gikas

Jag har fått jobb!

Publicerad 2010-04-09 16:25:24 i Allmänt

Nu är det klart - jag börjar jobba på måndag! Visserligen bara ett semestervik på 4 månader, men det är ju klart bättre än ingenting. Jag ska sitta på ekonomiavdelningen som sköter Life-butikerna i Sverige och Norge och ta hand om leverantösfakturor. Det var först aktuellt med ett graviditetsvik på 1 1/2 år, men det gick till en tjej som jobbat där tidigare så jag får vara nöjd med att de omvandlade det kortare vik:et till heltid och inte del som det först var tal om. Då hade jag blivit mer eller mindre tvingad att tacka nej med tanke på att man inte har rätt att stämpla upp en anställning via bemanningsföretag. Reglerna kring arbetslöshet är helcrazy, de bromsar snarare upp än lockar folk att ta arbeten som faktiskt finns.

Jag satt förresten en hel timme i telefon i morse för att hinna få svar på några enkla villkorsfrågor gällande a-kassan innan jag vågade tacka definitivt ja till jobbet. Efter lång väntan i telefonkö kom jag (båda gångerna jag försökte) fram till två olika växeltelefonister som varken kunde svara på mina frågor eller skicka mig vidare till handläggare utan att jag skulle få vänta till sent på dagen innan de kunde ringa upp. Problemet var att jag behövde svar omgående. Provade därför med nästa telefonkö till facket för att försöka få besked där. Det gick inte heller, a-kassans regler kan visst bara a-kassan (och förhoppningsvis regeringen). Jag lider med de stackarna som sitter och ska ta emot samtalen från alla arbetslösa för man kan nästan inte bli annat än upprörd i många lägen. 

Nä, nu är det fredag och mest troligt min sista lediga vardag på 4 månader så resten av dagen ska jag ägna åt Ines - som börjar heltid på dagis efter helgen - och kanske fira lite extra senare i kväll. Är sugen att dansa på Casinot, det är Arvingarna som spelar, men då behöver jag passning åt Ines eftersom Nils ska iväg och jobba natt halv tio. Vi får se om det går att lösa annars är jag hemma och bara myser med något riktigt gott ikväll. 
      

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela