gikas

Björktrasten Börje

Publicerad 2009-06-23 11:07:40 i Allmänt

Vi hade tänkt tvätta taket på balkongen nu på morgonen för att kunna måla där senare, men det visade sig att vi hade en gäst där ute. Björktrasten Börje har troligen gjort en kraschlandning mot vårt fönster (gissar vi) och skadat ena vingen. Nu vill vi inte stressa honom utan avvaktar med skurandet.

Fågeln kan inte flyga och försöker istället hoppa upp på räcket och ner från balkongen, inte så klokt kanske men han gör tappra försök. Vi ställde ut mat och vatten i förhoppning att han ska hämta nya krafter och krya på sig, men funderar samtidigt på vad vi ska göra om det inte blir så. Han kan ju inte förtidspensionera sig på vår balkong och käka brödsmulor hela dagarna.

Jägaren här hemma talar om avlivning, men verkar inte vilja utföra det själv - det är han för blödig för säger han. Hm, hur kan en man, som med stolthet i rösten kan ringa hem och berätta att han skjutit en älgkalv mitt framför ögonen på modern, få ångest över att avliva en liten skadad fågel? Om inte jag minns fel så har han ju t o m jagat fågel....inga Björktrastar kanske, men fågel som fågel.

Dessvärre skojade nog Nils när han sa sig inte klara av att "hjälpa Börje till den andra sidan", så nu håller vi alla tummar vi har för lite flax (i dubbel bemärkelse) och hoppas att han repar sig snabbt.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela