gikas

Stackars jycke

Publicerad 2009-04-01 13:35:29 i Allmänt


Egon fick ett epileptiskt anfall idag när vi var ute och lekte i snön efter promenaden. Anfallen kommer alltid plötsligt och symptomen är att han tappar han balansen, skakar och kan inte stå på benen. När det händer vill han gärna att man sitter nära honom och pratar lugnade. Jag vet ju att det går över efter 5-10 min och att epilepsin i sig inte är farligt, men det förstår ju inte hunden så han ser verkligen jätterädd ut, stackarn. Det är fruktansvärt att se djur lida, att se oron i deras ögon. Hoppas verkligen att hans problem inte förvärras så att anfallen kommer oftare eller blir allvarligare. Sist han fick ett anfall var för kanske en månad sedan så i nuläget gör man ingenting åt det. Veterinären sa att det går att medicinera, men om möjligt låter man bli för att slippa biverkningar. Bara att vänta och se. Efter anfallen är Egon ganska trött, men annars precis som vanligt och det är så skönt att se honom bli sig själv igen.  

Kommentarer

Postat av: Kristina

Publicerad 2009-04-01 22:00:26

Våran gråhund har åxå epelepsi men vi har valt att inte medicinera honom utan "håller" ut så länge det går. Anfallen kommer i perioder fick tips om att strialisera honom eftersom han har lite jobbigare med anfall när han blir upphetsad av tikar som löper men våran hund börjar bli gammal och skrumplig så vi avstod det åxå.



Våran hund söker åxå jätte mycket kontakt nrä han får anfallen och vill gärna ligga i knät efteråt. Vi har märkt att anfallet går över fortare om vi tar med honom ut i frisk luften.



inte roligt när djuren är sjuka dom kan ju inte berätta hur dom mår.



Roligt att du skaffat blogg :) Ska fundera lite över gangstar party är nyfiken på mamma kläderna, väntar ju en liten igen ;)

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela