gikas

Grekisk mat & dryck

Publicerad 2010-08-25 13:04:19 i Allmänt

Medelhavsmaten anses inte bara hälsosam utan den är först och främst otroligt välsmakande. Vi bestämde oss tidigt för att prova lite av varje på menyerna och främst välja landets specialiteter. Några givna kort var så klart grekisk sallad och mussaka, MYCKET godare än hemma! Löken, grönsakerna och osten var underbara.   
 

Det var inga problem att hitta bra restauranger, och personalen är oftast väldigt charmiga och trevliga. Som standard bjuds man på en och annan snaps och lite snacks eller frukt. Ibland kom de och skålade med oss vid bordet. 
 
Ouzo eller Raki var det vanligaste. Nils bjöds oftast på Raki och här är kanske förklaringen, hihi.

Mussel Sovlaki blev en av Nils absoluta favoriter och det var verkligen fantastiskt gott. Enda "nackdelen" på restaurangerna var egentligen att man fick så överdrivet mycket mat att det var tufft att orka men en hel 3-rätters.  

Jag provade grillade jätteräkor och det var verkligen något helt annat än de små skära sakerna vi äter här hemma.


Vi unnade oss att äta ute alla måltider utom en då vi myste till det på balkongen och delade på en flaska rött till lunch (något som man aldrig skulle komma på tanken att göra hemma)
 
Det blev naturligtvis en del uppfriskande drinkar också. I grekland snålar de verkligen inte på spriten så jag tror knappast det var någon "fyra" de hällde upp i glasen. Inte den här i alla fall, för när citronjuicen tog slut så hällde bartendern bara på lite extra tequila istället för att fylla upp glaset. Behöver jag säga att det räckte med en drink den kvällen, ha ha.   
 

Annars måste jag säga att näst efter vanligt vatten (som det gick åtskilliga liter av) så var nog det här det godaste man kunde dricka efter en het dag på stranden.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela