gikas

Avtackning

Publicerad 2010-09-30 23:42:09 i Allmänt

Idag kom Linda från Kontorsfixarna med ett stort paket och fikabröd. Paket var till mig för min "långa" och trogna tjänst på 6 månader och innehöll en tjusig stormlykta som funkar både inne och ute. Jag har precis en vecka kvar som konsult åt Kontorsfixarna, men sedan övergår jag till att bli anställd av Life i x antal månader, dock minst 5 månader till. Med tanke på att det bara är ett vikariat så måste jag ju ändå börja hålla ögonen öppna för andra möjligheter om det inte blir någon fortsättning. 

Goda nyheter!

Publicerad 2010-09-29 22:23:44 i Allmänt

Nu är det helt klart att jag får fortsatt anställning på Life, ett gravvikariat som åtminstone sträcker sig t om februari. Det är ju inget man kan slå sig till ro med för den tiden går ju snabbt, men tills vidare känns det ju bra i alla fall. 

Jag blir alltså Life:are lagom till företagets kick off och det var inte direkt fy skam eftersom den ska gå av stapeln på ön Kos under fyra dagar! Yipeee, jag får åka med!!!! Det blir definitivt en händelse att återkomma till om ett par veckor. Vi åker ju faktiskt snart....  

Ines storshoppar

Publicerad 2010-09-29 21:59:29 i Allmänt

Vi hade en riktigt trevlig dag i Birsta City i helgen, jag och Ines. Vi provade en massa kul kläder och grejjer. Den här fina hatten hittade Ines alldeles själv, tyvärr var det lite i största laget.  

Fast de här passade däremot alldeles utmärkt till skruttan, ridleggings från H&M och tuffa kängor från Din sko:

Hello Kitty har trots gediget motstånd från mamman lyckats smyga sig in hos oss, men i den här formen var de faktiskt riktigt gulliga och Ines älskar sina nya mysiga strumpor från H&M.

Hittade också en jacka till lill-gumman som hon kan ha vid de tillfällen när man inte behöver så mycket ytterkläder eller en hel overall.

  
....och världens coolaste leggings i ett tyg som ser ut som denim men som i själva verket är hur mjuka som helst, Kappa-Ahl. 
 
Själv testade jag de nya Levis jeansen Curve ID (syns i bakgrunden) och kom fram till att Demi Curve blir nog bästa passformen till mig, men de fanns inte inne just nu. Dessutom har jag bestämt att jag ska ner ett par kilo till målvikten innan belöningen blir ett par snygga jeans.  

Apropå storshopping så vore det ju inte helt fel om man kunde säga att det här är min nya bil:

WOW!


Tratten

Publicerad 2010-09-26 12:09:56 i Allmänt


Stackars Egon! Han har fått inflammation i analsäckarna och slickar sig hela tiden i rumpan. Han har fått en tid hos veterinären på tisdag för det verkar inte gå över av sig självt. Vi misstänker att allt älgkött han fått mumsa i sig på sistone har rubbat tarmfloran och orsakat problemen eftersom han inte är van att äta så mycket annat än torrfoder. Vi får skylla oss själva helt enkelt och vackert punga ut med en slant till "vetten". Det är tydligen mer irritation än smärta så vi fick rådet att sätta på honom tratt för att han ska låta bli att slicka sig där bak tills vi får det åtgärdat på tisdag. Han tittar förebrående på mig känns det som - förlåt lilla gubben!

Firmafest

Publicerad 2010-09-25 22:30:37 i Allmänt

I går var stämningen hög på jobbet inför kvällens firmafest hos en f d anställd som bor i Stöde. Som grädde på moset hade vi ett extrainsatt möte där chefen kom med riktigt goda nyheter. Hela Life ska åka till Kos på kick off!!! Det är bara ett krux - jag är inte anställd på Life än och om/när jag blir det så handlar det om ett vikariat vilket gör att det är osäkert om jag kommer med. Ska få besked i början av veckan.

Börja ändå känna mig som en i gänget och här sitter vi på tåget mot Stöde och myser med lite vin.

Bettan hade ett stort, underbart hus med flera charmiga, äldre byggnader på gården, bl a en tvättäkta bagarstuga. Där inne bjöds vi på välkomstdrink och hemmagjorda pizzabitar direkt från bakugnen. 
    

Efter det fortsatte festen inne i huvudbyggnaden där det stod framdukat en fantastisk italiensk buffe´.



Efter maten tog jag initiativet att söka upp gamla och nya hits på Spotify vilket drog igång både allsång och dansmoves.



Här har klockan passerat 23 och vi är på väg in mot stan där några av oss ville partaja vidare ett par timmar på krogen.

Tyvärr är ju den här stan så åldersfixerad med sina "20+ 30+ 40+ och nu t om 50+ kvällar" så där splittrades gänget. Jag och tre till med åldern inne hamnade på Stadshuset där det som vanligt var mycket folk och hög stämning. Hade verkligen jättekul!

Håll tummarna nu för att jag får hänga med till Kos om ett par veckor.....

Nytt smink m.m

Publicerad 2010-09-23 23:07:34 i Allmänt

Efter tips från min dotter att det var 50% rabatt på all make up på Cubus så vi skyndade oss dit efter jobbet. Jag passade på och förnya min sminklåda vilket jag kanske borde göra lite oftare. Det sägs ju att produkterna har begränsad hållbarhetstid men det brukar jag inte bry mig så mycket om så länge de tycks funka och inte luktar illa. Mascara är egentligen det enda jag byter regelbundet, men visst känns lite kul med något nytt ibland.  

Eftersom Cubus ska byta lokal så reade de även ut en del av barn- och herrkläderna till 75% rabatt. Jag hittade en hel del fint till Ella som dock redan ligger i garderoben så jag kan bara visa det som Ines fick (ursäkta dålig bildkvalitet):
 
Ljusrosa täckisar 99:-, Mjuka bomulls-byxor i cerise och brunt 37:-/st och två vita långärmströjor för 17.-/st.
Till Nils fyndade jag en ribbstickad, grå tjocktröja 75:- med passande halsduk 25:- och en svart långärmad tröja 37:-.

Lite nytt smink passar bra eftersom vi ska ha firmafest i morgon så man vill snygga till sig lite extra. Nu ska jag göra en djupdykning i garderoben och se vad jag ska ta med mig i morgon. Vi ska åka tåg till en f d kollega i Stöde direkt efter jobbet men det känns ju inte så kul att klä upp sig redan på morgonen så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Eventuellt blir det Stadhuset när vi kommer tillbaka till stan vid midnatt och då vill man ju inte vara alltför tråkigt klädd. Jag ska ta bussen in till stan i morgon bitti så det blir en ny upplevelse.  

Lockande mässor

Publicerad 2010-09-21 22:50:26 i Allmänt

Idag skulle jag har börjat på min nya arbetsuppgift, men tack vare två andra sjuka och en massa datatrubbel så gick det inte alls som det var tänkt. Min dator gav till slut upp helt och fick skickas till it-supporten i Stockholm. Nu har jag en provisorisk lösning och hoppas att det funkar som det ska i morgon. Snacka om att man är körd när datorn vägrar samarbeta! 

Nu till något roligare - Jag har börjat återfå lite inredningssug igen och vad passar då bättre än att åka på den stora mässan Hem 2010 som går av stapeln på Stockholmsmässan mellan 7-10 oktober. Det var några år sedan jag senast var där så jag tycker det är dags igen. Vill du veta mer? Kolla här: http://www.hemmassan.se/common/category.aspx?id=2654 

Som grädde på moset så är det tre andra mässor som man kan gå på samtidigt, bl a Underbara Barn som jag också har velat besöka länge. Hoppas det kan bli av nu den här gången.  

Söndag

Publicerad 2010-09-19 23:27:38 i Allmänt

Ska lägga till en ny arbetsuppgift på jobbet i morgon så det ska bli spännande att se vad det kommer att innebära. Dessutom kommer säkert stämningen att vara ganska hög eftersom vi ska ha firmafest på fredag. Enligt tjejerna så finns det visst vissa fördomar mot ekonomer att de ska vara tråkiga, men eftersom de hävdar att det är precis tvärtom så ska det bli kul att se hur pass galna de är. Ska bli en intressant vecka.  

I dag har jag såklart varit och röstat, men för övrigt har jag inte gjort speciellt mycket nytta. Möjligen att jag har röjt undan en promille av allt stök här hemma. Drömmer om en rejäl storstädning av HELA huset, men då tänker jag inte göra det ensam. Väntar nog hem både Nils och Andréa innan jag sätter igång med något sådant. Vi behöver säkert en hel släpvagn till allt skräp om vi ska få någon ordning här. 

Just nu kollar jag på valvakan men snart gå och lägga mig. Känner mig dock lite orolig för hunden som verkar ha ont i magen. Får väl ta på mig skulden för det eftersom jag gav honom en ganska rejäl portion älgkött tidigare i dag. Får alltså skylla mig själv om han kommer att väcka mig mitt i natten och vill gå ut. 

 

Rolling stones

Publicerad 2010-09-19 12:18:08 i Allmänt

Kolla in rock-bruden som åkte och hälsade på Andréa:s expojkvän Alex och hans mamma Magda igår.

Skinnjacka Gangstar, tröja Name It, Jeans Nova star, skor Vincent, kanin Krabat.

Ines är ju inte direkt känd för att vara blyg, men att få träffa Alex igen blev visst så överväldigande att hon satt och gömde ansiktet en lång stund när vi kom dit. Hon åt t o m sin bulle gömd i mitt knä, inte alls likt henne. Däremot kunde hon inte låta bli att kika på Alex och ge honom breda flin mellan fingrarna. Han å sin sida verkade överraskad över hur mycket hon hade vuxit och att hon faktiskt kunde säga hans namn riktigt och inte "Arsle" som hon sa när hon var mindre.     

Virkade bakelser

Publicerad 2010-09-19 11:50:12 i Allmänt

Kolla in dessa ljuvliga små "bakverk" av en bekant till mig som heter Pernilla Johansson som även kan virka (eller sticka?) små bebis-converse. Hoppas verkligen få se en bild på dessa när de är klara.

Pernilla är inte bara duktig på att virka och sticka, utan pysslar också med smycken och scrapbocking och vackra kort. Sånt skulle jag egentligen också vilja göra men jag har liksom ingen plats att hålla till på här hemma. När jag var yngre pysslade jag jättemycket så det vore faktiskt kul att få lite utlopp för kreativiteten igen. 

Bishop Arms

Publicerad 2010-09-19 01:55:40 i Allmänt

Lite piggare i kväll än vad jag var igår (när jag blev sittades i soffan och åt tills jag sprack) så nu stämde jag träff med tjejerna på stan för en sittning på puben Bishops Arms. Både Annika och Magda var på ett strålande humör.
  
På vägen dit fick jag en sosse-ros på stan och den gjorde sig riktigt fin i en flaska tjeckiskt öl tyckte jag.  

Så småningom fick vi mer sällskap. Åke kramade om sin före detta svägerska och bjöd sedan på goda drinkar.


Jessica, Annika, Magda, jag och Vanja.

Tack för en jättetrevlig kväll allihop!

Nya plagg i garderoben

Publicerad 2010-09-18 00:26:12 i Allmänt

Här kommer bilder på kjolen i svart skinnimitation som jag sprang på i går på Vero Moda, 299:-
 

Den går upp ganska högt i midjan så jag tror att det blir finast med en blus eller skjorta under till fest. Gillar verkligen modellen för den håller in och formar riktigt bra och det utan att upplevas för kort i längden. Vill man ha den på jobbet så blir det med lite grövre strumpor och en stickad tröja. Den är betydligt svartare och mer lik äkta skinn i verkligheten än på bilderna.

Köpte också en lång mysskjorta (Lindex 199:-) och ett bälte (Vero Moda 129:-) som jag trivdes i på jobbet idag. 
   
Har fått vidga mina vyer vad gäller färger nu när jag är brunett. Plötsligt är det fint med bruna toner och jag kan t o m komma undan med beigea och ljusa plagg och utan att blekna totalt. Kul!

I kväll hade jag en liten tanke om att kanske komma mig ut på krogen några timmar, men för första gången i mitt liv som partyprinsessa så orkade jag bara inte. Va, snacka om solklar tantvarning! Nu sitter jag här i soffan helt svullen efter en massa chips och godis (dessutom pizza till middag) och känner mig gammal och slut. Hoppas det går över efter en god natts sömn. Kan man sova bort alla de onyttiga kalorierna också eller måste jag kanske ut och röra på mig i morgon...?

Snart helg

Publicerad 2010-09-16 22:45:22 i Allmänt

Snart helg och då åker älgjägaren till Jämtland samtidigt som Ella kommer hit. Förut kom ju alla barnen hit varannan vecka så vi blev många men nu är det bara Ella som växlar boende på det viset. De större tjejerna kommer och går som de vill numera. Frida är mest hos sin mamma i stan och Andréa är ungefär lika mycket här som hos sin pojkvän, bara enstaka dagar hos sin pappa. Fast de är ju snart vuxna och då tycker jag det är helt ok att de väljer själva var de vill sova. 

Hur som helst så ser jag fram emot helgen, det har varit en intensiv vecka så jag längtar efter ledigheten. Var och köpte en present till en jobbarkompis i kväll och då sprang jag på en ursnygg, figursmickrande kjol och en skön skjorta som jag tänkte visa bilder på i morgon. Nu har jag och Nils kollat lite på debatten, men ögonen åker nästa igen så det är nog dags att packa ihop och krypa i säng nu. Sov gott så hörs vi mer i morgon. 

PS. Jag hör till en av de oklara väljarna som bestämmer sig i sista minuten, men det är i alla fall klart att min röst hamnar på alliansens sida. Ska bara läsa på lite mer i vissa sakfrågor innan jag känner mig redo att rösta på söndag.   

"Hjälp, vad har jag gjort!"

Publicerad 2010-09-14 22:38:56 i Allmänt

Jobbade över ett tag idag eftersom jag kom så sent i morse när dagis öppnade först 8.30. Skulle göra ett moment som jag gjort hundratals gånger tidigare, ändra momsen på en artikel och av någon märklig anledning så lyckades jag ändra själva kodnamnet "MOMS12" till siffran 3. I det läget kommer säkerhetsfrågan "Vill du ändra namnet?" JA NEJ.

Trycker man NEJ där så händer ingenting, men återigen fick mina fingrar spel och lyckades svara "JA" (bara för att jag skulle vara lite snabb). Det ska fortfarande inte kunna bli något eftersom jag saknar behörighet att ändra, men nog hände det något alltid. Hela rutan blev grå och timglaset började jobba för fullt - PANIK!!! STOPP!!! NEEEJ!!! Jag försökte allt; ESC, Aktivitetshanteraren, Krysset...loggade t o m ut fram och tillbaka och bad till högre makt att allt skulle vara normalt när jag gick in igen. Det var det inte, den bara fortsatte jobba. Det kom upp en ruta som visade att datorn började gå igenom register och hela bilden flippade i oroväckande fart. Jag såg framför mig vilket kaos det skulle bli i hela koncernen, totalt felande siffror överallt och alla skulle bli som galna. Tutade bara upptaget på IT-supporten.

Lika bra att vinka adjö till en fortsatt karriär inom Life och kanske t o m fly ut genom fönstret....

Till sist ringde IT upp och hjälpte mig att få stopp på eländet och som tur var så visade det sig att ingen skada var skedd, momsen var forfarande 12% och allt såg normalt ut - PHU, jag och alla andra kunde andas ut. Det enda som fick lite extra-jobb p g a min tabbe var faktiskt IT eftersom detta inte borde ha kunnat hända. Sorry! 
  

 

Tjuvstartat...

Publicerad 2010-09-14 21:57:25 i Allmänt

...med julklappsinköpen, men säger inte till vem/vilka. Bara att det är något jag blev väldigt nöjd över att "springa på" även om det är liiite väl tidigt att ens tänka på julen redan nu. 
 

Hygienprodukter

Publicerad 2010-09-14 08:16:02 i Allmänt

Hur många olika produkter har man egentligen? Jag tog en titt på badkarskanten i morse och kollade in utbudet.

Det är produkter för ansikte, kropp, rakning, smink, nagelvård, solskydd, fotvård och hårstyling. Badkarskanten räcker inte till så vi har ett högskåp fullt också. Eftersom vi är så många i familjen (inte minst tjejer) så finns det ofta flera sorter av samma typ av produkt bara för att passa olika hud- och hårtyp. Suck, undrar hur många giftiga kemikalier vi egentligen har i vårat badrum? Undrar hur mycket av detta vi behöver, undrar vilka som faktiskt fyller sin funktion? Tittar man i stället med tandborstarna så kan man tro att vi är 10 pers i familjen, undrar vem som äger allihop? En utrensning bland allt detta kanske vore på sin plats. 

Inte varje dag förresten som man har tid att sitta och skriva ett blogginlägg på morgonen. Anledningen är att jag gjorde bort mig en aning då jag totalt hade glömt att dagis öppnar senare idag p g a personalens planeringstid. Klantigt! Det var bara att vända hemåt igen och tacka sin lyckliga stjärna för att vi har flextid på jobbet. Samtidigt var det riktigt mysigt att få sätta sig i lugn och ro med en kopp te och min älskade lilla unge - vilken bonus!  

    

Äntligen hemma

Publicerad 2010-09-13 22:51:14 i Allmänt

I går kväll kom den efterlängtade jägaren hem och det blev stort kramkalas. Ines har verkligen saknat sin pappa. Varje dag när hon fick prata med honom i telefon började hon med att säga; - Pappa, kom HIIIT! Tur att hon inte grät när hon sa det utan var glad som vanligt för annars hade det nog inte varit lätt för honom att vara kvar hela veckan i Jämtland. Nu är lilla pappa-grisen nöjd...och inte bara hon, sambon är också glad att ha honom hemma igen. 

Sju skjutna älgar och med det en hel del kött att ta reda på. Nils hade 55 kg med sig i bilen så i kväll har vi ägnat några timmar till att stycka, mala och paketera för frysen. Nu har vi mycket god mat att se fram emot.  



 

Skräddade jeans

Publicerad 2010-09-11 15:49:46 i Allmänt

Läste en artikel om Levis som äntligen verkar ha tagit till sig att kvinnor har olika former och inte bara olika storlek. De har skapat Curve ID, tre jeansmodeller som tar hänsyn till lår, rumpa och höfter. Man kan säga att de är skräddarsydda för tjejer. De finns i 11 olika tvättar och tre bensnitt; skinny, straight eller bootcut. Tydligen är bootcut på frammarch igen sägs det. Jag blev helt klart intresserad och ska så snart som möjligt ge mig iväg och prova ett par. 
  
http://elle.se/tavlingar-3/tavlingar/testa-nya-levis-jeansen-och-ta-med-dem-hem.aspx
Här kan du läsa mer och tävla om ett eget par Levis Curve Id. 

I går var jag in på den lilla butiken "Tre små busfrön" i Njurundabommen och där köpte jag världens goaste jacka till Ines. Hon behöver den egentligen inte, men när hon fick syn på denna och gick fram och kramade den så kunde jag inte låta bli. Det blev en pyjamas, strumpor och ett par dagismockasiner som fick följa med hem också. 
 
Skulle faktiskt gärna vilja ha en sån här gosig, lurvig jacka själv att krypa in i nu när höstkylan kommer smygandes. Gneis har en snygg modell som jag kanske ska slå till på. www.gneis.se

  

Härlig entusiasm

Publicerad 2010-09-11 15:06:58 i Allmänt

- JAA, leka lera! - JAA, titta på hästarna! - JAA, hoppa studsmatta! Det är underbart att se barns iver över enkla saker här i livet. Synd att det inte håller i sig upp till vuxen ålder. Tänk vad härligt det vore om vi också kunde komma med små glädjetjut och hoppa jämfota för de små händelserna. Barn utstrålar verkligen lycka och entusiasm och sånt smittar ju av sig - man blir helt enkelt glad bara av att se dem. 

Ett exempel är i morse när jag först suckade tungt över att bli väckt ganska tidigt, men när jag slog upp ögonen och tittade rakt in i ett brett leeende och kände en liten hand mot min kan man inte låta bli att le tillbaka. Ines brann av iver att få börja dagen och göra något roligt, medan min hjärna genast började rada alla tråkiga "måsten" vilket gjorde mig ännu mer ovillig att kliva upp. Som tur var kunde hon lägga lite av sin energi på sin nyfunna favoritleksak - hänglåset - så jag kunde slumra en liten stund till.
 
Öppna, stänga, öppna, stänga...hon höll på hur länge som helst och hänglåset hängde ( ! ) med överallt. 

Sedan fick vi besök av Annika N och söta Meja som Ines verkligen beundrar. Så kul att få vara med en stortjej som ändå är tillräckligt liten för att vilja leka fortfarande. Nu har de åkt och jag ska ta tag i några av dagens "måsten" innan det kanske kan bli lite barhäng på stan ikväll. Tyvärr ingen dans i sikte. Lite trist att jag sumpade alla logdanser i sommar så måtte det bli några turer i höst i alla fall. Jag saknar verkligen danslivet, det är något som verkligen lockar fram min entusiasm.   

     

Weekend

Publicerad 2010-09-10 22:39:13 i Allmänt

Efter en rätt dryg vecka så kändes det grymt skönt att fredagen äntligen kom. Hämtade solstrålen på dagis och blev tacksam över att det fanns rester att värma så jag slapp laga mat direkt när jag kom hem. Sen tog luften slut för både mig och lill-gumman så det var mycket nära att vi somnade båda två när jag la Ines.

Det var Kapten Jack Sparrow (Johnny Depp) som fick mig att vakna till igen - han har något visst i blicken den mannen.

Klarar nog att se hela Pirates of The Carribbean, men sedan får det bli sängen för min del. Tänkte vara pigg till i morgon kväll då jag siktar på att lämna soffhörnet till förmån för en barstol eller liknande på stan. Andréa hade inget speciellt för sig så hon har lovat att vara hemma med Ines. Återstår bara att se om jag får med mig någon, vill ju inte gå själv.

Innan filmen börjar igen måste jag få visa er något kul som jag hittade på nätet, FoodFace. Perfekt för små matvägrare eller andra som gillar att leka med maten.

www.roligaprylar.se

PoP shopping

Publicerad 2010-09-08 19:29:07 i Allmänt

Jag hann en snabb vända till Polarn & Pyret på lunchen för att uppdatera Ines höst- och vintergarderob. Ullfrotteplaggen är kanonbra under overallen för de håller värmen bra och fukten borta.  

De här blir toppen som lekkläder på dagis och/eller pyjamas på natten.

På vägen till PoP-butiken hängde ett ställ med regnkläder på rea utanför Intersport - i Ines storlek. Perfekt, det behövde hon så då fick jag det fixat också.   

Det är långa dagar på dagis för lill-vännen nu när jag både lämnar och hämtar. Hon börjar kl 07.20 och kommer inte hem förrän tidigast 17.15. Hon är helt slut när vi kommer hem och orkar möjligen med lite Bollibompa eller en bok innan läggdags. Efter maten fick hon dock lite nya krafter så jag hann i alla fall få se detta underbara leende innan orken tog slut igen och det var dags för sängen kl 19.  

Ines somnade rekordsnabbt så nu ska jag och jycken ta oss en liten motionsrunda innan det blir sittning framför Idol i sällskap med Andréa.  

Saknad

Publicerad 2010-09-08 18:51:44 i Allmänt

Kände ett sting av saknad efter min älskling just nu när han nyss ringt. Emellanåt känns det lite tungt att vara "jaktänka" och då har ändå bara halva veckan gått. Fast i dag var det uppåt där i skogen, en stor oxe skjuten och fler älgar i sikte. Nils sköt inget i fjol så för hans skull hoppas jag att han får chansen i år - bara han inte kommer hem med något stort horn som prompt ska upp på väggen för det vägrar jag.  
 
Miss you my Darling!

Paket i lådan

Publicerad 2010-09-07 20:34:52 i Allmänt

Kläderna jag nätshoppade till Ines låg i postlådan när jag kom hem. Provade Molo-byxorna på tösen och de var superfina, satt perfekt! Fick också ett välkommet brev från Polarn & Pyret med en rabatt + bonuscheck vilket passar perfekt nu då jag måste köpa ett nytt ullfrotte´set till stumpan, de är toppen att ha under overallen i vinter. Får se om jag kanske kan komma iväg till PoP i morgon på lunchen. 

Nu börjar Idol och det är alltid roligast att se från början under uttagningarna. Längtar också efter ett annat program som snart har premiär, nämligen Ensam mamma söker. Det är en jobbkollega till Nils som ska ska vara med i programmet så det ska bli stenkul att se hur långt han kommer.  

Något helt annat; Jag har gått upp ännu mer i vikt så nu måste det bli ett stopp på latmasken i mig. Den här veckan har jag känt mig riktigt taggad att börja träna, men det kanske bara är för att jag inte kan nu när jag är ensam med Ines på kvällarna och har en massa annat att göra. Nästa vecka är Nils hemma och då sjutton ska träningskort och kanske nya joggingskor inhandlas. De gamla har rätt många år på nacken och även om de inte har sprungit speciellt långt så har de i alla fall promenerat en hel del och skulle behöva bytas ut.     

Sällskap på jobbet

Publicerad 2010-09-06 23:58:54 i Allmänt

Blev tvungen att ta med mig Egon på jobbet idag. Tur att jag har eget rum och att ingen är superallergisk mot hundar. Han var lite orolig och stressad till en början i den okända miljön, men lugnade sig ganska snart och sov mest hela tiden.

När vi kom hem så bestämde möttes jag av en mycket trött liten tjej som gnällde och grät för minsta lilla. Mellan gråtattackerna fick hon i alla fall fram att det hade varit roligt på dagis och att maten jag gjorde till middag var jättegod. Sötisen var helt slut och protesterade inte det minsta när jag la henne efter en snabb dusch. 

Efter det tog Ella och jag bokstavligen tag i den lilla toviga hunden som var i stort behov av en ordentlig pälsvård. Lika bra att klippa honom kort nu så hinner han få lite lagom med päls innan det blir kallt. Det tog oss drygt 2 1/2 timme att bli klara och eftersom vi höll till på golvet så var både mor och dotter rejält ledbrutna när vi skulle kliva upp. Puh!

(Bilden är från förra klippningen, den här gången har han långhårig svans och kortare öron)

Rapport från älgjägaren; En kalv skjuten och inga björnar i sikte, bara spillning...men ganska färsk...huga!

Webshoppat

Publicerad 2010-09-05 15:59:52 i Allmänt

Knappade in på Bus & Rackartyg där de lägger upp några plagg som är prissänkta under "veckans klipp". Jag hittade dessa Molo-plagg till Ines:
  

Under "REA" fanns den här mysiga plysch-klänningen från Duns som blir ett bra dagisplagg:


Vill du också kika in på sidan så har du adressen här:  http://busochrackartyg.com/

Njuter av tystnaden

Publicerad 2010-09-05 01:46:06 i Allmänt

Jag är en sån som trivs allra bäst när det händer saker, men emellanåt så kan det vara skönt att få en stund helt för sig själv. Just nu sitter jag och sippar på ett halvt glas vin och bara njuter av tystnaden. Ella och Ines sover efter en halv dag i Birsta och resten av kvällen hemma hos Annika L, båda tjejerna slocknade i bilen på väg hem. 

Vi började med lunch på Ikea och sedan fick jag hjälp av Ella att handla lite smått och gott till hemmet. Måste säga att hon har bra smak den tjejen... och hon är så säker på vad hon gillar och inte. Så fort jag började vela om vi t e x skulle köpa den eller den skålen så bestämde hon snabbt att DEN var snyggast "därför att...". Jag insåg att hon hade rätt och slog till. Det blev även genomskinliga efterrättsskålar, dessertskedar, servetter, glas, doftljus, en tillbringare och lite annat smått och gott i kundvagnen innan det var klart. Det roliga med Ikea är ju inte bara helt ok design utan även de låga priserna som gör att man faktiskt kan köpa hem allt man behöver i ett enda bräde. 

Jag som haft total torka på heminredningsområdet känner att det börjar bli dags att göra något igen. Hänger det kanske ihop med hösten att man liksom vill mysa till det inomhus nu när kylan kommer? Jag försöker tänka i lite nya banor och hitta lösningar som jag aldrig har tänkt på förut. Skulle nog helst av allt vilja riva en vägg, vet bara inte vilken... 

Här är lite fler bilder från dagen:

Inte bara en ballong utan TVÅ, det är lycka det!


Tur att de har bra med toaletter i Birsta, för ibland blir det brådis, hi hi

Efter middag på "Donken" åkte vi som sagt till Annika L och kollade in hennes nya lya. Kul att ses för det var ett tag sen sist. Det enda tråkiga var att Egon inte hade vett att uppföra sig utan surnade till och nafsade mot Annika´s 18-åriga dotter Malin. Tjejen är hundvan och verkade ta det hela med ro, men jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till om man inte ska kunna lita på honom och känna sig trygg att ha honom bland folk, skitjobbigt!   

"Skjut dig i foten"

Publicerad 2010-09-04 12:03:53 i Allmänt

Man får inte säga "lycka till" åt en jägare för det betyder visst otur. I stället vinkade vi av Nils igår med ett glatt "skjut dig i foten" (hur än hemskt det låter) för så säger visst jaktpolarna åt varandra när det är dags att gå utpå passen.

Nu blir han borta i en dryg vecka och nog kommer det att kännas drygt alltid för oss som är kvar hemma, men förhoppningsvis fyller han frysen åt oss när han kommer hem.

Jag och de två yngsta tjejerna fick kvällen alldeles för oss själva igår och det var ju inte helt fel det heller. 
 
Vi hade riktigt mysigt även om Ines var lite halvkrasslig och inte riktigt lika uppåt som vanligt. När minsta somnat kollade Ella och jag på vampyrfilmen Twilight. Filmen var kanske inte det bästa jag sett - kanske för att den riktar sig mer till ungdomar - men visst var den lite spännande och romantisk. Ella som propsade på att vi skulle se den somnade ganska snart i soffan, men hon hade visst sett filmen tidigare så det var väl inte hela världen. 
   

Mitt nya hår

Publicerad 2010-09-03 21:37:21 i Allmänt

Efter flera års velande fram och tillbaka så bestämde jag mig äntligen för att fylla ut håret. Det var Emma på Sprej som peppade mig och försäkrade att det skulle funka hur bra som helst. 

Så här såg det ut "före" (har sparat ut mina tunna testar just av den här anledningen):
  
Här är mitt nya hår, redo att limmas fast:


Halvvägs klart (men så här långt och stripigt ska det ju inte vara).  

När Emma limmat fast alla tränsarna och klippt klart så blev slutresutatet så här:


Nu har jag ungefär dubbelt så tjockt (men fortfarande ganska tunt bara för att det ska se naturligt ut) och längre än vad jag någonsin haft (vad jag minns i alla fall). Blev riktigt nöjd med slutresultatet, hoppas bara att jag vänjer mig snabbt så att "peruk-känslan" försvinner och att mitt egna hår håller för påfrestningen. Får passa på att njuta så länge det går. Sedan får vi se, funkar det bra så kan det lätt bli ett beroende, funkar det dåligt så klipper jag mig kort - det är inte helt fel det heller. Nu har jag i alla fall provat.   

Vinteroverall

Publicerad 2010-09-03 19:56:00 i Allmänt

Känns inte riktigt som att man ens vill tänka på vinterkläder redan nu, men av erfarenhet vet jag att både butiker och andra föräldrar är ute i god tid med värmande plagg. Jag var först inne på att köpa en ny Molo till Ines, men av en slump ramlade jag på en annons på Blocket. En röd Gneis-overall som normalt är svindyr i affären, bara använd i 3 månader så det var inte mycket att tveka på.

I dag låg den i brevlådan och både jag och Ines blev jättenöjda, vilken underbart fin och skön overall. Lite stor, men jag tror inte det gör något om några månader när den ska användas.


Andningsproblem

Publicerad 2010-09-02 21:39:34 i Allmänt

Oj, vad fint det blev när lilla pussgurkan fick testa mammas läppstift. 
  
Ines var pigg hela kvällen igår, men när hon lagt sig hörde vi att det var krupphosta på gång. Mycket riktigt så var det bara att plocka med henne till våran säng för att ha bättre koll om det skulle bli sämre. Stackars liten, man sover som på aga när man hör hur hon rosslar och andas tungt.

Det blev inte mycket sömn alls för oss så jag gick som i en bubbla när jag pallrade mig iväg till jobbet i morse. Nils stannade hemma med Ines och ska göra det i morgon också. Trots att jag har känt mig lite trögfattad och fruktansvärt trött så gick det hyfsat bra ändå och jag lyckades hålla ut till kl 20 då jag äntligen kunde åka hem. Nu kan jag sluta tidigt i morgon med gott samvete. Hoppas det blir en lugn natt nu bara. 

Förresten, jag och två andra tjejer från jobbet lunchade på Body In Motion och det stället kan varmt rekomenderas. Nyttigt, fräscht och supergott. Jag tog en GI-tallrik med lax, men velade in i det längsta då det fanns mycket smarrigt att välja mellan. 

Gjorde dessutom en superfynd på H&M. Har letat ganska kollat efter en höftlång, svart kavaj och nu "snubblade" jag över en för bara en hundring (ord 399:-) och den satt som en smäck. Med en sådan i garderoben kan man snabbt och enkelt känna sig välklädd i alla lägen. Såå nöjd! 

   

Trött!

Publicerad 2010-09-01 23:18:39 i Allmänt

Av olika anledningar har jag sovit rätt lite de tre senaste nätterna så jag känner mig ganska sliten. Till råga på allt så ligger vi i som attan på jobbet nu inför butikernas inventeringsperiod, mycket som måste göras innan. Lite typiskt att jag bokat in två långa frisörbesök just denna vecka (och därför får lov att jobba in den tiden jag missar) när Nils dessutom åker på älgjakt nästa vecka så att man helst av allt hade velat vara hemma. Nu har jag jobbat över idag och i morgon blir det också några timmar extra. "Vill man vara fin får man alltså lida pin".

Hann bara hem och krama alla en snabbis och slänga i mig lite mat innan det var föräldramöte på Ella´s skola i ett par timmar. Hade svårt att hålla gäspningarna inne för jag kände mig så trött, men Ella´s klass hade en rätt kul mentor (så kallas lärarna nu för tiden) så han fick mig att piggna till lite med sina skämt. Hon var till en början jättebesviken på klassindelningen och ville absolut byta till samma som bästisarna, men jag tror att hon börjat tveka mest för att lärarna verkar så bra i hennes nuvarande. Klok tjej som tänker så för det är ju trots allt jätteviktigt att man trivs med dem. 

När jag kom hem var det lite hushållsgöra och annat pyssel innan jag äntligen kunde pusta ut lite. Måste säga att sängen känns riktigt lockande nu.....sov gott allihop <3
     

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela