gikas

Men snyt dig och kliv upp!

Publicerad 2011-01-31 23:32:21 i Allmänt

Vilken tur att jag blev tvungen att jobba över ett par timmar idag för då slapp jag se hur min kaxiga machoman förvandlas till en ynklig, skör liten fjäril under filten i soffan.  

Nils är nämligen förkyld, ja ni vet vad som händer med killar då. När jag ringde hem svarade en svag, raspig stämma (som dock konstigt nog glömde bort sig efter en stund och fick lite mer vanlig ton, hm...). Han visste inte om det var så lämpligt att han skulle hämta Ines på dagis idag. - Äh, låter du bli att nysa på barnen, pussa fröknarna eller peta näsan så sprider du ingen smitta på den korta tiden, försökte jag peppa. (Fick dock höra senare att Andréa och pojkvännen fått uppdraget att hämta Ines i hans ställe).  

Hade kunnat satsa en halv miljon på att han skulle ligga i soffan under filten när jag kom hem, fast det hade ju å andra sidan inte varit så värst bra odds på det tipset (typ pengarna tillbaka) så jag lät bli. - Kom får jag en kraaam, pep han ynkligt och sträckte armarna mot mig. Jag passade på att känna efter feber med läpparna mot hans mot hans panna och precis som jag trodde - not hot at all. Hade han varit varm så hade jag haft en helt annan förståelse.

- "Jag känner väl själv att jag har feber, jag är ju djävulskt dååålig" försökte han med lätt irriterad ton. - Ok, då testar vi, sa jag och hämtade termometern....pip pip...37.0=ingen feber. "- Du har bara lite snuva darling, ingen fara med dig". Han höll inte med, svepte sin 7:e tekopp med honung och hade teorier om felaktigt resultat, att normaltempen skulle ligga på 35 grader o s v. 

Ja ja, du får väl vara djävulskt dååålig idag då älskling, men banne dig om du ligger under filten i flera dagar...det har vi verkligen inte tid med. Nya rör är ett måste, och då menar jag inte dina luftrör.      

Nya dagis klart

Publicerad 2011-01-30 22:24:35 i Allmänt

Idag har vi jobbat på iordningställandet av nya dagislokalen. Det blev toppenfint, riktigt mysigt. Ska bli kul att komma dit första dagen i morgon och höra vad personalen tycker.  De är förresten världens bästa. Jag har träffat en hel del förskolefröknar genom åren och ibland har det känts motigt att lämna sina barn. Det har även märkts på barnen då det inte klickar riktigt.  

Ines kastar sig om halsen på sina fröknar och det förstår jag för deras värme och omsorg för barnen är otrolig. Det säger en hel del när de utan att tveka pussar mitt barn hej då trots att vi ska gå hem med misstänkt magsjuka. Att de dessutom är glada och har humor är ett stort plus i mina ögon.

När vi kom hem hade Nils vaknat och han deklarerade mer än en gång att han kände sig hängig, förkyld. Så typiskt, nu kommer bergis världen att stå stilla ett par dagar. Ingen kan bli så dålig som han även om det bara skulle innebära lite snuva. Han gör sista nattskiftet ikväll och sedan hade man ju hoppats på nya rör i tvättstugan. Det är nämligen stopp i avloppet igen, så diskmaskinen funkar inte som den ska och det går inte bra att handdiska heller för vattnet rinner undan så sakta. Känns akut att få problemen lösta en gång för alla eftersom detta händer så ofta.  

"Kvinnor snackar om att föda barn, men de skulle bara veta hur det känns när en karl är riktigt förkyld"  

Hjärngympa

Publicerad 2011-01-30 01:00:22 i Allmänt

Det sägs att t e x Sudoku, knep&knåpprylar och korsord är bra träning för hjärnan. Nu har jag hittat en ny variant som verkar kul. IQ pusslet, som säljs för 145:- på Designtorget.se

Det följer med en liten bok med olika "problem" som man ska lösa genom pusselbitarna. Tydligen inte så lätt som det ser ut. Asken är liten så den är lätt att ta med på resande fot. Jag blev sugen att prova.... 

Knatte-bio

Publicerad 2011-01-29 23:46:33 i Allmänt

Idag stämde vi träff på SF-biografen med min arbetskompis Anna-Karin, hennes man och son. Det var premiär för båda barnen att få gå på knatte-bio och de tyckte det var jättespännande.
  

Vi såg på Lilla Anna och Långa Farbrorn. Ines satt storögd och åt kedjeåt popcorn som vilken van biobesökare som helst. Kan säga att en liten låda räckte i exakt de 45 minuter som filmen varade (fast då hjälpte ju mamma också till förstås) 
  
Det var riktigt roligt att gå på bio, så det måste vi göra om fler gånger. Kan rekommenderas.  

Tidigare i dag var vi på nya dagiset i Bommen med lite flyttgrejjor och då passade jag på att titta in på "Tre små busfrön" och där hittade vi fina mjukisbyxor från Geggamojja till halva priset. Såna kan man aldrig få för många av. 
 
Ines somnade klockan nio, så nu sitter jag ensam och myser med lite godsaker. De helger Nils jobbar nattskift så ses vi inte mer än till middagen och det är ju lite trist, men någon gång ibland är det rätt najs att vara helt solo också. Drack vin med tjejerna igår, men ikväll blev det en annan dryck som jag uppskattar minst lika mycket även om vi rätt sällan köper hem den. 
 

Sjuk eller inte?

Publicerad 2011-01-29 22:58:18 i Allmänt

Det spelar ingen roll att det fortfarande är mörkt ute på morgnarna och man känner sig som en zombie när väckarklockan ringer. Ines skiner nämligen alltid som en sol och ler brett innan hon ens slagit upp ögonen. I går var hon på extra gott humör och körde en helt underbar show när jag trädde på henne nya boxertrosor. Hon uppfattade dem som kalsonger och skrattade gott åt sin egen spegelbild innan hon började dansa och sjunga - "Kalsonger, kalsonger från pepparkakeland..."    

Med morgonen i skönt minne så var jag inte alls beredd när dagis ringde direkt efter lunch och sa att Ines var hängig och klagade på magont. Trots att det bara var hon och två till som inte drabbats av magviruset som härjat så hade jag nästan börjat flagga faran över för vår del, men sådan tur hade vi alltså inte. Eftersom Nils sov efter skiftet så var det bara att stämpla ut med "VAB", slänga sig i bilen och hämta hem ungen.  

Hon satt i frökens knä och såg rätt ynklig ut när jag kom så det var bara att ställa in sig på att hon snart skulle börja häva ur sig - Yerk, det verkligen superäckligt med kräks! Lämnade återbud till brudarna och slängde ut en uppgiven kommentar på Facebook nästan direkt när vi kom hem. Ines ville gå på toa och då tänkte jag att nu händer det....men inte då, tvärtom så gjorde "2:an" tydligen underverk med både magknip och humöret som genast steg till samma nivå som under morgonen. Hm, kan man verkligen vabba p g a skitnödiga barn...? Det är verkligen inte lätt att veta alla gånger om de är sjuka eller inte, de har ju svårt att förklara hur det känns och det kan växla så himla fort.

Jag gav Ines mellis vilken hon slukade med god aptit och kontaktade polarna igen. Vi kom överrens om att höras igen efter en timme och var hon fortfarande pigg så skulle festen bli av. Det var hon så det vara bara att väcka Nils och hasta till affären för att kunna slänga ihop något gott till kvällen. Körde plockmat som jag hade tänkt, det var enklast så.

Stressigt värre, men det var såå värt det. Behövde verkligen en kväll med tjejerna som jag inte hade träffat på länge. Vi hade en hel del att prata om. Ines var supernöjd för hon fick leka med lille bebis-Charlie som tacksamt stoppade allt hon gav honom i munnen. Så söt. Båda småttingarna somnade sent, men inte lika sent som oss. Jag tror jag kom i säng vid 3-tiden på natten, trött men nöjd över en supertrevlig kväll. Hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång.      

Long time ago

Publicerad 2011-01-28 00:11:52 i Allmänt

Det var snudd på år och dag sedan jag och två av mina bästa vänner träffades sist, så därför har jag gjort slag i saken och bjudit hem dem på middag i morgon kväll. Girl´s only så Nils får lov att åka hemifrån tidigt trots att han inte börjar jobba förrän kl 22. Han verkar inte alltför missnöjd utan skulle passa på att pyssla med någon del till båten.

Undrar vad vi ska äta? Jag är sugen på plockmat av olika slag, kanske i tapas eller meze-varianter....

Movie Box

Publicerad 2011-01-26 23:15:45 i Allmänt


Tänk vad mycket som har hänt teknikmässigt bara sedan jag var barn. Det var ju visserligen ganska länge sedan, men ser man till mänslighetens historia så var det typ nyss. Hur som helst så började vi prata om det i dag på jobbet och då var det någon som nämnde Movie Boxen, den där lådan man kunde hyra för att se film på om ens föräldrar inte hade varit moderna nog att köpa en egen VHS-Video. Det var inte alltid de fungerade. Då fick man gå/cykla (jo, det är sant, man åkte inte alltid bil på den tiden) tillbaka och byta. Ibland hackade filmen så man fick gå/cykla tillbaka och byta den också. Victor, 19 år verkade redan då rätt nöjd över att vara född på 90-talet. Sedan började vi snacka kult-rullar, filmerna som alla snackade om, skådisarna alla blev kära i. Grease, En officer och en gentleman, Top Gun. det visade sig att det inte bara var jag som var gammal nog att sukta när Richard Gere kom in på fabriken i sin vita uniform och bar ut sin flickvän därifrån, tjejerna som är 10 år yngre mindes också den scenen. Victor däremot hade inte en susning. 

Jag minns brorsans första tv-spel, en streckgubbe som man kunde få att springa och hoppa genom en liten joy-stick som man skulle föra fram och tillbaka så snabbt som möjligt. Vi tyckte det var jättekul. Det fanns tennis också, två streck på sidorna som bollen studsade emot - coolt va? Hi hi. Där har det hänt en del. 

Min första dator på jobbet var en s k "stans", ett svintungt bord med en liten svart/vit skärm och ett klumpigt tangentbord. Den hade en enda uppgift, vad minns jag inte men jag tror att jag registrerade någonting som jag sedan fick ut listor på. Det var 4 grabbar som hjälptes åt att bära när den skulle tas ur mitt rum och ersättas av en riktigt dator, modell stor och klumpig. 

Parallelt använde jag en skrivmaskin för brev, offerter och sånt. Det gick åt mycket tippex för skrivfelen. Blev helnöjd när jag fick en ny elektrisk variant liknande denna som faktiskt klarade att radera några tecken själv. High Tec.

När jag var ung fanns inte Spotify, då fick man vackert sitta beredd med ett finger på "REC" och det andra på "PLAY"knappen för att kunna spela in exakt då Ove Kindvall på radioprogrammet Tracks slutade snacka och låten kom igång. Oftast började han surra igen innan man hunnit tona ut ljudet och då fick man skynda sig att spela tillbaka och göra om slutet innan det var dags att spela in nästa låt. Det blev sällan riktigt bra, men gratis i alla fall. Kom ihåg att ju större bergsprängare (bandspelare) man hade, desto häftigare. Nu är det precis tvärtom, ju mindre desto coolare. 

Ja visst har det hänt en del sedan dess och jag tror inte jag är ensam om känslan av att inte riktigt hänga med i svängarna. Precis när man lärt sig vad HDMI, GB HDD, USB, DLNA, LED och Wide Colour Enhancer betyder (not) så kommer det något nytt med 10 gånger bättre prestanda. Var tar det stopp någonstans?             

Tandis

Publicerad 2011-01-25 23:24:30 i Allmänt

Ines har gjort sitt första tandläkarbesök och det gick hur bra som helst, hon gapade stort och lät sköterskan räkna tänderna. 10 uppe och 10 nere. Sedan fick hon skjutsa mamma upp och ner i tandläkarstolen, men ville inte sitta där själv. Som belöning för att hon varit så duktig fick hon en docka (undrar om det är så där tand-feén ser ut?


Tandsköterskan visade tecken på att nappen har påverkat Ines bett, men jag tror mer på att överbettet är genetiskt. Dels för att hon i stort sett bara har napp när hon sover eller gosar, dels för att det ligger i släkten på min sida. Jag hade själv ett överbett på nästan 1 cm som reglerades med tandställning i tonåren. Man kan ju alltid hoppas att det rättar till sig ändå för Ines när hon får sina permanenta tänder.  

Omplåstrad

Publicerad 2011-01-24 23:00:11 i Allmänt

Utan en skråma, men ändå gick det åt ett helt paket med plåster.

Rea-shopping

Publicerad 2011-01-24 00:09:00 i Allmänt

Kan verka som en lätt överdrift att köpa tre olika jackor inför våren, men då var och en kostar 699:- till ordinarie pris och jag fick alla tre för 450:- tillsammans så tyckte jag att det kändes helt ok. Bara kul att kunna byta färg. Det senaste tillskottet är den här bruna som jag hittade på Flash:
 
Ines och jag flydde oljudet av Nils bilande i tvättstugegolvet och passade på att hämta den nya dammsugaren i Birsta. Den gamla börjar bli sliten så därför nappade jag direkt när de hade ett endagserbjudande i början av december och sålde den här modellen för halva priset på El-Giganten. De var så klart slut när jag kom dit, men man fick samma pris om man beställde en. Har dock fått vänta ända tills nu, så det är ju tur att den gamla fortfarande går.   
 
Jag och stumpan tog en lunch på Ikea och det var jättemysigt. Hon går ju liksom att snacka med nu för tiden och är alltid så glad och positiv. Efter maten slocknade hon i vagnen medan jag kollade på kök. Det var riktigt snyggt med svarta luckor som de hade i en av utställningarna, men jag känner att jag håller fast vid det gråa och vita än så länge. Måste snart börja göra ritningarna på det nya köket.  

Gick vidare till Birsta City där jag gjorde riktigt bra fynd på MQ:s slutrea. Det var 70% rabatt på många av accesoarerna och jag hittade mössa, vantar och halsduk i en varm rost-ton.

En klassisk klänning/tunika i svart och vitt med läderband i midjan och rundad nederkant. Funkar året om, både på jobbet och till fest beroende på vad man har till.  

En svart oversize-kofta med smala ärmar som lätt kommer att bli en favorit. Inget "hålla-in-magen-plagg" och såna gillar vi, he he.  

Två toppar som lika gärna kunde ha hört hemma i sommarkollektionen. Blått är på "G"...  

Har noterat att spets, volanger och dimmiga pasteller kommer stort nu. Inte vanligtvis min grej, men just de här två var riktigt fina på så de fick följa med hem. (Den till vänster är från Riva)
  
Det blev också några strumpor och ett kraftigt halsband med matchande armband.

Tro det eller ej men för dessa 15 delar betalade jag strax över 1200:- totalt - I LIKE! Vågar inte ens tänka på vad det skulle ha kostat annars. Fast då hade jag å andra sidan fått hänga tillbaka det mesta så det är ju kul att kunna frossa ordentligt när man får möjlighet. Rea är liksom en förutsättning för oss modeintresserade låg- och normalinkomsttagare som gillar variation i garderoben och ändå tar ansvar för sin ekonomi. Jag brukar mest kolla efter sånt som funkar kommande säsong för det ger bästa förutsättningarna för att det blir använt (...och skulle det inte bli använt så känns det ju mer ok om det var ett billigt plagg).      

Har också fått hem ballerina-skorna från mellandagsrean som dessvärre tog en omväg via Stockholm då de glömdes kvar i föräldrarnas bil när de åkte hem. 
 
Ska bli så skönt när man kan börja ha lite lättare kläder och skor, men det är ju ett tag kvar tills vårsolen börjar värma så fram tills dess får jag väl ha kofta över de söta topparna och använda skorna inne på jobbet.  

Lördagsfix

Publicerad 2011-01-22 21:38:57 i Allmänt

Ines är speedad efter maten, medan vi andra håller betydligt lägre tempo efter en arbetssam dag. Frida och Ella passade lillasyster då jag och Nils hjälpte till med flytten av dagis. Vår arbetsuppgift tillsammans med ett annat par var att i ordningsställa hemrummet ("kök", utklädningsvrå och dockvrå). Det blev toppenfint! Jag hade inte sett de nya lokalerna förrän idag och jag måste säga att det kommer att bli riktigt bra, väldigt hemtrevligt och betydligt mer plats än i nuvarande lokaler. 

När vi kom hem fortsatte vi jobba, fast på hemmaplan, tills det var dags att skjutsa Ella på party och sedan äta middag. Det var otroligt skönt att få sätta sig till bords och ta det lugnt resten av kvällen.   

Besiktade boobisar

Publicerad 2011-01-19 22:14:14 i Allmänt

Jaha, så var det dags att trycka in brösten mellan en platta och en glasskiva med typ 3 cm mellanrum - AAJ! Jag skojade och undrade om man skulle få gå därifrån med taxöron nu? - Ingen fara, sa sköterskan och flinade - Dom återfår formen innan kvällen. (Om 3-4 veckor kommer besked om boobisarna gick igenom utan anmärkning)

Ett jobbig beslut

Publicerad 2011-01-18 21:17:42 i Allmänt

Känner att vi har ett väldigt tufft beslut att ta här hemma. Det handlar om liv eller död för vår söta Egon. Han hade ett nytt epilepsianfall i förrgår och allt tyder på att hans kramper har blivit kraftigare, samtidigt som det håller i sig längre. Det är så fruktansvärt jobbigt att se hans rädsla när det händer, men man försöker hålla sig cool för att lugna honom. Jag tror inte att han har ont, men självklart är det en påfrestning för både kropp och själ. 

Det är i första hand sjukdomen som får oss att börja fundera på vad som är bäst för honom, men det finns även andra minusfaktorer som spelar in i det beslut vi ska ta:

- Mediciner som inte bara är dyra utan de ska tas varje dag och kan ge biverkningar.
- Han har tandsten som måste tas bort under narkos, kostar säkert 3500:-
- Han behöver kastreras, det kostar minst 2600:-
- Han blir aggresiv ibland (morrar), även mot familjen. Känns inte tryggt.  
- Han smyger undan och kissar på barnens rum ibland. Grymt irriterande.  
- Han kan följa mig på jobbet när Nils jobbar, men det kan ändras snabbt.  
- Han behöver stimulans och skötsel som vi inte alltid hinner ge honom. 

På plussidan ligger att han nästan alltid är glad och positiv, ivrig att få vara med på allt men samtidigt klarar han att bara ta det lugnt om det krävs. Han älskar att åka båt och gå i skogen precis som husse, han gillar att busa med matte och han gosar gärna på kvällarna. Däremot har han en stor integritet och vill inte behandlas som en knähund. Lydig nästan jämt, men i vissa situationer kan han bli kaxig till max och vilja bestämma själv. En jättefin och klok hund som vi älskar allihop, men vad blir bäst? För honom och för oss? :(
    
  

Snygga naglar

Publicerad 2011-01-17 22:47:31 i Allmänt

Jag kan vara rätt fåfäng av mig (utom hemma där det är nästan tvärtom), men det finns något som jag sällan eller aldrig bryr mig om att fixa och det är naglarna. Man brukar ju säga att kvaliteten på hår och naglar hänger ihop, men det stämmer verkligen inte i mitt fall. Håret är tunt och sprött medan naglarna är hårda och bra. De har även en fin form så om jag bara var lite rädd om dem och fixade till dem så skulle de vara riktigt snygga - men orka! Fila, forma, av och på med nagellack. Då får man verkligen hålla på heela tiden. 

När vi var på Lanzarote fick jag för mig att jag skulle unna mig fejknaglar, i gele´. Hotellets spa erbjöd behandlingar med 30% rabatt så då lyxade jag till och bokade in döttrarna på massage och mig själv på manikyr. Kul att testa. 

Här är slutresultatet. På håll såg det snyggt ut, men hade det inte varit sista dagen jag gjorde dem så hade jag nog gått tillbaka och klagat då vissa såg ut att vara slarvigt gjorda när man synade dem. Jag misstänkte att de inte skulle sitta kvar så värst länge, men visst var det ändå en besvikelse när den första åkte på julafton - alltså en vecka efteråt. Visst var det läckert med blanka, vackra naglar men jag kände mig rätt obekväm och tyckte att det var opraktiskt vad än man skulle göra. Fast det är nog bara en vanesak skulle jag tro. 

Tips; Just nu annonserar Lotus Salong i Sundsvall 50% rabatt på nagelförlängning www.nagelfix.com

Visst känns det frestande att nappa på ett sånt erbjudande men det blir inga nya gelenaglar just nu, däremot skulle jag kunna tänka mig att spara ut mina egna en liten bit och sedan förstärka dem. Det skadar ju inte att anstränga sig lite i alla fall, för fåfängans skull ;-)   
Middag i Skottsund

Publicerad 2011-01-16 19:29:04 i Allmänt

Vi kom hem halv två på natten efter en mycket trevlig kväll hos Emma & Johan. De två borde nästan öppna en restaurang eller nåt´för allt de bjuder på smakar fantastiskt! Jag ska definitivt försöka lura till mig receptet på gårdagens rätt med getostlasagne, chilikyckling och rödvinssås. 

Efter maten såg vi på Timrå´s match mot HV71 och spelade gamla favoritlåtar som vi hittade på Spotify. Kommer ni ihåg Scotch och Venga Boys? 

Vi spelade två sällskapsspel också, först "Lika par leka bäst" och sedan "Sybarit". Det första gick ut på att känna sin partner bäst och det andra handlade om mat, dryck och etikett. Apropå dryck, har ni aldrig smakat varm choklad med konjak - gör det. Mmmmums! 

Till sist en bild på familjens blandis Vera som förmodligen är en av världens snällaste jyckar trots sin lite "farliga look". Egon har en väldig respekt för henne eftersom hon är så stor och stark. 
Tusen tack för en toppenkväll!
 
 

Min hjälte

Publicerad 2011-01-16 18:41:57 i Allmänt

Min Handyman har gjort en närmast heroisk insats de senaste dagarna. Först råkade han bila sönder ett rör (som man inte hade kunna förutse att det var draget precis ovanför avloppsrören han ska byta) och då försvann värmen på hela nedervåningen. Efter mycket letande efter reservdelar så fixade han det precis innan kylan kom. Nu kommer han att få vara superförsiktig när han bilar upp resten. Sedan hjälpte han dagis att flytta och då gick bilen sönder och vi hann inte åka iväg med våra egna grejjer till återvinningen. Samma dag försvannn strömmen i badrummet och därigenom blev vi utan tvättmaskin igen. Idag har han skottat av hela taket, hittat felet på bilen och fått igång elen så vi kan tvätta igen.

Allt det där på samma gång hade ju kunnat knäcka vem som helst, men Nils har hållit humöret uppe hela tiden och det är verkligen beundransvärt. Det är förresten helt galet vad mycket snö det är. Vi ser snart inte ut genom fönstren.   

Min hjälte! Egentligen förtjänar han en betydligt större belöning, men Ines och jag gjorde i alla fall något som vi vet att pappa kommer att uppskatta jättemycket. 


 

Bortbjudna

Publicerad 2011-01-15 15:46:37 i Allmänt

Har äntligen plockat bort julsakerna så nu kan man snart börja längta till våren. Den känns dock extra långt borta idag då det är riktigt krispigt kallt ute. Som tur var hann Nils precis laga det sönderbilade röret på nedervåningen så nu fungerar värmen igen.

Nu ska jag slänga mig i duschen och fräscha till mig lite för vi är bortbjudna på middag till Johan och Emma. Ines tog en tupplur och det kan ju behövas om hon ska vara uppe länge i kväll.  

Ines & Bagge

Publicerad 2011-01-15 00:00:50 i Allmänt

Vi kollade på Let´s Dance förut och när Ines såg Anders Bagge med danspartner i rutan så utbrast hon; "- Jag vill
dansa med han!". Det verkar vara många som har ett gott öga till den goa mannen, både ung och gammal.

Visst kan jag hålla med om att Anders Bagge är charmig, men han är inte min favorit så här långt. Tror däremot att herrarna Alexander och Weise kommer att gå ganska långt, om inte ända fram till finalen. Hur mycket jag än gillar dans - och skulle vilja vara med själv - så tycker jag ändå att programmet börjar bli rätt uttjatat. Lite för utdraget med den sega utröstningen. 

På söndag kl 20.00 ska vi i alla fall sitta klistrade framför TV4 för då börjar de nya avsnitten av underbara Solsidan. Jag grämer mig fortfarande över att jag missade så många avsnitt av första säsongen. Funderar starkt på att köpa DVD-boxen så att man får sig ytterligare några sköna skratt. 
    

Jobbat 14 timmar

Publicerad 2011-01-13 23:21:02 i Allmänt

Åkte till jobbet halv åtta i morse (lagom trött efter Casinokvällen igår) och kom hem halv elva. Helt slut, men jag måste varva ner och tänka på något annat så det får bli ett snabbt blogg-inlägg innan jag stupar i säng. Toklängtar efter kidsen som jag knappt sett de senaste tre dygnen. Hoppas att jag i alla fall hinner krama om Ella en snabbis i morgon bitti för hon ska till sin pappa sedan efter skolan. Ines ska på dagis medan Nils jobbar vidare i tvättstugan. Det blev ett litet bakslag idag då han råkade bila sönder ett rör till elementet. Det var tydligen inte världens lättaste att få ta på reservdelar. 

Det vore helt underbart att få vila upp sig lite i helgen, men vi kommer att ha fullt upp ändå. För utom renoveringsbestyr så ska dagis flytta så där måste vi försöka hjälpa till, samtidigt som vi ska hinna med att frakta bort en massa prylar hemifrån. Vi måste nog packa släpvagnen på fredag-kväll för att det ska funka.

På lördag är vi bortbjudna på middag så då blir det allt lite avkoppling i alla fall, ser verkligen fram emot det.      

Nybörjartur

Publicerad 2011-01-13 00:18:57 i Allmänt

I kväll var jag, Nils och ett gäng från jobbet på Casinot. Vi har provsmakat Casinettans fina meny och smaklökarna fick guidning från scenen av kocken och summelieren. Rätt intressant att få ta del av deras kunskaper vad gäller mat och passande drycker. Det var fantastiskt gott!

Efter maten satt vi och surrade i loungen ett tag. Ingen av oss var speciellt spelintresserade, men vi avslutade ändå vid roulettbordet innan vi åkte hem. Trängde oss in bland storspelarna. Jag fick för mig att be Nils lägga en 20-kronors marker på min tursiffra nr 3. Hjulet snurrade.....och det blev NR 3!!!!! Eftersom det förmodligen lyste "nybörjar-tur" över mig så frågade Roulettkillen - Vet du hur mycket du vann? - Nää, sa jag dumt och alla storspelarna kollade på mig som de antingen ville ha mig som maskot eller skjuta mig på fläcken. 

Jag fick 700 spänn! Fast jag behöll "bara" 500 kr och lät Nils spela upp resten. Vilken toppenkväll!
  

3-års koll

Publicerad 2011-01-10 23:53:43 i Allmänt

På 3-års kollen fick Ines väga och mäta sig, bygga knopppussel, peka på bilder, svara på enkla frågor slutligen sparka, kasta och rulla en boll. Hon väger 13,7 kg och är 94 cm lång och följer därigenom sin kurva perfekt.  

Ines utvecklas precis som hon ska och tack vare glasögonen så är är t o m synen ganska normal för ett barn i hennes ålder. Vi tog dock upp tendenserna till stamning som kommit den senaste tiden, men BVC-Lotta tror precis som vi att det handlar om alla meningar som som bara väller fram just nu och att hon blir för ivrig ibland. Vi ska dock låssas som ingenting och bara låta henne hållas tills hon får fram orden så att det hela avdramatiseras. Det märks faktiskt att hon tycker att det är lite jobbigt för hon sätter händerna för munnen och kan bli smått frustrerad ibland när stamningen kommer. Vi avvaktar och ser hur det utvecklar sig, mest troligt går det över snart, men skulle det tvärtom bli värre så var det bara att höra av sig till BVC. Då kommer vi få tid hos en Logoped. Önskemålet om två meningar i följd var dock inga problem för vår lilla surr-kuse även om hon var ovanligt tystlåten just då och mest satt och flinade.    

Bruttan klarade alltså "besiktningen" trots att hon var så full i sjutton och inte direkt gav de svar vi förväntat oss. Hon skojade bl a med BVC-Lotta och påstod att hon inte kommer ihåg vad ett glas mjölk heter och att Egon är en katt...hm. Fast jag tror ändå att hon impade lite när hon räknade till tio på kulramen (och vi vet ju att hon kommer ända till tjugo när hon vill) så det var två stolta föräldrar som gick därifrån med sin nyblivna 3-åring.

Det hade knappast spelat någon roll om hon "kuggat" testerna eller inte - för oss är hon så klart alldeles perfekt som hon är.  

Go-trollet vårt! Love you <3 

Rivning pågår

Publicerad 2011-01-10 22:46:40 i Allmänt

Tjohoo, nu går släggan i vår gamla, risiga tvättstuga där ingen normalt funtad person velat gå in frivilligt. Man fick liksom stålsätta sig varje gång och så har det alltså varit i flera år. Eftersom Ines hajjade det där med att gå på toa på bara ett par dagar så var det väldigt bra tajming, med tanke på att vi kunde ta ut hennes skötbord och provisoriskt ge plats för tvättmaskinen i badrummet uppe. Det blev en bra lösning så nu känner jag mig inte fullt lika orolig för att bli utan tvättmöjligheter under den tid det tar att i ordningställa tvättstugan. Skönt!
 

3-års kalas

Publicerad 2011-01-09 23:54:09 i Allmänt

I morgon bitti fyller Prinsessan Ines 3 år men vi firade henne en dag i förskott och det var en förväntansfull liten tjej som väntade på sina kalasgäster.
 
Favoriten Musse "Pitt" fick naturligtvis pryda både tårta och servetter.

Ines har mest kill-kompisar så den här gången var hon faktiskt ensam tjej på festen, men det gjorde ju inget för de hade så roligt tillsammans. Först öppnade hon paket och sedan blev det fika och en massa bus.  


 
Efter barnkalasets slut så var Ines också slut. Hon hann precis med en snabb tupplur i soffan innan farmor kom och det var dags för mera paket och middag.

Som om vi inte blev tillräckligt mätta så bjöd födelsedagsbarnet på mera mat efteråt. Hon hade nämligen fått både servis, kastruller och en massa "matvaror" som var jättekul att leka med. 
 
Slutligen vill vi tacka er som var här för fina presenter och för att ni bidrog till ett supertrevligt kalas. Det var en mycket nöjd 3-åring som somnade med ett leende på läpparna ikväll.  
  

    

Renoveringen steg 1 - planering

Publicerad 2011-01-08 16:37:35 i Allmänt

Jag brukar vara en sann optimist, men nu har jag en gnagande oro för kommande vecka då startskottet går i projekt renovering. Nils har frivecka och räknar med att sätta igång direkt på måndag med att bila upp golvet för att byta avloppsrör i nedervåningen. Ingenting är förberett. Inga nya rör inköpta. Prylar överallt. Mer kaos i kaoset.  

Efter mycket om och men + en stor whiskey som lockbete så lyckades jag faktiskt till sist få Nils att sätta sig ner och åtminstone prata igenom projektet i grova drag så att vi båda har målsättningen klar och i stora drag är överrens om vägen dit.  

Med tanke på att Nils själv har satt "deadline" i april p g a båtbygget och bestämt att han(vi) ska göra allt själv, så var jag extra tydlig i att i så fall SKA det vara klart då, annars får vi ta in hantverkare för att göra resten. Det vore helt klart värt pengarna så vi slipper jobba häcken av oss. Jag känner dessutom min käre sambo rätt väl vid det här laget och hur flitig han än är så hoppar han gärna på annat och tycker att han har "allt tid i världen till att fixa hemma också". Jag kan inte riktigt förstå hur han prioriterar alla gånger för han tjänar ju också på att vi blir klara.            

Mardrömmen vore att vi ska bo i ett halvfärdigt hus i flera år till medan han pysslar med sin hobbies eller fixar åt andra - NO WAY, det kan han glömma! Efter minst 4-5 års väntan på ett nytt kök och en fungerande tvättstuga så nu jäklar är det jag som sätter ner foten! Hjälper inte det så får jag väl ringa den här killen:
 
     

     

Matlagning

Publicerad 2011-01-08 15:59:05 i Allmänt

I går åt vi en supergod kycklingrätt som Nils lagat i lergrytan som han fick av mig i julklapp.

Jag kommer ihåg att lergrytor var poppis någon gång i slutet av åttiotalet eller början av nittiotalet, alla hade en men ingen använde den. I alla fall inte vi, fast å andra sidan så var vi unga och väldigt oerfarna på matfronten. Det blev pasta var och varannan dag med tillhörande korv eller köttbullar. Lyckan var stor när de billiga nudelpaketen dök upp i affärerna. 

Sedan dess har det hänt en hel del med både kunskap och intresse för mat. Jag tror att det var något kockprogram på tv som fick mig att få upp ögonen och inse att det fanns annan föda än pasta och att det inte verkade speciellt svårt att göra heller. Matlagning började bli ganska roligt och tillsammans med min man så vågade vi prova nya smaker och t o m improvisera när någon ingrediens saknades i kylskåpet.

Däremot blir det ganska stora kontraster mellan god, lagad mat och det där man snor ihop när kylskåpet är tomt eller när man har 5 minuter på sig att ge familjen föda. Då ramlar man lätt tillbaka till den där tiden när "krydda" var likställt med lite riven ost på pastan. Idag fick tjejerna rester av kyckling-grytan, Nils tömde en sillburk från julen och jag åt en potatis med några kalla, torra salamibitar - mums filibabba! 
   

Heldag i Birsta

Publicerad 2011-01-07 00:35:38 i Allmänt

Hade en aning ångest när jag kom hem med mina kassar efter en låång shoppingdag i Birsta. Kunde knappt bära allt och kände nästan lite shopaholic-varning när jag samlade ihop kvittona trots att det mesta var köpt till rejält nedsatta priser.  

Andréa och André gjorde mig sällskap till MQ som började sin stora rea idag och där blev det en lång, stickad kofta och en grön långärmad topp. På Change och KappAhl köpte jag en flanellpyjamas resp en sidenpyjamas (som jag jagat länge) och på H&M blev det två ulljackor och en liten kofta. Jackorna kostade bara 150:-/st (långt under halva priset) så då kände jag att man kan unna sig att varva mellan två olika när det förhoppningsvis blir lite mer vårlikt ute. Sedan hittade jag en snygg kjol och en vit oversize-topp på JC av alla ställen.  

Det stoppade inte där, men resten var inte till mig, det är till Ines 3-års dag. Det här ska hon få:
     
Nya sängkläder och en kudde från Hemtex, köksprylar från Ikea, fyrkantiga "bygg-ploppar" från Lekplaneten och ett vårnytt Disney-set med Mimmi Pigg från KappAhl som hon valde ut alldeles själv.

Efter all den där shoppingen så blev det lågpris lunch på Ikea, köttbullar 16:-/portion (!) med hela gänget och sedan gick det åt en hel del tid på köksavdelningen. Fast det berättar jag mer om en annan gång.
 
Ines var förresten "tuteduttig" (hennes eget ord=superduktig) och sa till varenda gång hon behövde gå på toaletten, trots att vi inte ens var hemma. Raringen satt där med ett brett leende när det började skvala och mamma blev så stolt, hi hi.

I morgon ska hon få vara med mig på jobbet ett tag innan det är dags att åka på synundersökning igen. Känns konstigt att bara jobba en dag för sedan är det ju helg igen. Då kommer Ella som jag längtar efter att få krama om extra hårt efter en hemsk mardröm jag hade tidigt i morse. Jag drömde att vi var utomlands och när vi kom till flygplatsen för att åka hem så insåg vi att Ella inte var med!!! Vad ännu värre var; ingen hade saknat henne dagen innan heller! Panik utbröt i drömmen och när jag vaknade kunde jag fortfarande känna ångesten över att inte haft koll på sitt barn och kanske inte kunna hitta henne. Det var inte så konstigt att jag inte kunde somna om efter det där trots att klockan var så lite. HUGA! Hoppas det blir betydligt trevligare drömmar i natt - sov gott!    

Min nye kollega

Publicerad 2011-01-05 00:26:44 i Allmänt

I går pratade jag med min chef om det skulle behövas några sommarjobbare i år och nämnde Pontus. Han nappade direkt och ville att de skulle träffas redan idag. Efter mötet visade det sig att han fick löfte om jobb i 5 veckor på stående fot och eventuellt hela sommaren. Toppenbra! Jag och Pontus träffades igen på stan efteråt och firade med lunch på Saigon Palace. Det blev prat om jobb, framtidsplaner och nya affärsideér. Kloka planer tyckte jag och det slog mig att han faktiskt gav ett betydligt mognare intryck än det jag ibland ser hemma. Det var min trevligaste lunch på länge och han inspirerade mig t o m att prova sushi igen. 

Jag har ätit sushi en gång tidigare och det var när Nils och jag var i Stockholm för flera år sedan. Vi hade hört att det skulle vara så gott och nyttigt och stegade därför in på en mysig restaurang för att prova. Det ser ju så vackert ut när det ligger där på tallriken, men ve och fasa vad dåligt det smakade! Ingen av oss kunde förmå sig att äta upp och då ska sägas att vi normalt sett äter det mesta båda två. Det blev en hamburgare efteråt.  

Sedan dess har jag inte vågat testa igen...tills nu. Jag tog tre bitar och härmade Pontus som doppade sina i Wasabi-sås och soja. Shit vad stark såsen var! Det visade sig räcka med några droppar annars brann det i munnen. Jag skulle inte vilja påstå att det var gott direkt, men jag fick i mig mina bitar och tyckte i alla fall att det var ok. Efter den lilla "förrätten" så gav vi oss på resten av lunchbuffén som smakade betydligt bättre enligt mina smaklökar.  

Det ska i verkligen bli jättekul att få jobba med Pontus till sommaren. Blir också intressant att se om han kan ta instruktioner från sin mamma utan att komma med en massa invändningar, ha ha. Som en ren bonus får vi ju ha honom hemma igen i minst 5 veckor. 
        

Barr överallt

Publicerad 2011-01-04 22:37:13 i Allmänt

Granen kastade vi ut, men jag tror att samtliga barr stannade kvar inne. Ines var inte sen att ta på sig skorna och hjälpa till med städningen.

Upptagna unga

Publicerad 2011-01-03 00:17:28 i Allmänt

Nu är jullovet snart över och det har varit mysigt att ha alla barnen samlade även om man kanske inte har fått tillfälle att umgås så mycket som man har kunnat önska. Den äldsta (som egentligen är vuxen) har nog varit mest osynlig, det här är i princip vad man har fått se av honom:

Pontus är en strängt upptagen man, kraftigt beroende av dator och mobil för att hålla koll på sina 614 vänners liv. 

Nu är det kanske tantvarning, men ibland undrar man hur dagens unga kommer att må när de en vacker dag inser hur mycket tid de egentligen kastat bort framför sina elektroniska "leksaker" i stället för att umgås "in real life" med familj och vänner. Vad är 614 ytliga facebook "vänner" mot de fåtalet närmaste som verkligen bryr sig? De missar inte bara upplevelser och erfarenheter av verkliga livet, utan känner också en stress om de inte får vara online dygnet runt. Det blir en smärre katastrof om man inte svarar genast på ett sms eller missar "Olle" på chatten. Ofta har de svårt att avsluta utan sitter uppe halva natten, det blir en vana som är svår att bryta är jag rädd.  

Torka snyta torka

Publicerad 2011-01-02 21:28:32 i Allmänt

Ines fixade både 1:an och 2:an på toa och sa t o m till innan så då kände jag att NU är det klart - ut med skötbordet! Efter det har jag gjort 3 byxbyten och torkat lika många pölar inom loppet av knappt två timmar så tji fick jag, hon läcker fortfarande som ett såll mitt lilla troll. Vi skyndar långsamt och hoppas att hon är hyfsat torr till sin 3-års dag i alla fall. Bättre sent än aldrig.   

Min näsa läcker också som ett såll, jag är dunderförkyld och orkar ingenting. Det är så typiskt när man har en långledig helg och kan få lite gjort. Vi har massor av prylar som ska kastas, ges bort och kanske säljas innan jag känner att det är klart att dra igång renoveringen. Nils ska bila upp golvet och byta avloppsrör först och då vill inte jag ha en en massa saker ståendes som samlar damm. Sånt tänker inte karlar på (inte de jag känner i a f :)

Jag blir så himla stressad bara jag tänker på renoveringen. Det är ett absolut måste att få det gjort eftersom både tvättstuga och kök är i uselt skick, men hur vi ska hinna göra allt själva på bara några månader är för mig en gåta. Vi ska ju jobba och sköta vardagen med hem och familj också. Min sambo är bra på mycket, men planering är inte hans starka sida. Det är därför jag anar oråd när han påstår att det inte ska bli några problem. Bara att hitta rätt material tar ju mycket tid och när jag slutar jobba på vardagarna så är det inte mycket tid att spela på innan de stänger överallt.  Är alltså mer eller mindre beroende av helgerna och då kan det ju vara så att Nils jobbar i stället. Allt ska vara klart i april för då ska båt-projektet igång igen. Jag beundrar hans uthållighet och ambitioner likväl som jag många gånger undrar hur han/vi ska orka "ända in i hamn".    

Vi har hittills inte ens haft tid att sätta oss ner och prata igenom hur vi ska gå till väga och dessutom är det två starka viljor som måste dra dra åt samma håll så redan där hör man varningsklockor klämta.    

Usch ja, det kommer att bli en tuff vår men lyckas vi samarbeta på ett vettigt sätt så kommer det att bli toppenbra på alla sätt och vis.  

AMOR VINCIT OMNIA = Kärleken övervinner allt!   

  

Dålig start på 2011

Publicerad 2011-01-01 18:35:02 i Allmänt

Kände på en gång när jag vaknade att det inte var läge att sprätta upp ur sängen direkt. Jag har plötsligt blivit dunderförkyld och har feber. Fast ska man försöka se det från den ljusa sidan så är jag glad att det inte bröt ut tidigare så jag både hann åka utomlands och fira högtidshelgerna som varit trots att många runt omkring har varit sjuka.

Det har varit en riktig latardag med mycket tv för mig och Ines, men så mycket mer än så har jag inte orkat med heller. Vi har sett på Nyårskonsert, grisen Wilbur, Alice i underlandet och nu blir det lättsam underhållning med Babsan och After Dark. Vi tittar fortfarande på "tjock-tv" här hemma och ska man tro det här så kanske det är klokt att behålla den, ha ha:

När Nils kommer hem från jobbet så tror jag att vi ska göra en liten kraftansträngning och hjälpas åt med att kasta ut granen som barrar alldeles otroligt. Skulle säkert ha helt kala grenar om den fick stå kvar ända till tjugondag knut.  
 
God fortsättning på det nya året alla vänner!

    

Nyårsfirande

Publicerad 2011-01-01 01:48:58 i Allmänt

Nyårsdukat för tre.

Matlagningen drog ut på tiden så Ines fick en korvskiva och lite annat på stående fot innan maten blev klar. Hon hade nog ändå inte uppskattat de lite mer vuxna smakerna i menyn som jag och Nils njöt i fulla drag av. Särskilt rödvinssåsen som blev grymt bra till den smördegsinbakade älgfilén. Det blev kanske inte den stillsamma middagen vi tänkt oss med en pottränande liten kissmyra vid bordet som både small och läckte. Suck! Jag blev så nöjd när hon äntligen satt kvar en stund på toa och det faktiskt kom en skvätt så då trodde jag ju att det skulle vara torrt ett bra tag. Fast det dröjde inte längre än till desserten så deklarerade Ines; "- Nu kissar jag!" Niagara-fallet var ett faktum och kaffet hann bli kallt medan vi hjälptes åt att sanera. Som småbarnsförälder blir man härdad och maten smakade faktiskt otroligt gott ändå. 

Ines klarade inte att hålla sig vaken till tolvslaget så då var det bara Nils och jag som fick se fyrverkerierna och skåla in det nya året i bubbel. Skål för året som gått och 2011 som ligger som en öppen bok och blir vad vi gör det till. Några nyårslöften? Nja, det ska vara det där med träningen då, men jag lovar inget för vi har ska ju dra igång en omfattande renovering av hemmet också nu till veckan som kommer. En riktig utmaning för oss båda.  
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela