gikas

Det brinner!

Publicerad 2010-10-28 22:09:33 i Allmänt

Vi på Life satt och jobbade i godan ro när vi såg att hamnplanen utanför fylldes av folk och folk i gula västa pekade och gestikulerade. Det brann i huset och vårt larm fungerade inte!

Som tur är så var det bara en övning den här gången. Vi var förberedda på vad som skulle ske och några hade redan tagit på sig jackorna, men vi blev lätt förvirrade när det inte kom någon signal och valde att stanna kvar inne. Mest för att vänta in alla snygga brandmän när de skulle storma in och rädda oss, hi hi.

Vi hade nog lätt hunnit brinna inne för det dröjde ett bra tag innan tre - eh, något mindre heta - övningsledare knackade på dörren och undrade om vi levde. Nu ska larmet genast åtgärdas och testas så att vi kan känna oss trygga i fortsättningen. 

Jag är väl kanske lite "skadad" efter mina år som gift med en brandman, men jag brukar ibland kika efter brandvarnare hemma hos folk för det är ganska vanligt att man slarvar med såna. Tragiskt, för det är en billig livförsäkring och de är jättelätta att sätta upp. Nu finns det dessutom riktigt snygga varianter, kolla här t e x http://www.fireinvent.se/produkter
   
På Villa & Hem mässan fanns det också exempel på snygga brandskyddsprodukter som den här filten som är perfekt att ha hängandes t e x i köket eller vardagsrummet där man ofta har tända ljus. 
 
Ett annat tips är att sy ett eget fodral till en vanlig röd brandfilt, den här hittade jag när jag surfade runt lite.

Fina brandsyddsprodukter måste ju vara perfekta julklappar till nära och kära som man är rädda om, eller hur.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela