gikas

Konsten att börja snacka

Publicerad 2009-06-15 11:17:04 i Allmänt

Nästan varje dag kommer det något nytt som Ines lärt sig att säga. Det är så roligt att höra hennes försök att forma orden, vissa hör man klart och tydligt, andra är svårare att tolka om man inte känner igen tonfallet och situationen.

Här är en liten lista på de ord vi vet säkert att hon säger : Mamma, pappa, titta där, där, mormor, tutte, vovve, lampa, oj, ja, nej, mjao, nalle, tack tack, mer, hej, ost, macka, borta, ute, komma. Ska glädja storasystrarna med att berätta att hon kan säga Ella och Andréa nu också, Frida och Pontus namn är mer tveksamt men jag tror att hon försöker.  

Hon är väldigt tydlig med sina "ja" och "nej" för då nickar hon eller skakar på huvudet samtidigt så det ska vara enkelt för oss att förstå vad hon vill. Nyss frågade jag om hon ville gå och vila en stund och fick ett klart "ja" samtidigt som hon pekade på favvokaninen och nappen, ingen tvekan där inte :-)  Nu sover sötisen med armarna runt "Ninis".

Vad ska jag passa på att göra när hon sover? Har som vanligt tusen saker att välja mellan men jag fortsätter nog röjandet på nedervåningen så vi kan flytta ner Andréa och ordna till rummen åt de andra på övervåningen. Ines skulle ha behövt ett eget rum för länge sedan så vi slipper hoppa mellan alla leksaker i köket. I Fridas rum ska den babyblå färgen  målas över så hon får lite mer tonårsstuk där inne. Ella tar över Andréa:s rum som det är så där behöver vi inte göra något alls tack och lov. 

Målningen av huset ute ligger i alla fall nere just nu p g a det dåliga vädret, så då passar det ju bra att pyssla lite inne i stället. Nils kör focus på båtbygget idag för det är mycket som ska göras där också om den ska kunna målas innan sommaren är över. Snacka om att vi kommer att vara trötta på allt vad målarfärg heter efter alla projekt som är igång nu.  

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela