, knapriga och säkert rätt nyttiga brödet som serverades till maten. Tänkte servera det till kvälls-teet så Nils också får smaka.
 
När vi kom hem fick vi främmande, först en kaffe/pratstund med Maria och sedan kom Nils mamma Gertrud med ingredienser till semlor som vi åt upp efter middagen. Det hör ju liksom till den här dagen. Jätteskönt att min gulliga granne Josefine ville ha promenadsällskap efteråt för kroppen mådde bra av det efter "grädd-chocken".

Jag är inte så sporttokig normalt men vinter-OS är ju faktiskt riktigt kul att titta på. I kväll satt både jag och Nils som klistrade framför tv:n och hejade ivrigt fram Björn Ferry till guldet. Vilken kul kille förresten. Påminner faktiskt om en kompis till Nils. Nu ska vi dricka te och knapra på det goda brödet, dröm sött sen.    
  

Ines käraste vän har fått en vän

Publicerad 2010-02-16 23:01:56 i Allmänt

I går när vi skulle beställa glasögonen till Ines så mutade vi bus-fröken med att hon skulle få gå och köpa en kanin efter optiker-butiken när hon varit duktig och provat alla bågarna igen. Det blev alltså ett besök i leksaksbutiken Krabat direkt efteråt. Först hittade vi ingen kanin och trodde de var slutsålda, men längst in fanns det faktiskt en kvar och Ines sken upp som en sol och höll hårt i den hela vägen hem.

Nu har "IIN" fått en tvilling och det känns lite tryggare för oss med tanke på att hon är helt oumbärlig när gumsan ska sova och hon faktiskt råkar försvinna ibland....eller behöver tvättas, som nu.  


KÄRLEK! <3

Röda hjärtan

Publicerad 2010-02-15 11:41:35 i Allmänt

Jodå, Nils hann faktiskt iväg på Ica igår men det blev varken gelehjärtan eller snabbodlade blommor den här gången utan han kom hem med de här och det var väl lite gulligt ändå, Tack Älskling.
 

Musik-favoriter

Publicerad 2010-02-14 18:14:44 i Allmänt

På lördagskvällen blev vi bjudna på en fantastisk middag hemma hos Johan och Emma, jag tror jag är mätt än. Ines däremot hade knappt tid att äta för hon hade så roligt med "stortjejerna" Linnea och Alva. 
 
Fast hon trivdes bra hos Johan också, med två egna tjejer är han nog ganska van små dockor i knäet. 

Sedan blev det grymt bra musik "all night long". Både via Spotify och Melodifestivalen på tv. Alva och Ines dansade livligt i soffan och jag tror alla var överrens om att rätt låtar röstades fram. 
 
Till sist somnade det tappra, yngre gänget medan vi vuxna fortsatte spela bra musik på datorn ett tag till. Det finns ju hur mycket som helst att välja mellan på både Spotify och You Tube. Tack för en jättetrevlig kväll!

Alla hjärtans dag!

Publicerad 2010-02-14 17:27:22 i Allmänt

I strålande solsken åkte jag till Lucksta för att hålla säsongens första Gangstar- visning. Perfekt med det vackra vädret tänkte jag, då får folk extra vårkänning. Det var precis det som hände - de fick vårkänning så pass att de skippade partyt och ägnade sig åt uteaktiviteter i stället. Det vara bara en enda som kom så jag tyckte synd om syskonparet som bakat och fixat. Fast det var trevligt ändå och kul att komma igång. Kläderna fick bra respons trots att de var så få.

När jag kom hem hade jag nästan förväntat mig en liten Alla-hjärtans-dags-överraskning, några fina ord, ett kort, ett nystädat hem eller något annat som får hjärtat att ta ett extra skutt. Men icke, jag måste säga att romantisk är han knappast min gode sambo eller också var det vinter-OS som tog allt focus. Lika illa vilket som, men det är tur att han har andra bra sidor i alla fall. Bara han inte åker på Ica och köper godis i hjärtform eller snabbodlade blommor precis innan de stänger, det är bara såååå fantasilöst. Jag brukar anstränga mig och fixa något extra, men i år tänkte jag att Nils kan få stå för engagemanget.

(OBS! Bilden är arrangerad, men personen på bilden har allt med texten att göra :))  

Nåja, det blir nog det gamla vanliga - en söndagsmiddag av älg och nötning av tv-soffan - fast det är väl kärlek det med antar jag, vi har ju ändå varandra. Puss & Kram till alla mina älsklingar! 

Glittersnö

Publicerad 2010-02-13 14:46:01 i Allmänt

Först hade jag och Ines Mora Träsk-konsert i vardagsrummet medan papsen var i stan och skottade av taket på klubbstugan i båthamnen. Vilket drag det var! "Små grodorna" i hip hop version blev direkt Ines favorit, då rockade hon loss ordentligt. Det gick snabbt att återhämta sig efter magsjukan må jag säga.  

Efter en sån fartig morgon så tog det inte lång stund innan hon somnade i vagnen när vi tog en promenad i det vackra vintervädret. Vad härligt att få se solen. Det glittrade så otroligt vackert i snön. Ganska kallt, men det var riktigt skönt ändå att få lite frisk luft.

Det är otroliga mängder snö den här vintern. Nils har börjat skotta av taket här hemma också för säkerhets skull.


I kväll är vi bortbjudna på middag till Skottsund så nu ska jag göra något åt möss-frisyren och fräscha till mig innan vi ska åka. Gissar att det blir glimtar av både Melodifestivalen och vinter-OS efter maten.  

Ha en mysig lördagskväll nu!

Magsjuka...ok då

Publicerad 2010-02-12 12:22:40 i Allmänt

Natten var lugn och Ines var på bra humör när hon vakande. Jag tänkte precis "ropa faran över" när vällingen vände och kom upp igen. Stackars liten!...och stackars mig som fick ta reda på det hela. Nils hade hunnit åka till båtbygget. Nu har jag ringt hem honom igen för det var inte så lätt att ta hand om en ledsen skrutta, torka och hålla koll på hunden samtidigt. Nu sover i alla fall den lilla sjuklingen så jag hoppas att hon är piggare sen.   

Det verkar dock som att vuxna klara bacillen bättre för ingen av personalen på dagis har insjuknat, därför kan man ju hoppas att vi klarar oss nu i helgen. PEPPAR PEPPAR TA I TRÄ!

Magsjuka - Nej tack!

Publicerad 2010-02-11 23:53:42 i Allmänt

Usch, det härjar magis på dagis! Som tur är har de insjuknande barnen blivit dåliga på nätterna vilket förhoppningsvis minskat spridningen, men det är ändå 4+4 som fått det de senaste 2 dygnen. Ines har varit hur pigg som helst, möjligen bajjat lite mer än vanligt, fast det gör hon ibland ändå. Annars inga som helst symptom på att må dåligt - PEPPAR PEPPAR - vill inte bli väckt av några kräkningar i natt, det är bland det snuskigaste jag vet att ta reda på. I såna fall drar jag täcket över huvudet och skickar in Nils, he he.   

På tal om Nils: Han klagar också lite på magen i kväll så vi förebygger med en liten skvätt whiskey. Finns inte en chans att bacillerna överlever en sån "kur". Skämt å sido som verkar det vara en lite mildare variant av magsjuka för ingen vuxen på dagis har åkt dit (hittills) och ungarna verkar krya på sig snabbt. Klarar sig Ines genom natten så kan vi nog ropa faran över eftersom hon dessutom är ledig och ska vara hemma med mig i morgon. Håller tummarna......God natt kära vänner!  

Glasögonprovning

Publicerad 2010-02-11 17:11:23 i Allmänt

I dag var jag på ett nätverks-seminarium i Stadshuset på förmiddagen och då passade jag på att slinka in hos optikern och låna hem glasögon till lilla Fröken när jag ändå var i stan. Tänkte att det kanske är bättre att få prova hemma i lugn och ro för i butiken var hon så busig att man knappt hann kolla hur hon såg ut innan de flög av.

Den här lådan var spännande tyckte Ines och började prova.


- Vad tycks om de här mamma?

- Fina, men lite breda/stora och kanske fel färg (fast de fanns att få i en tjejigare variant). - De här då...?

...Också lite breda, jag tycker nog att de förra var bättre i modellen...fast de här Mumin-glasögonen tror jag blir bäst:

De sitter bra och har stora, runda bågar vilket är mest lämpligt till de tjocka glasen. Den lins som Ines ska ha är nämligen tjockast på mitten, vilket innebär att ju längre ut man kan slipa dem desto bättre. Färgen på bågen är gammelrosa och passar till det mesta. Lite Harry-Potter-look-a-like kanske, men en rysligt söt sådan.

Drygt 2600:- kostar dessa med avdragen Landstingsrabatt, halva priset på bågen och med specialslipade och behandlade glas. Beställer vi ett till par (t e x de första hon provade som är en lite större storlek) så skulle vi få betala ca 1700:- för dem. Till små barn rekomenderar de ett par i reserv eftersom det är vanligt med reparationer som innebär att de kan få vara utan i 2-3 veckor. Det är en lång tid för ett litet barn eftersom de utvecklas så mycket på kort tid. Konstigt att inte någon försäkring täcker vid glasögonbehov för det är verkligen mycket pengar som ska ut, särskilt som risken finns att vi måste byta glas redan om ett halvår då vi ska på nästa kontroll. Tur att man i alla fall kan behålla samma bågar om det blir så. Nu har vi helgen på oss att prova dem ordentligt.     

Kroppsmålning

Publicerad 2010-02-11 16:17:55 i Allmänt

I ett obevakat ögonblick (ganska lång stund faktiskt) så hade en viss liten person dekorerat sina ben så här snyggt:

Vårens nyheter är här!!!

Publicerad 2010-02-10 16:53:53 i Allmänt

Jipiii, jag hann inte mer än skriva inlägget med att paketet var på väg så kom sms:et! Självklart kastade jag mig i bilen och hämtade lådan direkt. Ines var visst lika ivrig som jag för det gick snabbt att packa upp kan man säga.

Sååå mycket coola kläder. Gangstar håller verkligen fast vid snygg, lättmatchad unisex-design utan att vara pråligt eller tramsigt. Färgerna gick i sedvanligt grått, svart och vitt matchat med cerise, blått, ljusgult och guld. Skinndetaljerna finns kvar, liksom några tuffa dragkedjor och annat som gör "det lilla extra". Jag inser redan nu att det kommer att bli svårt att välja de favoriter som jag ska beställa åt Ines - vill ha ALLT! Som tur är så passar några av visningsplaggen henne så de modellerna slipper jag i alla fall köpa. Tyvärr var alla jeansplaggen försenade från fabriken, men den som väntar på något gott....De syns i plaggöversikten och kommer att gå att beställa ändå fr o m fredag. Jag visar dem så fort de dyker upp.   

PS. Mössan hon tog på sig kommer att sälja som smör i vårsolen - den har ett tryck på sidan som gör den ursnygg.   

I love tulpaner

Publicerad 2010-02-10 10:26:31 i Allmänt

Andréa fick en tulpanbukett på sin födelsedag som mina ögon åker snålskjuts på idag - de står sig så himla fint i dagsljuset från fönstren - I like!

Väntar på pipet...

Publicerad 2010-02-10 10:09:59 i Allmänt

När som helst nu kommer jag att få ett sms från DHL som visar att Gangstar-kläderna har kommit. På fredag kl 12 släpps kollektionen till försäljning och den första veckan har jag nästan fullbokad almanacka med partyn. Det ska bli riktigt kul att få komma igång. Det är alltid lika spännande att öppna den stora kartongen och välja ut sina egna favoriter, se vilka provplagg som passar Ines, bestämma vad jag själv ska beställa och fundera på snygga kombinationer inför visningarna.  

Hoppas bara att min skrivare fungerar som den ska så att jag får ut ordersedlarna, plaggöversikten och allt annat som ska med på visningarna. När jag provade den sist så "snackade" den typ polska och det kom ingen text alls på papperet. Tog dock hjälp av Andréa:s kille igår och jag tror att han fick ordning på den till sist.   

Grattis Andréa 18 år!

Publicerad 2010-02-09 22:39:30 i Allmänt

För 18 år sedan minns jag att vi slirade i kurvan upp mot akuten och förlossningen på Sundsvalls sjukhus, det var väldigt nära att vi hamnade i diket. Jag hade kraftiga krystvärkar och hade jag fått bestämma så hade jag hellre stannat och fött barn i bilen i höjd med Max hamburgerrestaurang. Det ville inte maken som körde vidare som en galning genom stan.

Jag fick hjälp in på ett förlossningsrum av två barnmorskor som fick stressigt med att få av mig byxorna samtidigt som de skulle ta på sig skyddshandskar. Maken (som troligen var i någon slags chock) mumlade något om att han måste gå ut och parkera bilen eftersom man inte fick stå utanför dörren. - DU STANNAR HÄR!!! Väste jag fram med en blick som fick honom att stelna på plats. 

Stående framför förlossningssängen - likt Bambi på hal is - fick jag själv ta emot min lilla dotter, exakt 3000 gr tung och 47 cm lång. Lilla Andréa tog sin första titt på världen och sina stolta, men fortfarande väldigt omtumlade föräldrar. 

I dag blir hon myndig - vuxen - och vi är forfarande omåttligt stolta över vår fina dotter. Hon har en underbar förmåga att hålla både sig själv och andra på gott humör. Grattis älskade 18-åring!

Vi firade hemma hos oss tillsammans med Andréa:s pojkvän André, farmor Sigrid, stymor Ingrid och pappa Christer.  

F.d pojkvännen Alex och kompisen Linnea kom också och åt tårta med oss. 


   

Färsk aborre på menyn

Publicerad 2010-02-08 22:43:49 i Allmänt

Kokt aborre med potatis - nyttigt, gott och billigt (eftersom grabbarna fiskade upp dem i helgen). Ryktet säger att färsk aborre kostar 300:-/kg på saluhallen i Stockholm så då kan man ju säga att det var en riktigt lyxig middag.  
 
De äldre tjejerna var måttligt förtjusta eftersom fisk för dem kommer typ i frysta block eller som friterade pinnar. De tyckte det såg äckligt ut när fisken såg ut som fisk...öh. Jag tyckte det var gott, men det tog ju sin lilla tid att få bort alla ben. Ines åt med god aptit och snodde t o m några extra bitar från sin pappas tallrik :)

Efter maten åkte Nils och gjorde lite båtbestyr. Han har frivecka så jag kan ställa in mig på att det blir en hel del timmar till båtbygget. I dag lyckades jag dock få honom att ändra sina planer och fara senare eftersom vi behövde åka till stan och prova glasögon på Ines. Det verkar som att det kan bli något billigare än vad jag först fick uppgift om tack och lov. Nu gäller det bara att välja ett par bågar som sitter bra på henne och det är inte så lätt det heller eftersom de bör ha lite växmån. Tydligen är det en fördel om de är så runda som möjligt med tanke på att det blir snyggare med de tjocka glas som Ines behöver. Lite "Harry Potter" stuk alltså.   

På kvällen bakade jag kardemumma-skorpor och fikade med tjejerna.  

Grattis Nils!

Publicerad 2010-02-08 01:31:45 i Allmänt

När vi vaknade var det söndagen den 7:e februari, nämligen älsklingens födelsedag. Med tanke på att det var hans dag och vi inte hade någon barnvakt till Ines så valde jag att stanna hemma från skoteråkning/fiske och i stället ta hand om Ines och den gedigna diskhögen från gårdagen. Med tanke på att det inte finns något vintervatten i stugan så är det ingen enkel sak att få allting rent igen. Man får hämta vatten i en kall-källa och koka på spisen för att få varmvatten. I bland tar vi hjälp av snö för att få bort det grövsta. Det smutsiga vatten måste sedan tömmas utomhus så att det inte fryser i avloppet. Ines sov gott i soffan framför brasan medan jag snyggade till på köksbänken. 

När gänget kom hem igen vakande Ines lagom för att få en liten provtur med pappa. 
  
Först var hon lite tveksam, men när de kom tillbaka hörde man ett glatt och högt "hej hej" redan i kurvan upp mot stugan. Sedan ville hon provsitta alla skotrarna och tyckte det var jättespännande. 
 

Sedan blev vi bjudna på födelsedagsmiddag hemma hos Roland (och Gertrud får man väl säga eftersom hon är där ofta numera trots att de är särbo). 

Till efterrätt blev det tårta såklart. Mums!

Vi tackade för oss och åkte tillbaka till stugan för att packa in alla saker i bilen, ställa undan skotern och bomma igen tills nästa gång vi åker dit. Resan hem gick bra och det första vi såg var ett ljus tänt i fönstret. Andréa och pojkvännen André hade städat och gjort fint för att överraska oss. Jättegulligt av dem tyckte vi. 

Skönt att få gå på en riktig toalett och få duscha av sig doften av brasrök och skoteravgaser. Nu blir det mysigt att krypa ner i sin egen säng. Nils har frivecka så i morgon ska vi åka in till stan tillsammans och kolla på glasögon till Ines.


  

Skoterutflykt till Romonssjön

Publicerad 2010-02-08 00:50:26 i Allmänt

Lördag morgon skottade Nils fram och gjorde i ordning skotern medan vi andra packade matsäck. Ines fick vara hemma i stugan med farmor och farbror Roland. Vi bedömde att det skulle vara olämpligt att ta henne med då det var väldigt svårframkomligt med tanke på snömängden, hon hade det bättre hemma.

Nils kusin Pelle, hans tjej Jenny, hennes dotter Nina skulle också hänga med oss men Krister var först på plats.  

Med tanke på den lösa snön så skickade vi grabbarna i förväg till den i folkmun kallade "Romån" så de kunde köra upp ett spår. Annars skulle det bli enorma problem att ta sig fram med passagerare och slädar utan att köra fast. 
Det blev en rätt tuff resa ändå innan vi var framme, men det är kul med lite utmaningar. 


I den lilla byaffären i Sidsjö säljer de riktigt saltfläsk som gör allt för den goda smaken på kolbullarna. 
 
Mätta och belåtna så blev det bus i snön, fiske och mer skoteråkning för den som ville.



Pelle körde upp ett spår på land med sin nya, starka skoter så att vi skulle slippa åka över sjön där det var väldigt blött när vi skulle hemåt. Då hände något märkligt; en stackars Järpe lyckade komma i vägen för hans framfart så den stackaren lämnade vi till räven (eller vargen, för det finns visst såna där också).


Dessvärre var snön så lös att det blev några faståkningar ändå på hemvägen, men till slut var gänget samlat i stugan för "after skoter" med riktigt god mat och melodifestivalens låtar i bakgrunden. Inte så imponerad av något bidrag, men det var ändå rätt låtar som gick till final.  

Fredagsmys i Sidsjö

Publicerad 2010-02-07 23:36:03 i Allmänt


Det var mycket snö i Sidsjö också men ändå inte som hemma. Svärmor Gertrud och hennes Roland hade förvärmt stugan åt oss så det räckte med att tända en brasa så var det riktigt behagligt. Nils kompis Krister som nyligen köpt en stuga i närheten kom på skoter när han hörde att vi var framme, så då bjöd vi honom på en Irish Coffe och hemmagjorda semlor. Gertrud och Roland kom också förbi en sväng och fikade med oss. 
 

Hemmagjorda var väl inte riktigt hela sanningen, bröden var färdigköpta med resten fixade vi själva.

Bortrest i helgen

Publicerad 2010-02-05 14:09:57 i Allmänt

Så fort Nils och barnen kommit hem efter jobb och skola så ska vi åka till stugan i Sidsjö (Jämtland). Jag har en hel del prylar att hinna packa ihop så nu blir det bara ett kort blogginlägg. Det ska bli sååå mysigt att komma iväg, tända en brasa när vi kommer fram och äta en god middag. Vatten hämtar man i en källa och blir man nödig är det utedass som gäller. Lite primitivt med bekvämligheterna, men annars är stugan bra utrustad så det kommer inte att gå någon nöd på oss. Håller tummarna att Nils får igång skotern så vi kommer iväg på lite utflykter. (Hon börjar annars bli lite till åren kommen så helst skulle vi vilja investera i en nyare variant.). Vi kommer att få sällskap av Nils kusin, hans tjej och en kompis till Nisse som också ska dit i helgen så det blir säkert kul. Jag berättar mer när vi kommit hem. Ha en trevlig helg!

- Hej hej, nu ska vi på äventyr i skogen!

Dåliga nyheter

Publicerad 2010-02-05 00:51:37 i Allmänt

I dag åkte jag med Ines till ögonkliniken för att få hennes synskärpa och skelning kontrollerad av en läkare. Först fick hon droppar som skulle vidga pupillen och trots att det sved lite så var hon jätteduktig. Sedan fick vi vänta en halvtimme i lekrummet tills de verkat ordentligt. Eter det fick vi komma in till läkaren som gjorde en massa kontroller av hennes syn, så gott det går på ett så litet barn. Fast Ines var väldigt tålmodig och kavat så själva undersökningen gick riktigt bra.

Resultatet däremot var inte alls bra, hon har tydligen betydligt sämre syn än vi anat - på båda ögonen! Rejält översynt, hon ser dåligt på både nära och långt håll. Jag fattade nog inte riktigt hur mycket det var förrän vi gick in till en optiker och hon började prata om riktigt tjocka glas om vi skulle välja standardvarianten. För att glasögonen inte ska bli för klumpiga så rekomenderade hon förfinade glas som blir betydligt tunnare men samtidigt ruskigt mycket dyrare. De små mini-glasögonen skulle alltså gå på i runda slängar 4500:-!!! 

Ines provade två par Mumin-bågar (just det, Mumin har hittat in i optiker-branschen också) som var hur söta som helst på henne. Det man skulle tänka på var att det måste finnas lite växmån så att hon kan ha dem åtminstone ett år framåt och det uteslöt genast det gulligaste paret. Sedan fanns det liksom inga alternativ som funkade för den typ av glas som hon behöver. Jag ska dock göra en runda hos fler optiker och jämföra lite innan vi bestämmer oss. Tur att hon tycker det är roligt att prova glasögon.  

I sammanhanget så får man ju ändå vara tacksam att vi har fått den här vetskapen så här pass tidigt och att det går att åtgärda. Nu har vi fått en förklaring till att hon är så försiktig i vissa lägen. Det finns en chans att skelningen och t o m en del av synskärpan förbättras, men enligt läkaren kommer behovet av glasögon att bestå. Visst blir det säkert lite besvärligt, särskilt från början, men jag tror att Ines själv kommer att vänja sig snabbare än vad vi gör. Det måste vara härligt för henne att plötsligt kunna se glasklart på tillvaron.

En glimt av vår/sommar

Publicerad 2010-02-05 00:02:19 i Allmänt

Var på Pirum Parum och kollade in rean idag. Hittade de här två fräschingarna som gav en skön sommarfeeling i snöyran. Ines kommer nog att gilla dem, för hon pratar mycket om både blommor och hundar.

Efter Haga åkte vi till Ikea och käkade för det gillar Ines. Hon åt upp en hel barnportion pannkakor och det är inte illa för en liten 2-åring. Sen slank det ner en halv chokladboll och en macka också. Gissar att hon växer så det knakar just nu. Sen sprang vi genom Ikea också. Ines sprang, jag hade fullt sjå att hålla koll på henne. En gång gömde hon sig i ett litet skåp och stängde dörren, ren tur att jag såg dörren röras i ögonvrån för annars hade jag aldrig hittat henne för det var helt otippat att hon skulle rymmas där inne. Busig till tusen, vilket höll i sig när vi gick vidare till Birsta City. Hon hejade och pratade med alla hon mötte och när vi bytte blöja så sprang hon skrattande i väg snabb som en vessla, barfota utan brallor. Det var bara att lämna vagn och allt annat och rusa efter, puh. Tur att hon är så söt säger jag bara. 

Fyndade några vår-dojjor också till 50% rabatt, ett par Nike-sneakers till mig och ett par Puma till Andréa. Hon har en storlek större än mig så det går hyfsat att få rätt om jag provar dem utan att hon är med. Dessutom har man rätt bra hjälp av MMS såna gånger. 

Ella har en storlek mindre än mig, men till henne vågar man inte chansa för hon är har en väldigt bestämd syn på vad hon sätter på sig och inte, hon är väldigt lik sin bror på det viset. Synd för det hade ju varit läge att fixa vårens skor nu när det var så bra pris. Jag är sällan in på den där butiken, men jag tror den heter T12.       

Psst. Gangstar-skvaller

Publicerad 2010-02-04 00:17:16 i Allmänt

Har sett marknadsföringsmaterialet för våren och med det några glimtar av kläderna. Eftersom det är fritt fram att tapetsera stan med lapparna så måste jag ju få skvallra för er också.

Det kommer en urcool, svart kavaj! På bilden har grabben den till ett par slitna, ljusa jeans och ett brottarlinne - hur tufft som helst. Linnena kommer i flera fräscha färger. Vårens nyanser verkar vara gult (guld?), cerise, blått, ljust jeanstyg, ljusgrått, svart och vitt....och ett nytt roligt multiprint förstås.  

Snart kommer lådan och jag får se alla plaggen....12:e februari börjar försäljningen, håll utkik!  

Har blivit en datanörd

Publicerad 2010-02-03 21:45:22 i Allmänt

När man är hemma så mycket som jag och har lite småtråkigt emellanåt så känns faktiskt datorn som ett fönster mot omvärlden. Det gör att jag fastnar framför skärmen ibland, kollar vad som hänt på Facebook, chattar lite, kollar mail, nyheter, ser om det dykt upp nya jobba att söka, bloggar själv och läser andras bloggar bland annat. 

Har jag dessutom beställt hem flera datakurser via Trygghetsrådet så vissa dagar känner jag mig som en äkta nörd. Idag påbörjade jag utbildningen i Excel 2007 och satt t o m med två skärmar framför mig, en med kursen och en med övningsexemplen. Efter flera timmar av djup koncentration fick det räcka för då kändes ögonen rätt fyrkantiga. Vägrade ställa upp på bild. Är nöjd över att jag hittills bara haft ett fel på deltesterna i alla fall, det går tydligen att lära gamla hundar sitta.   
  
   

Vår lilla stjärna

Publicerad 2010-02-03 20:47:45 i Allmänt

"- Pappa, pappa, paa-paa, PAAAA-PPAAA!!!" Ropar Ines likt en stegrande väckarklocka från sitt rum på morgonen. Man kan inte låta bli att vakna med ett leende för det låter så roligt. Nu har Nils gått med henne till dagis ett par dagar så därför ropar hon pappa just nu, men det hörs lika ofta "MAAA-MMAA!!!", särskilt på natten när pappa sover så hårt. 

I går hittade jag en tröja från Villervalla gömd i en garderob. Ines skulle egentligen ha fått den i julklapp, men den glömdes bort. Tur ändå att den dök upp nu och inte om ett halvår, för då hade den nog varit urvuxen. Tillsammans med de sköna baggy-jeansen från Gangstar med guldstjärnor bak blev hon så här fin när hon var redo för dagis.
   
 

Snowboard

Publicerad 2010-02-02 21:52:19 i Allmänt

Ella har börjat åka snowboard och då har hon fått låna Andréa:s grejer. Brädan passar egentligen Ella bättre eftersom den är alldeles för kort åt storasyster. Försöker hitta en längre åt Andréa på Blocket. Ines blev också åk-sugen när hon hittade utrustningen på syrrans rum, men hon får nog vänta ett par år till innan det blir någon snowboard åt henne.


Önskar att vi kunde hyra in hela familjen i en fjällstuga i år, men det blir nästan lika dyrt som att åka utomlands så det blir nog inget av med det. Nolby alpina får duga så länge.

Måste få sova

Publicerad 2010-02-02 21:32:54 i Allmänt

Varför kan ingen komma på ett botemedel mot snarkning? Man kan operera hjärnor, men att få någon att sluta låta när de sover, det verkar svårt det. Nils snarkar galet högt och många nätter vaknar jag av ljudet. Han tystnar oftast när/om man lyckas få över honom på sidan, men det är inte heller det lättaste eftersom han sover stenhårt och är alldeles för tung att rubba på egen hand. Nu är han dessutom förkyld så då är det som att ligga bredvid ett rytande lejon typ. Jag kan ju inte skylla på Nils för att jag inte kan sova, det är ju inte hans fel att han snarkar.  

Det är jättejobbigt att sällan få känna sig utsövd när man ska kliva upp på morgonen, Nils, Ines, Egon och det bubblande elementet i sovrummet turas om att hålla mig vaken. Vissa nätter känner jag nästan panik över att inte få sova i lugn och ro och då slipper jag ju ändå kliva upp till något jobb, så jag gruvar mig hur det blir när jag måste upp och iväg riktigt tidigt varje dag. 

Hur man ska lösa problemet har jag ingen aning om. Skilda sovrum skulle kanske ge bättre nattsömn, men det känns inte speciellt lockande med tanke på mysfaktorn att få somna bredvid sin älskling. Kanske vi kompromissar med att vi delar på oss vissa nätter när det verkligen känns nödvändigt. Ines ligger fortfarande kvar i sin spjälsäng, men jag tror att den börjar bli trång och att hon vaknar rätt ofta bara för att hon fastnar i spjälorna. Får hon sin utlovade nya säng så kan hon dessutom komma själv till oss om hon blir ledsen. Egon låter minst av alla så det får jag väl stå ut med och det bubblande elementet är lätt att fixa, det behöver bara luftas. 

Kanske kan de där åtgärderna räcka, men jag tror också att mer motion skulle få mig att sova hårdare och somna lättare så det är viktigt att få en regelbundenhet på det planet också. Tidigare sänggående är också ett måste, men jag har märkt att om jag blir väckt mitt i natten en sån gång så har jag ännu svårare att somna om, fast det är nog en vanesak. I vilket fall som helst så är sömnen otroligt viktig så jag måste börja ta problemet på allvar. ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ     

Ny vecka

Publicerad 2010-02-02 00:36:12 i Allmänt

Jag hade stora planer för den här förmiddagen då Nils och jag äntligen var hemma några timmar tillsammans - storstädning! Fast så bidde det inte, Nils är nämligen förkyld igen och ville mest bara ligga i soffan framför Discovery - ursäkta, men är det inte typiskt killar att däcka för minsta bacill. (Kanske han skyllde på det för att slippa städa...hm)

Det var nog ändå rätt mysig att vi var hemma tillsammans med Ines och bara tog det lugnt också tills Nils skulle iväg och jobba eftermiddagsskift. Det blev alltså inte mycket gjort av det jag tänkt, men jag kollade på lite jobb, tvättade och reaprismärkte förra Gangstar-kollektionen. Funderar på att hänga upp den bl a på dagis till försäljning. Annars tar jag med kvarvarande plagg på kommande partyn för då brukar de försvinna snabbt. Jag har inte ansträngt mig så mycket med att sälja av så det är ganska mycket kvar. Fast nu kommer ju snart nya kollektionen så då kan det ju vara klokt att tömma väskorna så jag får plats med vårens fräschingar.  

Lagade en sen, men riktigt god middag med kyckling i tomat- lök- och vinsås, innan jag la Ines i säng och gick över till grannarna (Andréa var kvar hemma) för lite jobb med dagis hemsida som ska uppdateras.    

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela