gikas

Magbacill

Publicerad 2010-05-31 15:52:40 i Allmänt

Jag brukar "skryta" med att jag aldrig trillar dit på magsjuka, men nu fick jag plötsligt tji. I natt vaknade jag och mådde illa och sedan var det kört. Som tur är brukar det ju gå över ganska snart och nu då det känns bättre har jag druckit ett glas Proviva blåbärsdryck för att förhoppningsvis kunna återställa balansen i magen. För säkerhets skull stannar jag hemma en dag till från jobbet för att inte smitta någon. Hoppas bara att resten av familjen slipper eländet.  
 

Mamma firande

Publicerad 2010-05-30 13:39:22 i Allmänt

Det blev ingen frukost på sängen i morse, däremot en stor pöl eftersom Ines blöja verkade ha hamnat på sniskan. "Gatti mamma" sa hon med ett brett leende bakom nappen och knockade mig nästan när hon skulle kramas. Tack älskling! Tänk att det inte finns något annat jobb i världen som ger så bra betalt som mamma-yrket, man får lön i form av en oändlig massa kärlek. Ingenting kan vara mer värt än det. 

Det blev frukost i köket i stället, kaffe och räkmacka, inte fel det heller.

Ines har beställt tårta lite senare idag så vi får se om det blir en sådan efter middagen. Först pysslar vi lite ute, att få det här gjort känns som en mycket fin morsdagspresent. Det fula räcket har plockats bort och altanen ska få ett betydligt modernare insynsskydd.    

Klart mamma ska ha blommor också, dessa ska få pryda våra utekrukor i sommar.

Till min egen lilla mamma vill jag också skicka en hälsning: Jag saknar dig och hoppas vi ses snart, ha en underbar dag, kramar i massor.
 
   

After Work-party

Publicerad 2010-05-30 13:07:10 i Allmänt

Jag och min kollega Anna-Karin var på ett riktigt kul party med Kontorsfixarna i fredags. Eftersom de samtidigt firade 12-årsjubileum så var temat "barnkalas" (men jag förstod i o f s aldrig den kopplingen eftersom att min egen 12-åring har slutat med kalas för länge sedan :). Vi möttes av personalen utklädda till prinsessor och pirater och fick mingla ett tag med de andra anställda i Kontorsfixarnas lokaler innan det var dags för middags-buffé i restaurang Park Arena. Till välkomstdrink fick vi var sin spetsad Festis. Här är mina närmaste bordsgrannar, Pernilla chef för "KF" och fartfyllda Anna-Karin som verkligen höll låda under kvällen. Vi hade verkligen hur kul som helst.     
   
Det var frågesport, Hela havet stormar (ni vet med stolarna), sångtävling och fiskdamm (!).

Här är vårat team under repetitionerna till sång-tävlingen där en biljett till Gatufesten stod på spel.

Vi hittade på en egen Kontorsfixar-text och koreografi till "Du e så yea yea, wow wow".
  
Gatufestbiljetten låg helt klart i våra händer ända tills juryn upptäckte att vi fått med alla ledord utom just "Kontorsfixarna" i texten. Hur kunde vi missa det?! Fick nöja oss med en biobiljett i 2:a pris (bra det med).

Hela havet stormar

Kvällens värd var inte bara väldigt mat och vinkunnig utan stod också för en hel del underhållning och såg ut att trivas med alla tjejerna. Fick testa ett jättefint rött vin som heter "Zins". Till maten drack vi dock Lindemans "Bin 45" och rekomenderade han starkt eftersom det är klart prisvärt på Bolaget. 
 
Jätterolig fest med ett gäng som det verkligen var fart på. Jag och Anna-Karin avslutade kvällen på Stadshuset men där var det inte alls lika kul så vi gav upp ganska snart och ringde efter skjuts hem.....men först:
 URK!

Är herrarna bättre än damerna?

Publicerad 2010-05-30 12:15:01 i Allmänt

I fredags var det party hos min arbetsgivare Kontorsfixarna under temat "barnkalas". Jag och Anna-Karin smet lite tidigare från Life för att hinna snygga till oss lite innan det var samling i deras lokaler på Park Arena där Giffarna har sina hemmamatcher. Jag såg att det var ett tjej-gäng som tränade när vi kom dit och då kom jag att tänka på att tiderna förändrats.   

Jag har själv spelat en match i Park Arena, dåvarande IP, för många år sedan. GIF Sundsvall hade faktiskt ett eget damlag en gång i tiden, men eftersom det fanns många trångsynta herrar i Giffarnas ledning som ansåg att tjejerna bara var i vägen, kostade pengar och förstörde planen för herrarna (!) så bröt sig tjejerna ur klubben och bildade sin egen förening, Sundsvalls Damfotbollsförening, SDFF. Det var med dem jag spelade och vi fick på nåder komma in på arenan och spela den där cup-matchen minns jag, så de ojämställda gubbarna måste ha funnits kvar i styrelsen för IP trots att det gått flera år sedan de gjorde sig av med damlaget.
 
Jag har aldrig fattat grejen med att tjejer jämförs med killar i vissa sporter, men inte i andra. Det finns massor av hånfulla män som än i dag klankar ner på fotbolls-tjejer, men ingen av dem säger något om att Anja Persson, Therese Alshammar eller systrarna Kallur är betydligt "sämre" än killarna i sin sport. Mycket märkligt synsätt som konstigt nog lever kvar även fast tjejer tack och lov med tiden blir allt mer accepterade som utövare av traditionellt "manliga" sporter.     

  

Långhårig

Publicerad 2010-05-27 22:21:40 i Allmänt

Det var otroligt länge sedan jag hade tillräckligt långt hår för att kunna ha håret i en hästsvans, jag tror jag var 12 år eller nåt´. Riktigt långt har jag aldrig haft och kommer aldrig att få, bara att gilla läget på den fronten. Däremot upplever jag faktiskt att det har blivit några strån extra nu då håret hämtat sig efter senaste ammningsperioden, så det är ju glädjande. Det är rätt skönt att kunna sätta upp håret ibland även om jag ser det som tillfälligt. Det är ju trots allt klart snyggast med en kort, välklippt frisyr på en fjunis som jag.                

I morgon blir det nog lite lockar för då ska jag på after work hos Kontorsfixarna tillsammans med härliga Anna-Karin som sitter närmast mig på jobbet, kul tjej. Jag kanske lurar med mig henne på Stadshuset efteråt om det blir tid över. Just nu slötittar jag på eurovisionsfestivalens semifinal, men det är så ruskigt dåliga låtar att jag tror jag ska gå och välja outfit inför morgondagen i stället. Går inte Anna vidare så bojkottar jag hela finalen tror jag.     

Sommarfint till Ines

Publicerad 2010-05-26 20:54:02 i Allmänt

Stackars Lill-gumman missade den spännande Järvzoo-resan med dagis för hon blev magsjuk under natten. Igår kväll var hon dock pigg igen och idag har det varit full fart så nu kan hon betecknas som frisk.  

På tal om blomma så har jag köpt helt otippade plagg till Ines inför sommarens lite mer högtidliga tillfällen. Kolla själv, lite väl puttenuttigt men det är bara att erkänna att min lilla prinsessa blev jättesöt i dessa:  

Värmen kommer och går, men sommaren är helt klart här så hon fick även en solhatt och ett par shorts så vi är redo för fint väder.

Satc-feeling

Publicerad 2010-05-23 18:14:08 i Allmänt

Vilken höjdar kväll jag hade igår då vi var ett tjej-gäng som firade Annika L:s födelsedag i värsta Sex And The City-stil. Vi satt först hemma hos Märta och surrade över ett glas vin, sedan gick vi ner till stan där en tjej till slöt upp. Sundsvalls-symbolen draken står står i flera exemplar efter Storgatan och vi kunde inte motstå att göra som turisterna och fota oss med de charmiga figurerna.  


Kanonväder ute så restaurang Oscar´s veranda kändes som ett självklart tillhåll under den fortsatta kvällen. Väl på plats fick vi mer sällskap och ämnena som avhandlades var i stort samma som Carrie och hennes väninnor brukar ta upp i serien. Det blev många glada skratt innan det var dags att bryta upp. 
  

.....fast enligt födelsedagsbarnets önskan så avslutade vi med något riktigt onyttigt - men ruskigt gott!

Tack alla goa tjejer för en supertrevlig kväll, det måste vi göra om någon fler gång!
  

Aj aj aj!

Publicerad 2010-05-23 17:23:58 i Allmänt

Plötsligt kom sommarvärmen och man insåg att det skulle bli dags att börja exponera benen igen. Vita som lakan och håriga, hur kul är det då att gå barbent? Tur att det finns åtgärder:
 
"Vill man vara fin får man lida pin" - aj aj!

Såja, nu är de vita som lakan och prickiga istället. Lite brun-utan-sol-spray kanske.....

Tuff vecka

Publicerad 2010-05-22 00:28:23 i Allmänt

Som ni märkt har jag inte varit så flitig bloggare den här veckan. Har helt enkelt inte hunnit med det. Vi har mycket att göra på jobbet och det är minst lika mycket hemma när man kommer hem. Ibland önskar jag att man hade möjlighet att jobba deltid för att ha lite mer tid för hem och barn, men samtidigt behövs inkomsten. Det är bara så tråkigt att komma hem runt halv sex, äta middag och sen ska Ines sova vid sju - vi hinner knappt ses. Inte jag och Nils heller för den delen. Nu i helgen jobbar han 12-timmars nattskift och då ses vi bara över middagen i princip.  

Nu har han till råga på allt hittat på att han ska åka till sin kusin i Trosa hela nästa helg så jag ska erkänna att jag inte jublade precis. Vi har hur mycket som helst som skulle behöva göras här hemma innan sommaren är här och han har själv sagt att han måste jobba intensivt med båten för att hinna måla den i år. Jag skulle mycket hellre se att vi kunde åka på en liten tripp tillsammans längre fram. Får se om han tar sitt förnuft till fånga och stannar hemma.    

Nu är det i alla fall helgledigt och det känns härligt. Ska passa på och hitta på något kul med lill-skruttan i morgon när Nils ändå ska sova efter nattskiftet. Fyndade en Bobby car med släp för 100 spänn på Fyndlagret så vi kanske ska köra lite bil. 

Apropå köra bil; Nu har Andréa börjat övningsköra med mig. Vi tränade start och stopp på den stora Gärdeparkeringen och det gick faktiskt hyfsat bra. Några skutt, rivstarter och motorstopp så klart, men snart sitter det där. Kul hade vi i alla fall. Jag var ju gravid med Ines när Pontus övningskörde så då blev det mer andra som åkte med, nu passar det bättre att jag är "co-driver" den här gången. Lite svårt är det allt att lära ut sånt som man inte tänker på numera när man kör bil, det är mycket som känns självklart när man har rutin bakom ratten.
       

Festinbjudningar

Publicerad 2010-05-19 23:34:58 i Allmänt

Oj vad kul, det har droppat in flera inbjudningar till fester den senaste tiden. 2-års kalas hos söta Tilly på söndag, sommarfest med kontorsfixarna (tema barnkalas där också..!?), fest med Life-gänget, party med Mac & Mulle-föräldrarna och dessutom har jag några kompisar som fyller år inom en väldigt snar framtid så då finns det ju ytterligare anledning att fira, he he. En riktigt festfylld försommar med andra ord.  
 

Bedtime

Publicerad 2010-05-17 22:35:21 i Allmänt

I kväll ställde vi i ordning Ines nya säng och det var en mycket stolt liten tjej som genast klättrade upp och myste till sig.

Mammas lill-hjärta! Love Y! 

Som befarat så blev det en hel del spring upp och ner i sängen, men till slut slappnade hon av och somnade. Nu återstår att se hur det går i natt om hon vaknar. Gissar att vi kan få ett och annat besök i vårt sovrum. Hoppas bara att hon inte ställer sig upp som hon brukar i spjälsängen och ramlar i golvet. Tror jag ska lägga ett par kuddar nedanför i förebyggande syfte.   

Sista konfirmationsdagen

Publicerad 2010-05-17 22:20:52 i Allmänt

Först högmässan med nattvard för alla konfirmander sedan samling i båthamnens klubbhus för firande. Kapten Hammar (Nils pappa) på hemmaplan. Snart ska snipan Carina i sjön och vi ser fram emot några härliga turer i sommar. 
 
Fridas mamma Helene hade ordnat fantastiska smörgåstårtor.  

Vi var ca 25 personer samlade för att fira konfirmanden Frida.

Jätteroligt att ha Pontus hemma över helgen.

Ines tyckte det var spännande att hjälpa storasyrran med presentöppningen.

Vi var många som hjälptes åt med avdukningen så hela tillställningen gick väldigt smidigt måste jag säga.

Frida fick jättefina presenter, bl a delar ur Kosta Bodas serie "Mine" och smycken från Thomas Saabo.
 

Frida´s konfirmation

Publicerad 2010-05-16 00:48:16 i Allmänt

Kl 11 idag satt vi bänkade i GA kyrkan för att se Frida konfirmera sig. Ines tyckte det var jättespännande och spanade ivrigt efter sin storasyster i en av de vita kåporna.


Tålamodet räckte nästan ända till slutversen, men då fick vi ta till alla tillgängliga knep för att hålla lilla fröken sansad i bänkarna. Hon bollades från famn till famn. Frida läste sin vers jättefint och såg nöjd ut när vi samlades utanför kyrkan efteråt.  



Nu är det högmässa med nattvard kvar innan konfirmationen anses helt klar så den ska vi gå på i morgon och då blir det även smörgåstårta och fika efteråt i båthamnens klubbstuga. Nils har bakat bullar och kakor halva kvällen så nu doftar det ljuvligt här hemma. "Bra karl reder sig själv" är mottot så därför fick jag knappt tillträde till köket förrän det var dags för provsmakning. Toppbetyg mannen!    
 

Grattis Ella!

Publicerad 2010-05-16 00:12:13 i Allmänt

12 år och på väg mot tonåren, hu vad fort det går. Ella som länge varit minstingen i gänget, nu är hon en gänglig storasyster som fixar sin egen tårta.


Grattis älskade busunge, min söta Ella-Bella!


Egon 5 år...eller?

Publicerad 2010-05-15 23:47:25 i Allmänt

Hm, snacka om dålig koll. Fyller våran voffsing 5 eller 6 år...? Hur som helst så fyllde vår söta lurvtuss år i fredags så vi firade honom med ett smarrigt ben. Grattis Egon! (Ska kolla i hans papper en annan dag, men Ella är störtsäker att han blev 6 år gammal så vi litar på det så länge även om han fortfarande ser ut och beter sig som en valp)  

Fredag

Publicerad 2010-05-15 00:34:09 i Allmänt

I går var vi hos några vänner och surrade över lite vin, jättetrevligt. Till kaffet fick Nils en liten whiskey och i ett obevakat ögonblick så greppade Ines blixtsnabbt det lilla glaset och tog sig en klunk! Det såg inte ut att smaka så vidare gott av minen att döma men om det var det som gjorde att hon höll låda hela kvällen och inte slocknade förrän vid midnatt låter vi vara osagt. Hon hade i alla fall jätteroligt och verkar inte ens bakis idag så jag tror inte vi behöver oroa oss över klunken. 

Trist väder ute så vi tog det bara lugnt fram till eftermiddagen då vi åkte till stan och köpte olja till altanen. Hade tänkt fixa uppfräschningen idag när vi båda var lediga, men det blev ju inte så lämpligt när det regnade och var allmänt fuktigt i luften. Nu har vi i alla fall allt som krävs hemma så det är bara att köra igång när det blir torrt.  

Min tanke är att vi ska sätta upp lite insynsskydd också, men jag får väl se hur långt Nils är med på noterna. Får jag som jag vill så blir det ett klart lyft både estetiskt och trivselmässigt, hoppas han känner detsamma.  

Fick en trevlig överraskning på kvällen; grannarna med vänner tittade över på Buzz-turnering. Blev torsk för mig och Nils, men det bjuder vi på.....för den här gången :)



Peddo på FB

Publicerad 2010-05-14 19:23:52 i Allmänt

Kollade in Ellas f d idrottslärare på Facebook för att få ett ansikte på idioten som pratat sex med småtjejerna. "Vanlig" kille egentligen, men han blev en riktig fuling i mina ögon bara p g a det han gjort. Han har flickvän, familj, grannar, nästan 100 fb-vänner och jag tycker synd om de som finns i hans närhet men som inte har en aning om vad han går i för tankar. Vet hans flickvän om varför han fick sparken tro? Är han med i något nätverk för pedofiler? Är i så fall några av hans facebook-vänner också "såna"...? Hur kan man skydda sina barn mot dessa till synes helt "vanliga män"? 

Det man kan göra är att aldrig tvinga sitt lilla barn att ge någon en kram eller puss om de inte vill, inte ens om det är farmor eller farfar som vill ha en hej då-kram innan de ska gå. Lär barnet att han/hon har rätt att säga nej och bestämmer själv över sin kropp. När barnet blir äldre så lär dem att alltid fråga först om de får följa med någon som de inte känner. De ska inte berätta för mycket för främlingar, var de bor och så. De ska veta att det är ok att "skvallra" om något konstigt händer. Man kan berätta för dem att det är helt ok att sparka, skrika och slåss om någon försöker slita dem med sig - såna gånger FÅR man göra illa andra, men inte annars. Man kan också göra barn medvetna om att "fula gubbar" inte alltid är fula, man kan inte se på utseendet om någon är obehaglig.  

Det är en fin balansgång mellan att låta barnen vara sociala och öppna mot alla och samtidigt göra dem medvetna om farorna som finns i samhället. Jag tror att det är viktigt att inte skrämma FÖR mycket, det är ju trots allt en ganska liten risk att råka illa ut och då är det synd att gå omkring och vara rädd i onödan. Tack och lov så är dårarna ganska få.       

Snubbel

Publicerad 2010-05-11 23:40:28 i Allmänt

Idag på jobbet fick jag ett samtal från Ines dagisfröken och jag anade så klart direkt att det hänt något. "- Det är ingen fara, men..." började hon och det tycker jag var skönt för då vet man direkt att det är ganska lugnt. Ines hade snavat, fått fläskläpp och slagit ut en liten bit av ena framtanden men grät bara en liten stund så då bedömde vi båda två att det knappast kunde ha blivit någon större skada i munnen.

Mjölktänder är ju sköra så det kan ganska lätt gå flisor ur dem. Det hade varit värre om den blivit lös eller intryckt, då bör man ju kontakta både tandis och försäkringsbolag i fall det finns en risk att de permanenta tänderna skadats. 

Nils hämtade Ines och då var det hur bra som helst, frid och fröjd - men sedan när jag kom hem blev det genast stort tandagnissel igen då hon kastade sig om min hals och skulle försöka berätta vad som hänt. Aningen överdramatiskt, men samtidigt gulligt för hon plockade snyftande ut nappen och visade fläskläppen och tanden.
 Foto: L Svedin
- Vad tokigt att du snubblade, men nu är du väl glad igen? sa jag och då gick det genast över. Sen fick hon en mandarin som jag hade med mig och då blev hon ännu gladare. Det var då jag upptäckte att glasögonen också fått sig en törn, de var sneda, glaset hade nästan lossnat på ena sidan och båda glasen hade små repor....suck, jag har redan insett att vi kommer att bli välkända besökare på Synoptik. Hoppas de går lätt att fixa även den här gången.       

Tygskor

Publicerad 2010-05-11 22:48:38 i Allmänt

Jag stod på Scorett och spanade in alla varianter av tygskor och undrade om jag verkligen skulle vilja lägga 440-990:- på ett par som mest troligt skulle bli både smutsiga och slitna på nolltid. Visst är de rätt snygga, men man får ju egentligen inte mycket för pengarna (särskilt vad gäller de dyrare varianterna). Hittade ett par gråa jag gillade och trodde inte mina ögon när jag såg priset, 200:-! Då blev det så klart ingen tvekan längre, jag slog till direkt.  

Datastopp

Publicerad 2010-05-10 23:27:01 i Allmänt

När jag gick ur gymnasiet och började jobba så hade vi inga datorer (Ja, jag är jättegammal jag vet) men klarade oss fint med en elektrisk skrivmaskin och miniräknare. Kassaboken skrev vi för hand. Ganska snabbt fick jag dock en s k "stans", ett astungt stort bord i plåt med en liten skärm och ett tangentbord. På den kunde man registrera siffror men inte mycket mer.

Det krävdes 4 män för att bära ut stansen när jag fick min första dator, en klumpig historia men jag var eld och lågor för att man kunde göra så mycket på den. Skrivmaskinen blev plötsligt helt överflödig och jag kunde enkelt radera då jag skrev fel utan att använda tippex. Man pratade om att framtidens datorer då pappersamhället skulle försvinna helt. Pyttsan, visst kan dagens datorer oerhört mycket och är ovärderliga på jobbet, men inte sjutton har det blivit mindre papper för det. De går ju nämligen inte lita på till 100%, på ett ögonblick kan allt bara vara borta i cyberrymden och då måste vi ha allt printat på papper för säkerhets skull. 

I början av min jobbkarriär var det ingen som tyckte det var speciellt konstigt att datorn strejkade ibland, då körde man bara allt manuellt i stället och det funkade lika bra. Nu blir det mer eller mindre katastrof med ett datastopp, hela företag stannar och man förlorar massor av värdefull tid och pengar. Det var precis vad som hände oss idag, så när som på lite papperssortering och annat småpyssel kunde vi inte jobba alls förrän sista två timmarna av dagen, alla bara gick och suckade. Numera kräver man att datorerna bara ska funka, det är ett måste. Jag lider med de som jobbar på datasupport, det måste vara ett mardrömsyrke. Fast å andra sidan blir ju folk väldigt glada när deras bästa "arbetskompis" fungerar igen. 

I morgon har vi alltså nästan en hel dags jobb att ta igen så nu måste jag gå till sängs och vila ögonen ett tag, god natt allihop!  

Heminredning

Publicerad 2010-05-09 22:56:59 i Allmänt

Efter lång tid med taskig inspiration och idétorka så känner jag att det vore trevligt med lite förändring här hemma. Synd bara att man alltid måste förverkliga sina önskemål utifrån en starkt begränsad budget, det blir sällan precis som man vill då.

Det jag skulle vilja göra just nu är att sy nya överdrag till köksstolarna, plocka bort den plommonfärgade accentfärgen i vardagsrummet, sy nya fräscha soffkuddar, byta ut mattan till en ljusare och köpa ett runt, mindre soffbord för att ge lite bättre plats. Helst skulle jag vilja sy gardiner för att få lite mer ombonat och dölja våra slina fönster, men jag har inte riktigt bestämt om jag ska ta mig an det projektet också.

Det finns massor av andra områden här hemma som också borde göras något åt så det är supersvårt att prioritera och bestämma vad man helst vill förändra när man inte kan göra allt på en gång. Det börjar ju bli aktuellt att fixa en del utomhus också, en mysig och hemtrevlig altan känns angeläget inför sommaren. Jag har en inre bild på hur det ska se ut på ett ungefär. 

Idag blev det lite av en inspirationstrip när jag och Annika N gjorde Birsta, vi besökte Mio möbler, Ittala outlet, Boom och Ikea. Jag fick med mig två runda solcellslampor (a´la rislampa) som tydligen lyser av sig självt när det blir mörkt. 69:-/st på Ikea. Återstår att se om det fungerar, men de blir nog ett kul blickfång oavsett vilket. Jag köpte 2 vita, men de fanns även i rött och turkost.

På Boom hade de massor av verklighetstrogna och snygga konstväxter som jag blev sugen på, men avvaktar med köp tills jag vet exakt vad jag vill ha. Egentligen är äkta växter betydligt trevligare, men de är minst lika dyra och håller ju bara en enda säsong.

Direkt när jag kom hem så var det dags för inrednings-party hos Josefine, Living And Room hette företaget. Jättefina saker och faktiskt inte så ouppnåligt dyrt heller. Tänkte boka in ett eget party i början av juni så hör gärna av er om ni vill komma. Jag beställde ett 2-pack ljusbrickor i form av zinkhjärtan och 2-pack rosa lackljus i hög kvalitet att ha i dem, 119:- resp 159:-.
  
http://livingandroom.com/hem.aspx

    


     

Premiärgrillning

Publicerad 2010-05-09 21:35:30 i Allmänt

I går sken solen och då kunde vi inte motstå begäret att damma av grillen efter vinterförvaringen. Kilade över till grannarna och frågade om de ville haka på...och det ville de eftersom de gått i samma tankar.

Som vanligt hamnade killarna ute vid grillen (den formen av matlagning är liksom "grabbgöra" i de flesta familjer tror jag) medan jag och Josefine satt inne och surrade. Sen åt vi tills vi sprack och körde en Buzz Music quiz-runda. Ines och Elias lekte hela kvällen och var så söta ihop. Helt otroligt att de orkade hålla i gång ända till kl 23 - det måste vara rekord för Ines som vanligtvis somnar vid sju-åttatiden. 
 
Tusen tack för en trevlig kväll goa grannar och förlåt att jag spöade er i Buzz....not! ;)

Förresten....

Publicerad 2010-05-09 01:27:01 i Allmänt

Har du sett mina nya terminalbrillor? Kanske inte de perfekta drömbågarna, men bästa modellen bland lågprisvarianterna (och helt ok tycker jag nog med tanke på att jag inte har fast jobb och därför inte kunde få dem betalda via arbetsgivaren). Skönt att få avlasta ögonmusklerna i alla fall.

Konstrundan

Publicerad 2010-05-09 00:47:49 i Allmänt

Ines väckte mig tidigt men somnade om ett tag i vår säng. Nästa gång vaknade jag av en liten fot som sparkade mig på armen. Blev full i skratt för Ines låg på tvären i mitten av vår säng och Nils, som vanligtvis är halvt omöjlig att flytta då han sover, låg precis på kanten mycket nära att ramla ner. 

Kanonväder ute så redan vid frukosten bestämde vi oss för att det skulle premiärgrillas till kvällen, men först en tur till Essvik där några kreativa vänner höll konstrunda i sitt hem. Hela familjen Boholm-Wall är konstnärliga av sig, mamma Lotta är träbildhuggare, pappa Janne skådespelare och de tre döttrarna pysslar med lite av varje, bl a foto, teckningar, inredning och bakning dagen till ära. Vi fick titta på Lottas ateljé och se på flera av hennes och barnens alster i trädgården. Totempålarna hon har gjort till var och en av barnen var imponerande. 
  

Ines spelade boll med GIF-kaninen.

Vi fick också se Lotta "in action" och det är imponerande vad hon kan skapa med en motorsåg. Hon jobbar naturligtvis även med betydligt mindre och smidigare verktyg för att få till detaljerna.  

Måste också få visa en av de andra besökarnas minst sagt udda bil som Janne fick provsitta. Han skulle förresten bl a spela teater med Marika Lagerkrantz i sommar. 

Bilen var tillverkad någon gång på 60-talet och gjorde en maxfart på ca 80 km i timmen under gynnasamma förhållanden.

Balanscykel

Publicerad 2010-05-07 23:33:51 i Allmänt

Nu har man visst upptäckt att efter trehjulingen är det bästa alternativet en s k balanscykel. Barnen hittar tydligen balansen snabbare och får en lättare övergång när de ska lära sig cykla på riktigt. Med en sådan kan man helt skippa krånglet med stödhjul. Vill du kolla på några riktigt snygga modeller och läsa mer om varför dessa åkdon är så bra, kolla in här:

http://www.balanshoj.se/ 

Barnet bör vara ca 2,5 år och 90 cm lång när man köper en sån. Ines uppfyller snart de "kraven" men hon ligger lite efter balansmässigt p g a synfelet, så i sommar håller vi oss till 3-hjuling. Hittade ju en fin på Blocket som hon är jättestolt över.
 
Nästa år kan det nog däremot bli lämpligt med en sån här (eller liknande) till stumpan:

Män som snarkar

Publicerad 2010-05-07 19:58:57 i Allmänt

Nu har forskarna äntligen kommit på varför män som ligger på rygg
snarkar så! Det beror på att pungen trillar ned över rumphålet och
täpper till ventilationen.

Ha ha ha :))


(Undrar om "push up-kallingar" hjälper, se nedan)

Så liten

Publicerad 2010-05-06 22:29:13 i Allmänt

Man blir lika förundrad varje gång man ser en nyfödd liten människa, vad otroligt små de är!

Vi kunde ju naturligtvis inte lämna Åsa & Johan i fred speciellt länge med sin nyfödda. Fast vi frågade så klart först om de orkade med oss redan idag innan vi klampade in. Åhh vilken fantastiskt söt kille han är, lille Charlie, så bedårande! Ines blev alldeles till sig över bebisen och såg jättenöjd ut när hon fick hålla honom och kramas försiktigt. När han grät lite gungade hon honom så han somande om, undrar om det är en instinkt att göra så...? 

Med tanke på Andréas ömma blick så skulle det inte vara speciellt förvånande om jag blir mormor inom en 5-års period, hon är verkligen barnkär och har så varit sedan hon själv var liten. Lekte ofta med dockor från 1,5 års ålder, lill-mamma brukade vi kalla henne. Hoppas dock att hon väntar några år till i alla fall. 

Måste få visa er den här bebis-bilden som jag hittade av en slump på internet. Jag har nämligen jobbat med den här lille killens farfar och när han visade sitt nya barnbarn så fick vi oss ett gott skratt. Visst är han underbar: 
    
- Äta, sova, äta, sova...hur kul är det på en skala? Mer action please.... 

- Han måste vara "peddo" mamma!

Publicerad 2010-05-05 20:36:56 i Allmänt

I går ringde Ella mig på jobbet och berättade ivrigt något tämligen chockerande, nämligen att hennes idrottslärare sedan 2-3 veckor tillbaka bl a hade visat snuskiga bilder på mobilen, pratat om bögar och frågat en av flickorna om hon visste vad en "avsugning" är. - Han måste vara "peddo" mamma...så vi gick till fröken och berättade och nu är han avskedad! (Det märktes på rösten att hon var ganska skärrad av det som hänt)

Ja, han är definitivt pedofil! Vilken idiot, vilket sällsynt dåligt omdöme av en vuxen man i beroendeställning att göra något sådant mot 11-12-åriga småtjejer!!! Såna som han förstör så oerhört mycket, tryggheten rubbas för de drabbade barnen och de vettiga män som så väl behövs i skolan blir svåra att rekrytera p g a ett fåtal rötägg. Tragiskt!

Tack vare tjejernas rådiga agerande blev i alla fall mannen inte bara av med sitt jobb och fick en polisanmälan på sig, de har förmodligen även räddat flera andra barn från att utsättas för samma sak. Även om det han gjort kanske är tillräckligt för ett åtal så har han ju definitivt fått myndigheternas ögon på sig och förhoppningsvis får svårt att bli anställd på andra skolor.  

Ella och hennes kompisar är helt klart stora hjältar i dramat, jag är såå stolt över dem - Girlpower!
  

  

Grattis Åsa & Johan!

Publicerad 2010-05-04 22:10:42 i Allmänt

Äntligen kom han, den lille spjuvern som gav sin mamma obekväma förvärkar när vi var hemma hos oss på valborgsmässoafton. Jag fick ett mms på eftermiddagen och blev jätteglad för deras skull - vilken liten sötis! Hoppas verkligen jag får komma och nosa på underverket snart. Stort grattis till familjen Svedin!
   

Byte

Publicerad 2010-05-04 22:00:21 i Allmänt

Efter noggrann provning och mätning så insåg jag att ett par av Ines nya dojjor var på tok för stora. Hon skulle inte hinna växa i de vita skorna förrän möjligen till vintern och stövlarna förrän till nästa sommar, så jag bad snällt att få byta  trots att det var utförsäljning i butiken. Då blev det så här i stället:
 

Vincent barnskor

Publicerad 2010-05-03 21:22:05 i Allmänt

Känns lite deppigt att Vincent ska stänga butiken i Sundsvall för jag gillar verkligen deras barnskor. De har bra kvalitet och passform till skillnad från alla dåliga "plastdojjor" som säljs till lågpris. Det blir alltså till att handla på annan ort eller i webshopen efter det här. Fast just idag så "hamstrade" vi en hel kasse skor åt Ines på utförsäljnings-rean. Det blev lite chansning vad gäller storlekar men det är ju bara att sälja vidare om det inte funkar. Nu borde hon ha skor så hon klarar sig i nästan ett år hoppas jag.

  
Mokkasiner, grodstrumpor och en praktisk mätsticka kom också med hem.

Världens fulaste skor

Publicerad 2010-05-03 20:44:29 i Allmänt

Vad rör sig i huvudet på de som designat dessa? Jag låter bilderna tala för sig själva.





Sist men inte minst - ska man skratta eller gråta...?

Ooops

Publicerad 2010-05-02 22:32:56 i Allmänt

Ines har varit på ett strålande humör och skrattat sig genom dagen. De äldre syskonen och Andréa:s gulliga pojkvän har verkligen tagit sig an lilla damen och turats om att leka med henne så det var inte konstigt att hon har varit så nöjd och sprallig. Det var bara det att när hon plötsligt fick för sig att ge Frida en bamsekram så krockade de så att glasögonen fick sig en smäll och gick sönder. Tur att vi har ett par i reserv för nu måste dessa in på lagning...redan...suck. Hoppas förresten att mina glasögon kommer nu i veckan.  

Saker man hatar att shoppa

Publicerad 2010-05-02 15:22:10 i Allmänt

Jag ska inte sticka under stol med att jag gillar att shoppa, fast det finns vissa saker som man tvärtom gruvar sig över att köpa. Här kommer de listade, med det värsta först:

1. BIKINI - ve och fasa, när man står där blek och halvnäck och funderar om man inte ska lägga pengarna på en fin badrock i stället....eller en burka swimsuite som den här tjejen har:
 
2. JEANS - expediten börjar få något ansträngt i blicken när man begär in par nummer 20 i provhytten för att de andra har varit för små/stora/vida/smala/hårda/mjuka/låga/höga/mörka/ljusa...och inte gett den där perfekta "jeansrumpan" man vill ha. "De ska sitta tight för de går ut sig" predikar expediten, medan man står där med en oklädsam valk ovanför kanten, kippar efter andan och undrar om den som lever får se.
  
3. BH - Jag vill inte stå där med en främmande person i ett trångt utrymme som fixar och trixar med mina tuttar. Varför är alla snygga bh:ar så osköna och varför gör de inte reglerbara kupor? När sjutton ska man använda den där läckra spetsbehån för 650:- som gör fula knölar under alla toppar? Jag vill ha push up fram, men inte bak - går det? 
 
4. SMINK/HUDVÅRD - Hur fasiken ska man hitta rätt i den djungeln?! Säkert minst 150 mascaror som utlovar "false lash-effekt" och 200 cremer som trollar bort rynkor, vilken funkar på mig tro...? Svindyrt dessutom. Foundation är värst, särskilt nu då man ska börja sola och inte har en aning om vilken nyans man ska välja. 
 
Rent allmänt har jag svårt att lita på expeditens råd också för de vill ju trots allt sälja och då är det lätt att det låter mycket bättre än vad det är när man frågar vad de tycker.

Nä usch, måtte jag fortfarande kunna ha fjolårets bikini för annars börjar det bli dags för vånda nummer ett.....   

Ny cykel

Publicerad 2010-05-02 14:19:29 i Allmänt

I går åkte vi till Birsta för att hämta en cykel jag reserverat genom reklambladet vi fått från Team Sportia, en Sjösala Amanda s k "mormorsmodell". Jag blev lite besviken då den bara fanns i svart för jag är så himla trött på den färgen rent allmänt och all smuts syns ju så väl, men det här var den sista så jag hade inget val. 3995:- var ett bra pris i alla fall.    

Jag ska provcykla lite mer hemma innan jag bestämmer mig för att behålla den, för drömcykeln är egentligen en Cresent Maria eller Lena, vit eller champagne-färgad. Kolla vilken underbar bike! 

Den är betydligt dyrare än Sjösala-cykeln om man ska köpa en ny, men jag tänkte i så fall jaga en på Blocket som är mer eller mindre nyskick och då blir det i stort samma pengar som Amanda´n. Cresent är ju ett rejält och pålitligt märke som håller i längden medan Sjösala är lite mer av en budget-variant även om de säkert slår Biltema´s lågpriscyklar i alla fall. En sån variant hade jag tidigare och den blev ganska fort risig och kändes vinglig att cykla på, tyckte jag. Fördelen var att man slapp vara rädd om den. Nu vill jag har en stabil modell som håller i minst 10 år framåt.

Valborgsmässoafton

Publicerad 2010-05-02 13:44:47 i Allmänt

Först hade vi ingenting inplanerat, men chansade och bjöd med kort varsel in några vänner. Det slutade med att det blev fullt runt matbordet - jättekul! Det är underbart när folk kan vara spontana och haka på utan några större tveksamheter. Mari och Magnus har vi inte träffat på länge och Åsa och Johan som ska föda barn vilken dag som helst, kom trots förvärkar och allt. De hade skojjiga presenter med sig också, bl a den här som verkligen "är jag":

Tusen tack!

Alla vi grannar runt omkring hade samlat ihop till en liten majbrasa bara 40-50 m från oss och även i år hade vi sån tur att vinden förde röken åt andra hållet. Ines och alla barnen tyckte brasan var jättespännande.

  
Det blev en jättetrevlig valborgsmässoafton med allt man kan önska; brasa, god mat, glada ungar och goa vänner. Nu är det maj månad och sommaren borde inte vara långt borta....inte heller bebisen i Åsas mage - kom ut nu din lille rackare!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela