gikas

Aronsborg, del 1

Publicerad 2011-10-16 23:25:07 i Allmänt

Sov nästan hela vägen hem från Stockholm, men är fortfarande trött. Det har varit en intensiv och fullspäckad, men samtidigt intressant och jättetrevlig helg på konferenshotellet Aronsborg. Det bjöds på inspirationsföreläsningar, produktinformation, mässa, workshops, underhållning och fantastisk mat. Dessutom ett träningspass med härliga Leila från tv4 som fick oss alla att gå som bensköra 90-åringar efteråt. Fick med oss övningarna på cd så att vi kan köra vidare hemma. Helt uppenbart behövs det och man kan inte ens skylla på tidsbrist när programmet kör igenom hela kroppen på bara 20 minuter. Effektiv träning som dessutom är helt gratis att genomföra. Visst kan man tro att det bor riktiga hälsofreaks i det här hotellrummet. Skenet bedrar.
Var på flera intressanta föreläsningar, bl a en som handlade om Raw food. Hade ingen aning om vad det innebar och när vi först fick den här drinken i handen så ska det erkännas att man tvekade både en och två gånger innan den provsmakades. En fantastisk energikick sas det.
Blev mycket positivt överraskad, inte bara över drinken - som faktiskt smakade rätt gott - utan över hela grejjen med raw food. Det vi fick lära oss var jätteintressant och efter fler smakprov så känns det helt klart som att jag kommer att blanda in vissa av recepten och tänket i matlagningen här hemma. Det är ju faktiskt inga konstigheter det handlar om, utan helt enkelt mycket frukt och grönt som tillagas utan upphettning för att bibehålla maximalt med nyttigheter. Kommer knappast att bli någon vegan efter det här, men helt klart blev man inspirerad.
Vi fick också lyssna till två andra mycket intressanta föreläsningar. Först en som rörde många till tårar, nämligen ledaren för Life´s Zimlat-projekt som bidrar till välgörenhet i en liten by i Afrika. Vi fick höra hennes faschinerande berättelse om de extremt fattiga människornas lidande och den stora skillnad som kan göras med väldigt små medel. Vilken lycka det var att få en egen get, möjlighet att få gå i skolan eller få göra ett besök hos doktorn. Något att tänka på när man muttrar över en kö som går långsamt, eller en dåligt kryddad hamburgare. Vi har det bra här.
Life sponsrar också det svenska längdskidlandslaget och vi fick förmånen att lyssna till nya chefen, Hans-Eric Schultz, som berättade om deras arbete kring både dam och herr-teamet och vad som hände bakom kulisserna vid några stora lopp man minns från förra säsongen, mycket spännande.
Nu är det hög tid att krypa i säng så jag får återkomma och berätta mer om vad som hände resten av helgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela