gikas

Djurräddning 2

Publicerad 2009-08-30 19:55:34 i Allmänt

Tänkte berätta om ett drama som pågått under kanske 2 månader i Ortvikens båthamn. Vi trodde inte våra ögon när vi såg en sköldpadda i vattnet mellan båtarna. Troligen hade någon tröttnat på sitt husdjur och helt sonika släppt ut den stackaren. Vi trodde ju inte att den skulle klara sig länge alls men stammisarna i hamnen berättade att den varit där länge så tydligen var det en tuff liten rackare. Så värst liten var den förresten inte, säkert två decimeter lång. 

Vi bestämde oss för att försöka rädda den innan den blev fågelmat eller frös ihjäl. Men frågan var vad vi skulle göra av den om vi lyckades? Djurbutikerna ville inte ha den och ingen i hamnen kände sig manad. Nils ringde då till en arbetskompis som tidigare haft kräldjur. Han blev eld och lågor och lovade att ta sig an "Sköldis" om vi fick upp den. Dessvärre visade det sig vara lättare sagt än gjort, den rackaren dök så fort vi kom i närheten och simmade så långt ut att vi inte kunde nå honom. Vi fick lov att ge upp. 

Fast förra veckan kom dock glädjebeskedet att sköldpaddan var infångad och hans nye ägare kom och hämtade honom. Den var alldeles smutsig och insnärjd i sjögräs så lite skönhetsvård stod först på programmet, sen skulle den få bo i ett stort terrarium som nu stod tomt. Jag gissar att "Sköldis" får det riktigt bra i sitt nya hem.   

  

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela