gikas

Konstrundan

Publicerad 2010-05-09 00:47:49 i Allmänt

Ines väckte mig tidigt men somnade om ett tag i vår säng. Nästa gång vaknade jag av en liten fot som sparkade mig på armen. Blev full i skratt för Ines låg på tvären i mitten av vår säng och Nils, som vanligtvis är halvt omöjlig att flytta då han sover, låg precis på kanten mycket nära att ramla ner. 

Kanonväder ute så redan vid frukosten bestämde vi oss för att det skulle premiärgrillas till kvällen, men först en tur till Essvik där några kreativa vänner höll konstrunda i sitt hem. Hela familjen Boholm-Wall är konstnärliga av sig, mamma Lotta är träbildhuggare, pappa Janne skådespelare och de tre döttrarna pysslar med lite av varje, bl a foto, teckningar, inredning och bakning dagen till ära. Vi fick titta på Lottas ateljé och se på flera av hennes och barnens alster i trädgården. Totempålarna hon har gjort till var och en av barnen var imponerande. 
  

Ines spelade boll med GIF-kaninen.

Vi fick också se Lotta "in action" och det är imponerande vad hon kan skapa med en motorsåg. Hon jobbar naturligtvis även med betydligt mindre och smidigare verktyg för att få till detaljerna.  

Måste också få visa en av de andra besökarnas minst sagt udda bil som Janne fick provsitta. Han skulle förresten bl a spela teater med Marika Lagerkrantz i sommar. 

Bilen var tillverkad någon gång på 60-talet och gjorde en maxfart på ca 80 km i timmen under gynnasamma förhållanden.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela